Publicat: 9 Iulie, 2017 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1992?

DE LA O ZI LA ALTA

Bucureştiul, pe primul loc în topul şomajului
În prezent, peste 424 000 de persoane beneficiază de prevederile legii şomajului, dintre care 80 la sută sînt femei. Cu mai mult de 17 000 de şomeri în plată, se află judeţele Dolj, Iaşi, Suceava şi Vaslui, în timp ce municipiul Bucureşti, cu cei 27 000 de şomeri, deţine un record nedorit în materie.

La Metrou — semaforul va fi în continuare pe verde
În legătură cu anumite zvonuri care circulă despre o eventuală închidere a metroului din Bucureşti sau despre scumpirea de patru ori a unei călătorii cu trenurile metropolitanului, ing. Virgil Daschievici, director general al Metrorex, ne asigură că: „Nu avem în vedere o oprire a circulaţiei metroului. Facem tot ce este posibil ca el să circule normal".

Dascălul a furat-o pe Maica Domnului, dar pedeapsa lui Dumnezeu (a se citi Poliţie) nu a întîrziat
Dascălul Constantin Oglinzeanu, de la biserica din satul Filioara, judeţul Neamţ, a fost depistat de organele de poliţie într-o maşină în care transporta trei icoane şi cărţi vechi de cult. Icoanele reprezentau pe Maica Domnului, dintre care una era făcătoare de minuni, iar alta era placată cu argint.

Şi Italia ne „asistă" economic
Ieri, a fost parafat la Bucureşti un acord de cooperare la nivel guvernamental între România şi Italia. Acordul, semnat din partea celor două ţări de dl. ambasador Bernardo Uguccione şi, respectiv, de preşedintele Agenţiei Române de Dezvoltare, dl. Mişu Negriţoiu, constituie cadrul legal pentru derularea unui program de asistenţă economică acordat ţării noastre de către guvernul italian. Acest program devine operaţional imediat şi se va întinde pe o perioadă de doi ani, începînd cu 1992. Sînt vizate în principal domeniile strategice, ce vor beneficia de asistenţă tehnică, formare profesională a cadrelor, studii de fezabilitate: serviciile bancare şi financiare, serviciile de asigurare, asistenţă în ceea ce priveşte schimburile valutare, privatizarea întreprinderilor, formarea şi specializarea forţei de muncă din societăţile mixte şi întreprinderile mici şi mijlocii etc. Pentru realizarea programului, guvernul italian a alocat un fond de zece miliarde lire italiene (aprox. 9 mii $) în acest an, sumă la care se va adăuga o nouă tranşă în 1993. A.R.D., în calitate de coordonator pentru asistenţa economică din străinătate, îşi asumă obligaţia, să identifice proiectele concrete din diferite ramuri ale economiei şi industriei româneşti pentru a fi transmise, pînă la 15.08.92, Ministerului Afacerilor Externe italian pentru evaluarea tehnică şi economică în vederea finanţării lor (I.M.).   

                       

Ziarul Libertatea din 9 iulie 1992, pag. 1-a ▼ Click pe imagine pentru mărire


Ziarul Libertatea din 9 iulie 1992, pag. a 2-a ▼ Click pe imagine pentru mărire


Ziarul Libertatea din 9 iulie 1992, pag. a 3-a ▼ Click pe imagine pentru mărire

Ziarul Libertatea din 9 iulie 1992, pag. a 4-a ▼ Click pe imagine pentru mărire