Publicat: 25 Februarie, 2014 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu două decenii, în 1994?

DE LA O ZI LA ALTA 

 
A reintrat în funcţiune
STORCĂTORUL DE CREIERE DE LA COTROCENI
Cei patruzeci de economişti din Grupul Consultativ al Preşedinţiei care reuneşte personalităţi cu diverse orientări politice s-au întâlnit aseară într-o şedinţă cu uşile închise. 
 
După mai multe ore de discuţii aprinse, cei prezenţi au căzut de acord că angajamentele luate prin semnarea Memorandumului către FMI trebuie respectate, dar modul cum le aplică actualul guvern nu reprezintă singura alternativă posibilă
 
Deşi primul ministru şi liderii CNSLR-FR ĂŢIA susţin că aţii au întrerupt negocierile,
GREVA PROGRAMATĂ LUNI
NU MAI POATE FI CONTRAMANDATĂ
 
Aceasta deoarece, conducerea confederaţiei sindicale a făcut ample desfăşurări de forţe agitatorice în teritoriu, iar din casierie au fost avansate importante sume de bani pentru tipărirea afişelor şi fluturaşilor mobilizatori.
 
De asemenea, organizatorii spera să-şi contabilizeze astfel numărul real de susţinători care vor înceta lucrul
 
Dl ministru Spiroiu si contributia sa originala la strategia armatei romane
 
CONCEPTUL LINIEI DE REZISTENŢĂ "CLINCENI - CALEA PLEVNEI" ÎN CALEA NĂVĂLIRILOR ARABE!
 
Asemeni marelui său înaintaş, mareşalul Antonescu, care a constituit teza liniei de apărare Focşani - Nămoloasă, domnul ministru Spiroiu a experimentat o formulă originală de rezistenţă în calea năvălirilor arabe pe aliniamentul Clinceni - Calea Plevnei. Aici au fost stopate, printr-o abilă manevră de învăluire, tentativele de cotropire a ţării de către mafia arabă a ţigărilor. Trupele, fidele generalului Spiroiu au prins în cleşte pe atacanţi, capturându-le - în depozitele unităţilor militare din Clinceni şi Calea Plevnei - importante cantităţi de muniţie de război. Cartuşele de KENT, cu o remarcabilă putere de foc constituie prada de război cu care instituţia condusă de către dl general s-a prezentat la startul parteneriatului pentru pace.
 
Drumul până la pace este, însă, lung. El trece, deocamdată, prin justiţie, unde a început urmărirea - în cadrul a două procese distincte - reparaţiilor post-beligerante. Muniţia de tipul Kent a rămas ca pradă de război. (LIBERPRESS)
 
Cronică (aproape) mondenă
 

TREI "NOBEL"-I AMERICANI

S-a constituit Fundaţia Culturală Americano-Română
Aseară, dl academician Augustin Buzura, preşedintele Fundaţiei Culturale Române, ne-a invitat la o recepţie o-ferită în onoarea dlui Mark A. Meyer, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Americane. Ce-are cultura cu comerţul? - îşi vor fi zis unii dintre invitaţi cărora "misterul" le-a fost lămurit destul de... repede - dacă au avut răbdare să aştepte de la ora 18 până pe la 20.30, când şi-a putut face apariţia şi dl preşedinte Iliescu şi când a fost anunţată vestea cea mare: dl Meyer este şi proaspătul secretar executiv al Fundaţiei Culturale Americano-Române, instituţie apolitică şi nelucrativa.
 
Octavian ANDRONIC
 
(Continuare în pag. a II-a)
 

 

UNITATEA DE MĂSURĂ A MATRAPAZLÂCULUI: Petre Roman şi Traian Băsescu

Între domnii Petre Roman şi Traian Băsescu existau doar mici diferenţe de apreciere a dimensiunilor fraudei comise asupra flotei româneşti în perioada în care dânşii s-au aflat Ia timona economiei.

 
 
Pentru că a băgat la apă flota "Petromin":

TRAIAN BĂSESCU MERITĂ TITLUL DE "AISBERG DE ONOARE AL ROMÂNIEI"