Publicat: 26 Decembrie, 2012 - 12:53
Share

Potrivit statisticilor, aproximativ 65% dintre persoanele sub 40 de ani care au tensiune arteriala crescută, nu știu de acest lucru. Procentul este de 50% în randul persoanelor peste 50 de ani. Așadar, chiar dacă te crezi sanatos, există riscul sa te confrunți cu aceasta problemă, fără să-ți dai seama.
 
Ce trebuie facut pentru a avea tensiunea arteriala normala? Iata cateva recomandari medicale, citate de Huffingtonpost.com.
 
1. Mediteaza
 
Meditatia ajuta la pastrarea calmului si la cresterea puterii de concentrare. In plus, relaxarea ajuta la tinerea sub control a tensiunii arteriale. Cand esti relaxat, organismul produce oxid nitric, care ajuta la dilatarea vaselor de sange si la reducerea presiunii sangelui asupra acestora.
 
 2. Adopta un animal
 
Cercetatorii au descoperit ca posesorii de animale de casa au tensiunea arteriala mai mica, la fel si colesterolul. De asemenea, riscul dezvoltarii unor boli cardiovasculare este mult mai mic la cei care au animale de companie. Se pare ca animalutele contribuie la reducerea anxietatii.
 
3. Ai grija la casnicie
 
Intr-un studiu publicat in 2008 in Anuarul de Medicina Comportamentala din Statele Unite, se arata ca persoanele care au casnicii reusite nu au probleme cu tensiunea arteriala. Mai mult, tensiunea arteriala a persoanelor cu relatii reusite este mai mica decat a burlacilor, chiar daca si acestia din urma sunt fericiti.
 
4. Fa miscare
 
Exercitiile fizice sunt cele mai bune solutii pentru reducerea tensiunii arteriale. Mai exact, exercitiile fizice moderate ajuta muschii inimii sa pompeze eficient sangele, ceea ce duce la scaderea tensiunii. In plus, miscarea contribuie la imbuanatirea starii generale de sanatate.
 
 5. Nu bea mai mult de un pahar-doua
 
Consumul moderat de alcool contribuie la reducerea tensiunii arteriale. Femeile n-ar trebui sa bea mai mult de un pahar, iar barbatii maximum doua pahare. In caz contrar, tensiunea arteriala creste.