Publicat: 7 Iulie, 2017 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1992?

SE VA RETRAGE DL. MĂGUREANU?

Ipoteza (lansată de unele publicaţii) a numirii domnului Virgil Măgureanu la cîrma unui nou creat organism de coordonare a tuturor serviciilor de informaţii, a fost dezminţită de către directorul S.R.I. Totuşi, în cercurile parlamentare se vorbeşte insistent despre o posibilă numire a domnului Timofte — şeful Comisiei parlamentare de anchetă a ultimei mineriade — în fruntea S.R.I. Domnul Măgureanu a mai adăugat că intenţionează el însuşi să renunţe la post, revenind la o ocupaţie civilă, dar nu înainte de încheierea mandatului său, termen pe care-l consideră a coincide cu expirarea celorlalte funcţii oficiale rezultate din alegerile de la 20 mai 1990. (LIBERPRESS)

PANTOFII LUI CEAUŞESCU

Recent s-a anunţat scoaterea la licitaţie a colecţiei de încălţări ce a aparţinut lui Ceauşescu. Comentatorii s-au arătat nedumeriţi de calitatea precară a unora dintre pantofii dictatorului, apreciind că acesta îi purta pînă nu mai erau buni de nimic, extrăgînd de aici concluzii privitoare la caracterul celui care în decursul întregii sale cariere politice n-a vizitat niciodată o fabrică de încălţăminte. În realitate este departe de a fi vorba despre aşa ceva, iar explicaţia este cît se poate de simplă: pantofii uzaţi au aparţinut vizitatorilor palatului Primăverii, imediat după căderea dictatorului, care n-au ezitat să-i schimbe, atunci cînd numerele s-au potrivit. Astfel încît nu este exclus ca amatorii de astfel de relicve să se aleagă cu nişte... falsuri! (LIBERPRESS)

COTIDIANUL - DE VÎNZARE?

Tranzacţiile în lumea presei sînt la modă. De o deosebită atenţie se bucură tentativa de achiziţionare a „Tineretului liber" de către dl. Lucian Cornescu, împotriva dorinţei unei „anumite părţi" a redacţiei. Am aflat că şi la „Cotidianul" se profilează o vînzare. Mai exact, patronul, domnul Ion Raţiu, a propus unui om de afaceri israelian vînzarea a jumătate din capitalul ziarului la preţul de 200 de milioane lei. Oferta a fost respinsă, domnul R.D. fiind interesat mai mult în domeniul artei spectacolului. Tratativele s-au purtat înaintea desemnării candidatului Convenţiei Democratice la preşedinţie — ratată, după cum se ştie, de dl. Raţiu — situaţie în care n-ar fi exclus ca preţul „de strigare" să mai fi coborît, făcînd tranzacţia accesibilă şi investitorilor autohtoni. (LIBERPRESS)

UN COPAC... ISTORIC

Copacul în care s-a încheiat cursa (automobilistică) a domnului rector Constantinescu reprezintă doar o etapă a drumului domniei sale spre preşedinţie.

 

Ziarul Libertatea din 7 iulie 1992, pag. 1-a ▼ Click pe imagine pentru mărire


Ziarul Libertatea din 7 iulie 1992, pag. a 2-a ▼ Click pe imagine pentru mărire

Ziarul Libertatea din 7 iulie 1992, pag. a 4-a ▼ Click pe imagine pentru mărire