Publicat: 16 Aprilie, 2017 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1992

DE LA O ZI LA ALTA

ŞEDINŢA GUVERNULUI:
SÎNTEM IARĂŞI LA PĂMÎNT CU ENERGIA!
Noroc că a trecut iarna şi că vine şi greva şoferilor — ceea ce va aduce probabil o importantă economie la carburantul care şi aşa lipseşte.

MÎINE - O NOUĂ PATRULATERALĂ, ÎN PROBLEMA TRANSNISTRIEI!
Cei patru miniştrii de externe, ai Basarabiei, României, Rusiei şi Ucrainei, se vor întîlni din nou mîine. Între timp cazacii şi separatiştii îşi văd de treabă, ucigînd şi terorizînd.

MILIOANE DE EVAZIONIŞTI FISCALI URMĂRESC FĂRĂ SĂ AIBĂ DREPTUL PROGRAMELE TV!
Incredibil, dar adevărat: 3 milioane de familii trag cu ochiul în mod ilicit la emisiunile de pe cele două programe! Ni se promite de la Parlament o taxă pe audiovizual de 1 200 lei anual. Ca să intrăm în legalitate, nu de alta.         

SOLUL MAJESTĂŢII SALE REGALE VORBEŞTE ROMÂNEŞTE
 

Ambasadorul Maiestăţii Sale, regina. Elisabeta a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, dl. ANDREW PHILIP FOLEY BACHE, a sosit ieri după-amiază la Bucureşti cu o punctualitate care parcă voia să demonstreze că "Times is money.f se rosteşte numai în engleză. Şi poate ca să contrazică asemenea prezumţie, dl. ambasador, imediat ce s-a aflat în faţa ziariştilor prezenţi la aeroportul Otopeni, li s-a adresat în româneşte: „Vreau să vă spun că sînt încîntat fiindcă mă aflu în România şi că mă simt onorat fiind ambasadorul Marii Britanii în această ţară. Am studiat istoria României şi acum doresc să cunosc şi mai multe lucruri despre poporul român, despre progresul realizat de români pe calea democraţiei şi a economiei de piaţă. Legăturile noastre trebuie să fie din ce in ce mai strînse. Eu doresc să contribui la aceasta prin contac-

Cristian NECHEŞ

(Continuare în pag. a IV-a)
 

Ziarul Libertatea din 16 aprilie 1992, pag. 1-a ▼ Click pe imagine pentru mărire

"GURA LUMII"

(INFORMAŢII PENTRU CARE NU BĂGĂM MÎNA ÎN FOC)

• MASURI PENTRU COMBATEREA TELE-EVAZIUNII

Din surse absolut confidenţiale aflăm că Ia parlament a fost depus un proiect da lege menit să conducă la combaterea tele-evaziunli, adică Ia urmărirea ilegală a programelor TV de către cei care nu achită, cei 1,78 lei pe zi datoraţi postului central. Se propune, în acest sens, crearea unei reţele de birouri ale TVR în toate cartierele şi localităţile care să elibereze , tichete pe una sau mai multe zile, contra cost, ce ar urma să fie compostate într-o instalaţie montată la fiecare receptor TV. Se propune, deasemenea, ca familiile de pensionari să beneficieze de reduceri de 10% ale acestor taxe (respectiv — 1,61 lei) şi de  duminici libere. Specialiştii studioului central TV  lucrează la realizarea unui dispozitv de selecţie care să permită urmărirea — pe bază de abonamente speciale, doar a unor anumite emisiuni — politice, culturale, sportive, informative, ştiinţifice. În ceea ce priveşte, programul SOTI, se pare că acesta nu va mai putea fi receptat decît prin transmisie pe cablu. Cît despre emisiunea „Veniţi cu noi pe programul 2" pentru a se evita orice nemulţumiri din partea telespectatorilor, aceasta se va desfăşura Ia Polivalentă, fiind transmisă doar prin circuit închis. Se pare că proiectul se bucură de aprobarea unei majorităţi suficiente în parlament pentru a putea fi promulgat.

AMBIDEXTRU
 

Ziarul Libertatea din 16 aprilie 1992, pag. a 2-a ▼ Click pe imagine pentru mărire


Ziarul Libertatea din 16 aprilie 1992, pag. a 3-a ▼ Click pe imagine pentru mărire

Ziarul Libertatea din 16 aprilie 1992, pag. a 4-a ▼ Click pe imagine pentru mărire


Ziarul Libertatea din 16 aprilie 1992, pag. s1 ▼ Click pe imagine pentru mărire