Publicat: 27 Septembrie, 2014 - 14:56
Un maraton de competiţii de înaltă performanţă

Salonul Calului, evenimentul premium al echitaţiei, un maraton de competiţii de înaltă performanţă

Grand Prix FEI CSI*, concursul acreditat internaţional, adună la start peste 100 de călăreţi şi 150 de cai din mai multe ţări europene. 

A treia ediţie a Salonului Calului, ce se va desfăşura între 26 septembrie şi 5 octombrie, la Baza Hipică Equestria de pe DN 1 Snagov – sat Tâncăbeşti, propune, în intervalul 2-5 octombrie, a.c. 4 zile dedicate integral competiţiilor sportive de înaltă performanţă, acreditate internaţional de către Federaţia internaţională de echitaţie (FEI) în sistem CSI* CSIYH*, CSIAm-B. Sunt aşteptaţi 100 de sportivi şi 150 de cai în competiţie, din Belgia, Italia, Franţa Austria, Bulgaria, Grecia, Croaţia, Turcia şi Germania, care vor concura în cadrul a 15 probe dotate cu premii în valoare totală de 16.000 Euro.

Cele mai importante probe competiţionale din cadrul concursului Grand Prix FEI CSI* sunt programate în week-end-ul 4-5 octombrie şi includ circuitele VIP Tour, Young Horses Classes Bronze Tour, Silver Tour, Gold Tour, precum şi Bucharest International Grand Prix.De asemenea, în intervalul 26-28 septembrie, Salonul Calului va găzdui Competiţia naţională de sărituri peste obstacole (CSN), care include 11 probe cu diferite niveluri de dificultate şi de vârstă, inclusiv cele mai importante şi cel mai bine premiate două probe ale competiţiei,  Trofeul Equestria, aflat la a doua ediţie, şi Cupa Salonul Calului. Nivelul de dificultate al probelor variază de la cele mai uşoare probe pentru copii, amatori şi cai tineri, la cele cu elemente de dificultate specifice sportivilor experimentaţi. Vor fi probe de nivel F (cel mai uşor), respectiv E, D,C, B si A (cel mai dificil). Fondul total de premiere din competiţia naţională se ridică la 28.000 RON.Personalităţile care au confirmat participarea la competiţiile sportive sunt: Gilbert Remy (Luxemburg) - arbitru şi şef de pistă internaţional gr. III, Alexandru Iavorovski (România) - arbitru internaţional, fost Secretar General al Federaţiei Ecvestre din Turcia, acum în poziţia de Preşedinte al Juriului, arbitri internaţionali recunoscuţi din Turcia, precum şi reputatul comentator Cristian Ţopescu, un susţinător consacrat al Salonului Calului încă de la prima sa ediţie.

”Iată că, odată cu cea de a 3-a sa ediţie, Salonul Calului se poziţionează tot mai ferm în zona reînvierii competiţiei şi spiritului de performanţă, nobilul sport al echitaţiei devenind un reper pentru toţi pasionaţii acestei discipline sportive. Toate concursurile şi probele, pe diferite niveluri de dificultate şi de vârstă înscrise în program, au atins acum un număr-record. Interesul competitorilor străini, al personalităţilor care au acceptat să ne susţină, arată că am reuşit să ne apropiem de obiectivul stabilit de noi încă de la prima ediţie: transformarea Salonului Calului într-o platformă est-europeană de încurajare şi promovare a sportului ecvestru”, a declarat  pentru publicatia noastra dr. Ozana Moraru, preşedintele clubului Equestria.

Preţurile biletelor la Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI CSI Grand Prix (week-end-ul 4-5 octombrie) se înscriu între 50 RON/ zi pentru adulţi şi 25 RON/ zi pentru copiii până la 12 ani. În sistemul de abonamente, preţurile sunt 80 RON /adulţi, respectiv 40 RON pentru copiii până la 12 ani. Biletele se pot achiziţiona pe www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro , în reţeaua magazinelor Diverta (Diverta Mall Vitan, Diverta Magheru, Diverta Plaza, Diverta Unirea, Diverta Băneasa, Diverta Sun), magazinul Muzica (Calea Victoriei 41-43), Librăria „Mihai Eminescu” (Bd. Regina Elisabeta nr.16), precum şi la sediul clubului organizator Equestria (sat Tâncăbeşti, com. Snagov, pe DN 1).Organizat de Clubul de Echitație Equestria aflat pe DN1 pe direcţia Tâncăbeşti, Salonul Calului şi-a propus să consacre în România un model inspirat din Salon du Cheval, de la Paris.

 “A treia ediţie a <Salonului Calului> este deplina consacrare a unui eveniment complex şi ambiţios în România, care s-a transformat pe parcurs, aşa cum ne-am dorit încă din faza de proiect, într-un brand românesc special şi original, frumos dar şi provocator. Ca şi la cele două ediţii, continuăm să acordăm o deosebită atenţie nevoii de educare a publicului din România în spiritul contemplării frumuseţii echitaţiei, a aprecierii competiţiei fair-play, al apropierii de libera inspiraţie pe care o oferă spectacolul cu cai“, a mai declarat dr. Ozana Moraru, preşedintele clubului Equestria.                                                                    

 Partenerii tradiţionali ai evenimentului sunt, ca şi la ediţiile anterioare: Friedrich Wilhelm Raiffeisen, Centrul oftalmologic Oculus, Audi, CA IMMO, Farmexpert, Romelectro, Jockey Club Român etc. Primele două ediţii, din 2012 şi 2013, au înregistrat ecouri deosebite în rândul publicului larg, mass-media şi al publicului specializat şi au demonstrat nevoia reală de revalorizare a tradiţiei echitaţiei ca stil de viaţă în România.   Salonul Calului – Salon du Cheval - a pregătit, şi de această dată, un complex program de spectacol ecvestru (parade acrobații, voltije, dresaj, dresaj sportiv pe muzică, cascadorii, întrecerea Retromobil, demonstraţii ponei cu copii ş.a.), competiţii de nivel internaţional (probe sportive pentru toate categoriile de cai şi călăreţi, inclusiv pentru copii şi amatori, probe de sărituri demonstrative şi întreceri integrate în show-uri ecvestre.                                                                                                           Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti, pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs și manej, padocuri, 50 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori, şi deţine 40 cai (23 proprii şi 17 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi și organizează permanent lecții de echitație pentru copii și amatori. Dotările sunt completate de un hotel și un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum și o terasă exterioară. Equestria organizează competiții regulate de echitație pentru profesioniști, dar și pentru copii și amatori. Manifestările deja tradiționale includ: Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului București, concursurile de casă Equestria sau, începând cu 2013, Concursul internațional de sărituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

www.equestria.ro   www.salonulcalului-equestria.ro

                                                                               

Localizare: