Publicat: 8 Aprilie, 2015 - 20:05
Share

2.500 de elevi bucuresteni, însotiti de profesori, participa la diverse activitati sportive ce includ fotbal, baschet, handbal, volei si tenis de câmp, dar si la workshopuri de nutritie si de prim ajutor. Este vorba despre activitati derulate de Municipalitate în cadrul saptamânii 'Scoala Altfel — Sa stii mai multe, sa fii mai bun', desfasurate în incinta Complexului Sportiv Lia Manoliu.  Sunt puse la dispozitia copiilor sase terenuri de tenis din cadrul Academiei de Tenis si trei terenuri multifunctionale (de fotbal, volei/ baschet sau handbal), situate pe terasa parcarii supraterane.

Primarul General, Sorin Oprescu:  'Sunt bucuros ca investitiile pe care Municipalitatea a reusit sa le faca functioneaza, ca reusim sa punem Academia de tenis la dispozitia scolarilor din Bucuresti. Vrem sa-i încurajam pe cei mici sa faca sport, sa învete sa traiasca sanatos. Cautam sa identificam posibilitati pentru a mentine un echilibru între sanatatea si educatia copiilor nostri.'

La evenimente participa elevi din clasele 0-IV din scolile bucurestene: Scoala Anastasia Popescu, Scoala Petre Ispirescu, Scoala Timotei Cipariu, Scoala Geo Bogza, Scoala Sf. Constantin si Elena, Scoala Sf. Nicolae, Scoala Mihai Eminescu, Scoala Eremia Grigorescu, nr 102, Scoala Emila Racovita, Scoala Marin Preda etc.

Alte  proiecte extrascolare în 'Scoala Altfel'

Primaria Capitalei, prin PROEDUS, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Învatamântul Preuniversitar, Federatia Sindicatelor din Educatie 'Spiru Haret' si Consiliul Municipal al Elevilor, sub egida Parteneriatului Civic pentru Educatie, CIVITAS, mai organizeaza în perioada 6 — 9 aprilie 2015, în cadrul saptamânii 'Scoala Altfel — Sa stii mai multe, sa fii mai bun' si alte proiecte extrascolare cu caracter interactiv, educativ si informativ la care participa 9.000 de elevi si 600 de profesori coordonatori care însotesc elevii în cadrul proiectelor.

— 'Circuitul turistic: Bucurestiul prin ochii tai', care cuprinde o suita de obiective turistice menite sa familiarizeze elevii Capitalei cu istoria si cultura Bucurestiului, dar si sa cunoasca impactul modernismului asupra prezentului. Circuitul cuprinde vizite la Muzeul National al Satului 'Dimitrie Gusti', Muzeul Aviatiei, Muzeul National 'Regele Ferdinand I', Gradina Zoologica, Centrul Vechi si National Arena.

— Concursul de cultura generala: 'Bucurestiul de ieri si de azi' cuprinde notiuni din istoria Bucurestiului si se adreseaza tuturor unitatilor scolare din învatamântul gimnazial, pentru elevii de clasele V-VIII. În data de 08.04.2015 între orele 10:00-17:00 la Palatul National al Copiilor desfasoara faza finala unde se va desemna echipajul câstigator.

— Târgul Gradinitelor Bucurestene

Târgul se desfasoara în perioada 06-09.04.2015 în intervalul orar 10:00-16:00, la Palatul National al Copiilor si este destinat informarii parintilor despre programele gradinitelor participante si modul de desfasurare a activitatilor acestora. La Târgul Gradinitelor Bucurestene participa 100 de  gradinite de stat si gradinite particulare acreditate.

Festivalul Sportului de Masa

Festivalul a început în data de 6 aprilie, la nivelul unitatilor de învatamânt înscrise. În cadrul acestui Festival, au loc competitii de mini-stafeta — 25 metri, alergare si sarituri de pe loc în lungime. De asemenea, se vor desfasura si lectii de nutritie si anatomie în incinta unitatilor scolare înscrise, toate acestea fiind destinate elevilor bucuresteni din clasele 0 — IV.

Planteaza, Recicleaza si Creeaza 'Capitala creste verde'

Programul este destinat elevilor bucuresteni din clasele 0 — IV si a început tot luni. Unitatile scolare înscrise în acest program vor crea obiecte din material reciclabil ce vor fi expuse si jurizate în data de 09.04.2015 în cadrul unui Festival ce se va desfasura la Palatul National al Copiilor între orele 10:00-13:00. Scolile câstigatoare vor primi material dendrologic ce va fi plantat alaturi de experti în domeniu, în curtea unitatilor de învatamânt.

Cursuri gratuite: Natatie interactiva

Programul, destinat elevilor bucuresteni din clasele 0 — IV, cuprinde activitati si jocuri interactive. Perioada de desfasurare a proiectului este 06-09.04.2015 în intervalul orar 09:30-14:00 la bazinul Liceului Teoretic 'Dante Alighieri'.

S-au finalizat cursurile gratuite de formare

Tot în aceasta perioada, PMB prin PROEDUS, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, încheie si proiectul 'Cursuri gratuite de formare pentru elevii bucuresteni' destinat elevilor înscrisi în clasele V-XII. Acest proiect a reunit si în acest an  10.415 elevi bucuresteni care au avut ocazia de a participa, gratuit, la diverse cursuri extrascolare (cursuri de limba engleza, franceza, germana, spaniola, italiana, chineza, înot si patinaj,  cursuri gratuite de managementul afacerilor, management de proiect si leadership, dezvoltare personala, educatie democratica, televiziune, actorie, dans sportiv si arte martiale). În urma procedurilor de evaluare, o mare parte dintre cursanti vor fi recompensati cu tabere gratuite la mare în vara acestui an.

Serviciul pentru Relatia cu Mass-Media