Publicat: 13 Ianuarie, 2012 - 11:48
Share

 

Primăria Municipiului Bucureşti a câştigat în instanţă litigiile promovate de Sema Parc S.A. în temeiul legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, având ca obiect suspendarea şi anularea autorizaţiei de construire privind realizarea drumului expres între Autostrada A1 şi Splaiul Independentei-Pod Ciurel (nr. 209/21.06.2010). 
 
Mentionam ca, in ceea ce priveste suspendarea acestui act administrativ, instanta de judecata s-a pronuntat in mod definitiv si irevocabil, in sensul respingerii acestei cereri si, pe cale de consecinta, a continuarii proiectului demarat de PMB. In ceea ce priveste anularea autorizatiei de construire,  sentinta nu este definitiva si irevocabila, aceasta urmand a fi supusa cailor de atac prevazute de lege.  
 
Primaria Municipiului Bucuresti a demarat in anul 2010 un proiect de infrastructura edilitara care presupune implementarea unei solutii integrate de resistematizare a traficului rutier din Bucuresti si zonele adiacente. O prima etapa prevazuta de acest proiect vizeaza descongestionarea traficului de pe Bulevardul Iuliu Maniu, prin crearea unei cai alternative de intrare/iesire de pe autostrada A1, prin construirea unei legaturi intre Splaiul Independentei si Autostrada A1. Conform autorizatiei de construire nr. 209/21.06.2010, aceste lucrari impun, printre altele si o solutie de trafic prevazuta pentru supratraversarea Dambovitei, printr-un pod hobanat. 
 
In urma cu cativa ani, societatea contestatoare a inceput dezvoltarea unui proiect imobiliar in zona Splaiul Independentei-Semanatoarea, iar contestatia depusa de aceasta, in anul 2010, sustine faptul ca solutia de trafic prevazuta pentru supratraversarea raului Dambovita, in cadrul proiectului de infrastructura dezvoltat de Municipalitate, are implicatii nedorite asupra respectivului proiect imobiliar, afectand gradul de functionalitate si profitabilitate a acestuia.