Publicat: 19 Martie, 2017 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1992

De la o zi la alta

TEST PRE-ELECTORAL?

ILIESCU LA BUZĂU

Ieri, preşedintele Iliescu a întreprins o vizită de lucru pe meleagurile buzoiene, la Buzău, Poşta Cilnău şi Rîmnicu Sărat. Rîmnicienii săraţi şi-au exprimat nădejdea unui sprijin pentru reînfiinţarea judeţului lor abuziv desfiinţat. Preşedintele a vizitat, de asemenea, comandamentul Armatei a II-a, unde întîlnirea cu controversatul general Guşe i-a prilejuit, probabil, nostalgice aduceri aminte revoluţionare...
DE LA ACEST TURNEU A LIPSIT SENATORUL DE BUZĂU, GELU VOICAN VOICULESCU, AFLAT PARE-SE ÎN DRUM SPRE ŢĂRILE CALDE...

COSMA AMENINŢĂ DIN NOU

Fercheşul lider-infractor, aflat într-o inexplicabilă stare de libertate şi într-o dispoziţie ceva mai paşnică, a participat la o serie de negocieri la sediul Guvernului. Cu binecunoscuta-i exigenţă, deprinsă în subteranele vieţii şi activităţii postrevoluţionare, a apreciat sec că „pînă acum nu s-a soluţionat nimic", avertizîndu-şi interlocutorii:
„Vă asumaţi responsabilitatea unor eventuale evenimente care s-ar produce dacă guvernul nu găseşte nişte soluţii?"
E clar că eventualitatea unor „alegeri anticipate" promovate prin voinţa mironiană este varianta cea mai blîndă pe care ne-ar putea-o pregăti fuhrerul de la Jiu.

IERI A FOST PURIMUL. TEMERILE EXPRIMATE DE RABINUL SEF MOSES ROSEN. ÎN LEGĂTURĂ CU UN POSIBIL ATENTAT ÎMPOTRIVA SA S-AU DOVEDIT NEÎNTEMEIATE.
FESTIVITĂŢILE DE LA TEMPLUL CORAL S-AU DESFĂŞURAT ÎN ORDINE. 

 

Ziarul Libertatea din 19 martie 1992, pag. 1-a ▼ Click pe imagine pentru mărire


Ziarul Libertatea din 19 martie 1992, pag. a 2-a ▼ Click pe imagine pentru mărire

Presa acum 50 de ani

• EXPLOZIA din subsolul palatului ad-tiv al căilor ferate din Gara de Nord. Au fost răniţi 103 călători. Reprezentanţii autorităţilor la locul nenorocirii • ROMANIZAREA pe baze noui • SITUAŢIA PE TEATRELE DE RĂZBOI. Alte forte sovietice încercuite si nimicite în sectorul central al frontului oriental. Cum vor fi apărate India si Australia de Marea Britanie? • ÎN URMA INTERVENTIEI făcute de Ministerul Agriculturii, d. Mareşal Antonescu a dat ordin către prefecţii de judeţe şi inspectoratul general al jandarmeriei prin care obligă pe sătenii mici proprietari agricoli să întrebuinţeze în anul curent vacile la jug dându-le o dublă întrebuinţare pentru lapte şi pentru jug • "ADEVĂRATA UNITATE ROMANEASCA" de N. Davidescu • TEATRUL ALHAMBRA. Aurel Ion Maican şi Puiu Maximilian prezintă a 3-a premieră a stagiunii lor: BING BANG MELODY, comedie muzicală în 3 acte, în frunte cu George Groner. Muzica: Nicusor Kirculescu. Mare balet • ŞEDINŢA INTIMĂ a Academiei Române, sub preşedinţia prof. I. Simionescu. D. prof. Alex Lapedatu, secretarul general al Academiei Române, a prezentat diploma de doctor în drept în original, a Iui Simion Bărnutiu eliberată de Universitatea din Pavia la 6 Iunie 1854, dăruită Academiei de d. luliu Maniu • O SENZAŢIONALĂ DECLARAŢIE a d-lui Knox: "Germania are cea mai puternică armată din lume" • CUM va fi organizat economiceşte marele spaţiu răsăritean • STUDENŢII NORD-AMERICANI s’au prefăcut în agitatori bolşevici • "LUPTA GERMANIEI alături de Japonia va continua până la nimicirea lumei capitaliste anglo-saxone" • BOX. Doculescu la egalitate cu Gh. Georgescu.

Selecţie de Ion BUTNARU

Ziarul Libertatea din 19 martie 1992, pag. a 4-a ▼ Click pe imagine pentru mărire


Ziarul Libertatea din 19 martie 1992, pag. s1 ▼ Click pe imagine pentru mărire