Publicat: 17 Februarie, 2013 - 16:32
Share

După Marea Britanie, a venit rândul Gemaniei să se plângă că gestionează tot mai greu numărul mare de imigranți români şi bulgari.

Consiliul Oraşelor Germane a cerut sprijinul guvernelor federal şi de land, dar şi Uniunii Europene, pentru a rezolva situaţia imigranţilor români şi bulgari. Autorităţile locale germane se plâng că nu mai pot soluţiona singure problemele create de numărul tot mai mare al acestor imigranţi, scrie Deutsche Welle.

Cu toate acestea, germanii par să fie ceva mai toletanţi cu românii şi bulgarii decât britanicii. Primarul general al capitalei bavareze München, Christian Ude, a ţinut să sublinieze totuşi că, în Germania, trăiesc mulţi români şi bulgari, care s-au integrat de minune.

"Din ambele ţări provin şi multe persoane care în patria lor au trăit în condiţii foarte grele, adesea în sărăcie şi care au pornit în căutarea unui trai mai bun. Motivul pentru care aceşti oameni şi-au părăsit ţara este individual de înţeles", a declarat Ude.

O posibilă cauză a faptului că marile oraşe din sud-estul Europei nu mai fac faţă numărului mare de imigranţi este insuficienţa programelor de integrare. Consiliul Oraşelor Germane a cerut populaţiei autohtone să facă posibilă o convieţuire paşnică cu străinii.