Publicat: 3 Iulie, 2017 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1992?

De la o zi la alta

La omul sărac...

INUNDAŢII CATASTROFALE LA CONSTANŢA
Anul trecut au fost în Moldova. Anul acesta în Dobrogea. Pare că cineva — sus sau jos — este extrem de preocupat să nu ne lipsească nici una din pacostele cu care mama-natură îşi blagosloveşte progeniturile.

PRIMUL MINISTRU A FăCUT O VIZITĂ DE INFORMARE LA LOCUL SINISTRULUI, GÎNDIND PROBABIL CA DACĂ ALEGERILE SE ŢINEAU LA TIMP, ACUM LE-AR FI PUTUT VEDEA LA TELEVIZOR, DE PE MALURILE POTOMACULUI, FĂRĂ SĂ-ŞI MAI BATĂ CAPUL CU URMĂRILE...

La Putna
ŞTEFAN VODĂ, DOMN ŞI SFÎNT!
După Mihai de România, a fost rîndul domnului Iliescu să îngenuncheze şi să-şi facă cruce la cripta celui care, de-a lungul unei domnii - pe care contemporanii o vor fi considerat, poate, interminabilă — a construit o biserică de fiecare dată cînd trebuiau să-i fie iertate niscai păcate...
Timpului i-au rezistat doar bisericile...      

         

Protest al U.Z.P.

În ultima perioadă s-au înmulţit actele de agresiune împotriva ziariştilor în cursul exercitării profesiunii lor. Cel mai recent exemplu este cazul colegului Eugen Eftimiu, de la ziarul „Libertatea", care a fost maltratat în cursul realizării unui reportaj despre modul în care îşi petrec bucureştenii timpul liber.

Protestăm împotriva acestor violenţe prin care se v încalcă normele elementare ale statului de drept şi se limitează libertatea de informare. Această situaţie este posibilă numai în condiţiile în care în loc de o lege a drepturilor şi libertăţilor ziaristului, ca reprezentant autorizat al Opiniei publice, în Parlament se propune o lege a delictelor de presă.

BIROUL EXECUTIV AL U.Z.P.
    

Ziarul Libertatea din 3 iulie 1992, pag. 1-a ▼ Click pe imagine pentru mărire


Ziarul Libertatea din 3 iulie 1992, pag. a 2-a ▼ Click pe imagine pentru mărire

Ziarul Libertatea din 3 iulie 1992, pag. a 4-a ▼ Click pe imagine pentru mărire