Publicat: 24 August, 2017 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1992?

DE LA O SĂPTĂMINĂ LA ALTA 

DEMOCRAŢII VIN DE LA REPUBLICANI!

UNUL CÎTE UNUL REPREZENTANŢII CONVENŢIEI AU REVENIT ÎN TARĂ DIN SUA CU BAGAJE PLINE DE NOŢIUNI DEMOCRATICE Şl CU ÎNVĂŢĂMINTE DE ULTIMĂ ORĂ DIN CAMPANIA ELECTORALĂ AMERICANĂ

La Budapesta, o abilă „mutare" a lui Laszlo Tokes, care salvează Convenţia:

„NU SE POATE TINE UN CONCRES AL ARDELENILOR FĂRĂ ARDELENI!"

Doar cu fostul prim-secretar comunist Karoly Kiraly

CURSA PREZIDENŢIALĂ PE ULTIMA SUTĂ (DE MII!)

Baremul de o sută de mii de semnături pentru participarea la cursa prezidenţială zdrobeşte visele multora dintre cei vreo 20 de candidaţi „potenţiali".

In afara domnilor Iliescu şi Constantinescu, deja înscrişi, şanse de a atinge „pragul" par să mai aibă doar:

CAlUS DRAGOMIR, GHEORGHE FUNAR, IOAN MÂNZATU, VIOREL SĂLĂGEAN SI LUCIAN CORNESCU

„BANCA" ELECTORALĂ SE ÎNCHIDE JOI LA ORA 24!

In tăcere, cu scrîşnete, gemete, ghionturi, lacrimi şi disperări se scriu listele de candidaţi pentru Parlament. De fapt, cele mai importante!

Ziarul Libertatea din 24 august 1992, pag. 1-a ▼ Click pe imagine pentru mărire

LIBERTATEA - 800

Ziarul „LIBERTATEA" (primul ziar liber al Revoluţiei Române) a împlinit vîrsta a... 800 de numere! De la primele litere ale întîiutui număr, amestec incandescent de uimire, entuziasm, încredere, acest ziar, purtînd ca nume un cuvînt aproape prohibit în „Epoca de Aur", a trecut o întreagă istorie. Sau, poate mai mult! Descătuşaţi de inhibiţii ideologice şi culturale, răspunzînd şansei pe care sfîrşitul de secol le-a oferit-o, ziariştii de Ia „LIBERTATEA", au impus de-a lungul celor 800 de numere de ziar, pînă acum, un stil — ,Stilul Libertăţii". Ce anume „componente" ar include acesta? In primul rînd, respectul pentru adevăr, acurateţea lingvistică şi abordarea fără crispări a diverselor subiecte. Să mai vorbim despre componenta „curaj" în condiţiile de astăzi? Nu credem că ar fi inutil..

Cu siguranţă prin cantitatea de informaţii pe care o conţine, colecţia celor 800 de numere „LIBERTATEA" este una dintre oglinzile publicistice care ne vor reflecta, cu fidelitate, pe ecranele viitorului.

Evenimentul aniversar este dublat şi de unul pur blicistic: apariţia primului supliment color de sîm-bătă. Deci, o nouă înfăţişare a... „LIBERTĂŢII", pe care cititorii o pot procura la sfîrşitul fiecărei săp-tămîni.

Colegilor de Ia acest cotidian, la ceas de aniversare, cele mai bune urări de împliniri şi sănătate!

ROMPRES

Ziarul Libertatea din 24 august 1992, pag. a 2-a ▼ Click pe imagine pentru mărire


Ziarul Libertatea din 24 august 1992, pag. a 3-a ▼ Click pe imagine pentru mărire


Ziarul Libertatea din 24 august 1992, pag. a 8-a ▼ Click pe imagine pentru mărire