Publicat: 14 Septembrie, 2017 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1992?

DE LA O SĂPTĂMÎNĂ LA ALTA

• Ion Iliescu cîştigă "cheia" Sevillei şi graţiile... monarhiei spaniole. Va avea acelaşi succes azi la Roma în întîlnirile cu Papa şi preşedintele Italiei?

• La Cluj, circa 18.000 de cetăţeni aclamă liderii Convenţiei Democratice din România.

• Începe o nouă rundă a negocierilor privind asocierea României la C.E.E. Să fie urmată, în fine, şi de semnarea acordului?...

• ZIARIŞTII ÎNTRE EI: după dezvăluirile privind viaţa particulară a redactorului şef al "României libere", "Evenimentul zilei" este declarat "urechist" de "Actu-alităţile" T.V.R. Azi în replică este pus la zid Cornelius Roşiianu.

• Mîine au loc funeraliile poetului Dan Deşliu al cărui corp neînsufleţit a fost găsit la o săptămînă de la înec.

 

 SE ÎNTĂREŞTE MONEDA NAŢIONALĂ: AVEM UN "LEU DE ARGINT" BĂTUT LA VENEŢIA   

 

Tur de orizont 

LIRA ITALIANĂ S-A DEVALORIZAT DIN NOU

Deşi Guvernul Amato anunţase, deja, un program de austeritate iată că, ieri, lira italiană s-a devalorizat din nou scăzînd cu 7 la sută. Un "ecou" al unui posibil NU la referendumul francez din 20 septembrie? Sau efectul schimbării bruşte a concepţiei Băncii Centrale Germane care a redus rata dobînzilor? Oricum dolarul şi-a consolidat poziţia... 

"SENDERO LUMINOSO" a rămas fără "CAP"

Liderul organizaţiei "Sendero luminoso", Guzman, a fost arestat. La Lima, capitala Perului, se consideră că aceasta reprezintă o cruntă lovitură dată organizaţiei extremiste de stînga, care din 1980 pînă în prezent a "comis" peste 20.000 de victime. Şeful organizaţiei, profesor, adept fanatic al lui MAO, este cunoscut drept "a patra spadă a revoluţiei" după Marx, Engels şi Lenin. Deşi se află, alături de alţi şapte tovarăşi, la răcoare, poliţia peruană se află, în stare de alertă maximă de teama unor repercusiuni sîngeroase. 

Alianţa Democratică -victorioasă în alegerile thailandeze

Ieri s-au desfăşurat alegeri în Thailanda. Alianţa Democratică a obţinut victoria. Preşedintele Partidului Democrat din alianţă, avocatul Ciuan Li Pain va deveni, probabil, noul prim-ministru. Generalii thailandezi au pierdut "bătălia" cu democraţia.