Publicat: 18 Mai, 2017 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1992

De la o săptămână la alta
O situaţie intolerabilă
UN PROVOCATOR ÎN GUVERN!

Săptămîna trecută, la Salonta, cu prilejul dezvelirii bustului lui Arany Ianoş, în timp ce autorul, un artist de origine maghiară, plecat de zeci de ani din ţară, s-a străduit şi a reuşit să vorbească în româneşte, alocuţiunea ministrului de stat român de la Cultură, HORVATH ANDOR, a fost rostită în maghiară.
INDIVIDUL A CĂRUI INSOLENŢĂ A DEPĂŞIT DEJA ORICE LIMITĂ ESTE ŞI REPREZENTANTUL FUNDAŢIEI ANTIROMÂNEŞTI SOROS ÎN ROMÂNIA. RECENT A DECLARAT CĂ NU RECUNOAŞTE CONSTITUŢIA ŞI LIMBA ROMÂNĂ CA LIMBĂ OFICIALĂ!
CE AR MAI TREBUI SĂ FACĂ PENTRU CA MINISTERUL ŞI GUVERNUL SĂ SE SESIZEZE ŞI SĂ ACŢIONEZE ÎN CONSECINŢĂ?
DOMNII STOLOJAN ŞI SPIESS SÎNT DATORI SĂ DEA UN RĂSPUNS CLAR ŞI NEÎNTÎRZIAT!

Mîine — grevă generală la calea ferată?
Ştafeta dezastrului:

COSMA - SIROMASCENCO!
Proiectata grevă generală de mîine, provocată de celebra „divizie" comercial-mişcare din SNCF poate să provoace (încă) un dezastru în economia românească şi aşa zdruncinată de seismele reformei.
STRANIU ESTE MOMENTUL ALES PENTRU ACEASTĂ NOUĂ PROBĂ DE FORŢĂ SINDICALISTĂ, PRECEDATĂ DE UN COLOCVIU SECRET COSMA-SIROMASCENCO:
• Ultima mineriadă condusă de liderul Văii Jiului s-a consumat pe fondul eşecului puciului de la Moscova. • Greva lui Siromascenco şi a ciracilor săi vine odată cu intensificarea propagandei şi acţiunilor aniromâneşti din Rusia şi a acţiunilor de forţă ale mercenarilor transnistreni.
AL CUI JOC îL FACE STIOPA FRÎNARUL-LIDERUL STACOJIU S.S.?
Se vor dovedi, din nou, justiţia şi instituţiile statului de drept neputincioase în faţa acţiunilor iresponsabile ale acestui grup de provocatori manipulaţi de (cine ştie) cine?       

                 

 

Ziarul Libertatea din 18 mai 1992, pag. 1-a ▼ Click pe imagine pentru mărire

Ziarul Libertatea din 18 mai 1992, pag. a 5-a ▼ Click pe imagine pentru mărire


Ziarul Libertatea din 18 mai 1992, pag. a 6-a ▼ Click pe imagine pentru mărire