Publicat: 15 Decembrie, 2015 - 09:17

Sesiune de informare privind proiectul JOBS (Job Orientation training for Businesses and Schools) pentru inspectoratele școlare și unitățile de învățământ din Municipiul București și județul Ilfov

După ce a fost implementat, la nivel național, în 133 de școli, cu implicarea a peste 400 de profesori și pentru 3.600 de elevi,  Proiectul JOBS (Job Orientation training for Businesses and Schools/ Orientare profesională — Instruire în întreprinderi și școli)  va fi prezentat reprezentanților mediului educației și al pieței muncii din București și Ilfov.

În acest sens, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Centrul Național pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic (CNIDPT), Universitatea din București și echipa de management a proiectului organizează marți, 15 decembrie, ora 11,00, la Școala Superioară Comercială 'Nicolae Krețulescu' din Capitală, o sesiune de informare privind implementarea acestui proiect.  Prezentarea are ca public-țintă reprezentanții inspectoratelor școlare, unităților de învățământ, Caselor Corpului Didactic și ai Comitetelor Locale de dezvoltare a parteneriatului social în formarea profesională din București și Ilfov. Cu această ocazie, proiectul va fi promovat în vederea organizării ulterioare a selecției unităților de învățământ care vor participa în anul școlar 2016-2017.

Proiectul JOBS se va desfășura în București și județul Ilfov, începând cu anul școlar 2016-2017, fiind inițiat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice împreună cu Institutul pentru Proiecte Internaționale în Educație (IPE) din cadrul Universității Pedagogice din Zurich (PHZH) și dezvoltat cu sprijinul CNDIPT și al Universității din București. Finanțarea este asigurată prin Programul de cooperare româno-elvețian și cofinanțat de Guvernul României prin Ministerul Educației.

Obiectivul JOBS este pregătirea elevilor din ultimii ani de gimnaziu și din primii ani de învățământ tehnic și profesional pentru alegerea viitoarei profesii sau orientarea către studii academice.  JOBS este unul dintre cele mai importante proiecte educaționale care vizează orientarea profesională și în carieră a tinerilor și își propune să genereze o schimbare esențială în învățământul românesc prin metoda de predare — învățare bazată pe sarcini și prin implicarea activă a elevilor, profesorilor și a mediului de afaceri pentru cunoașterea reală a mediului economic actual și pentru a crea experiențe necesare de învățare pentru tineri.

Detalii suplimentare pot fi obținute pe pagină web a proiectului: www.jobsproject.ro

BIROUL DE PRESĂ

MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE ȘI CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE