Publicat: 17 Decembrie, 2012 - 12:54
Share

 SIVECO Romania şi Banca Naţională a Moldovei au anunţat extinderea sistemului informatic de raportare bancară, prin
 dezvoltarea a peste 50 de tipuri noi de rapoarte cu caracter statistic şi  de supraveghere prudenţială, specifice domeniului bancar.

 Noul sistem de raportare va fi implementat cu scopul de a revizui modul  actual de raportare către Banca Naţională a Moldovei, în vederea alinierii  la cerinţele de raportare aplicate în Uniunea Europeană. Sistemul  informatic de raportare este proiectat conform direcţiilor trasate la  nivelul European Bank Association, care vizează centralizarea raportărilor
şi translatarea acestora din formate diferite într-o singură structură  standard.

 Acest lucru va fi asigurat prin utilizarea formatului XBRL (eXtensible  Business Reporting Language), un standard internaţional deschis, folosit  în analiza şi raportarea financiară şi de business. Acesta este de altfel  singurul limbaj care poate gestiona date create în diferite limbaje şi standarde contabile şi financiare, prin transformarea lor automată într-un  format unic.

 "Modelul de raportare pe care îl vom implementa alături de partenerii  noştri internaţionali va fi unul standardizat şi va îmbunătăţi substanţial  sistemul actual de raportare bancară folosit în Republica Moldova.

 Principalele sale obiective sunt optimizarea procesului de raportare şi a  fluxurilor informaţionale către Banca Naţională a Moldovei, creşterea  calităţii datelor raportate, dar şi stocarea şi prelucrarea centralizată a  acestora. Suntem mândri să dezvoltăm o astfel de soluţie modernă şi  complexă, care este unică pentru băncile centrale din regiune din punct de  vedere al tehnologiilor şi standardelor utilizate." a declarat Costel  Todor, Vicepreşedinte Adjunct Vânzări Internaţionale, SIVECO Romania.

 "Implementarea noului model de raportare va aduce beneficii reale pentru  întregul sistem bancar din Republica Moldova, cu impact direct asupra  gestionării riscurilor şi menţinerii stabilităţii financiare. Sistemul  informatic va sprijini pe de o parte băncile raportoare în procesul de  transmitere automată a rapoartelor în format propriu, iar pe de altă parte  va conduce la reducerea costurilor şi eforturilor necesare din partea  băncii centrale pentru asigurarea conformităţii raportărilor." a declarat  Dorin Drăguţanu, Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei.

 SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din  integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania  dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare  adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu,  Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
Compania a fost înfiintata în 1992 si are în prezent peste 1.000 de  angajati.

 Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V  (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO  Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

 Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera  solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite),  Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment,  eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO  Romania s-a specializat în executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
De-a lungul celor 20 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 160 de premii interne si internationale.