Publicat: 21 Octombrie, 2018 - 11:45
Share
De când a fost dat afară fostul secretar general, Vărgău, cheltuielile au scăpat de sub control

"Ni se cam termină banii. În ciuda acestui lucru, recunosc că am eşuat în a controla deplasările şi de a ţine în frâu aceste cheltuieli. Cert este faptul că bugetul de anul acesta, fiind aproape dublu faţă de bugetul de anul trecut, de acum doi ani şi aproape de două ori şi jumătate mai mare decât bugetul din 2016, în octombrie vom termina banii, vom cheltui toţi banii pe anul acesta pe deplasări externe şi aproape toţi banii pe diurnă", a informat chestorul Senatului, Tanczos Barna (UDMR), în şedinţa Biroului Permanent din 15 octombrie, potrivit stenogramei.

"Avem anul acesta un buget de 2.070.000 de lei pentru deplasări externe, faţă de 1.000.000 anul trecut, 900.000 acum doi ani, 1.100.000 acum trei ani sau 1.000.000 acum patru ani. În ciuda acestui fapt, banii, dacă ritmul este menţinut de colegi şi deplasările nu se vor opri, se vor termina în octombrie (…) La diurnă, probabil, putem să facem o mică economie, dar la cheltuieli materiale luna asta, dacă mai venim cu două seturi de aprobări, mai mult ca sigur se vor termina banii", a menţionat Tanczos Barna.

În discuţia privind execuţia bugetară a deplasărilor externe a intervenit - tardiv - şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Deci trebuie să mai periem puţin participările la diferite reuniuni externe, da? Ăsta ar fi mesajul", i s-a adresat Tăriceanu lui Tanczos.

Fenomenul s-a acutizat după ce fostul secretar general Ioan Vărgău a fost înlocuit cu „prietena” unuia dintre senatorii PSD cu influență. 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: