Publicat: 9 Octombrie, 2016 - 16:28

Miercuri, 12 octombrie, începând cu ora 9.00, la Hotelul Novotel din București va avea loc cea de-a treia conferință anuală RONOG. 

RONOG (Romanian Network Operators Group) este un grup de lucru al operatorilor de telecomunicații și deținătorilor de rețele din România creat la inițiativa Asociației Interlan, asociația furnizorilor mici și medii de servicii de telecomunicații.

Organizat de Asociația INTERLAN, evenimentul își propune să polarizeze o comunitate a celor mai importanți reprezentanți ai operatorilor de internet, dar și a celor mai buni specialiști din domeniul telecomunicațiilor, care împărtășesc aceleași viziuni. Participanții sunt persoane importante din cadrul companiilor care oferă servicii de acces la internet, transmisiuni de date, servicii de voce, cablu TV, găzduire servere și domenii de internet, dar și din rândul autorităților de reglementare, locale, centrale, al furnizorilor de echipamente și soluții de securitate etc.

Pe lângă panelurile dedicate autorităților, operatorilor si furnizorilor de soluții, cea de-a treia ediție a RONOG vine și cu o secțiune specială denumită InternetON, organizată în colaborare cu organizația Internet Society, unde se vor discuta probleme specifice tranziției la sistemul de numerotație IPv6, precum și probleme legate de securitatea domeniilor de internet (DNSSEC). 
InternetON vine la București după ce anterior a fost în mai multe orașe din lume: San Francisco, Buenos Aires, Toronto, Mumbai, Liubliana, Sao Paolo, San Diego, Singapore, Cracovia, Djibouti, Belfast, Santiago de Chile, Tokyo, Kandy, Port of Spain și Cape Town.

Alte  subiecte care vor fi dezbătute în cadrul conferinței sunt: 
•    Direcții de dezvoltare a internetului, noi tehnologii, aplicații, inovații
•    Livrare de conținut online
•    Operațiuni de rețea și securitate
•    Tehnologii și soluții Data Center
•    Modul în care tehnologia a schimbat industria de comunicații
•    Noi modele de afaceri pe internet
•    Implementarea resurselor IPv6 

Transmisia în direct pe internet a evenimentului este asigurată de Media Sat.
Conferința va fi urmată de două zile de cursuri organizate de RIPE NCC pentru formarea de specialiști în IPv6 și gestionarea resurselor de numerotație. Accesul la conferință și cursuri este gratuit în baza înscrierilor de pe site (www.ronog.ro).

Asociația InterLAN, organizatoarea și gazda evenimentului, este o organizație non-profit al cărei scop principal este reprezentarea intereselor furnizorilor de telecomunicații din România. Fondată în 2005 la inițiativa câtorva furnizori de internet, are în momentul de față furnizori de servicii de acces la internet, telefonie fixă, televiziune prin cablu și operatori de rețele din România. Din 2008, Asociația InterLAN este membru cu drept de vot în Asociația Europeană a Internet-Exchange-urilor (Euro-IX), iar din 2015 Asociația InterLAN este membră cu drept de vot a organizației europene RIPE NCC.

Comunicat de presa: RONOG