Publicat: 18 Mai, 2017 - 20:05

Premierul Sorin Grindeanu a subliniat întreaga disponibilitate a Guvernului de a aprofunda dialogul cu Comisia Europeană, inclusiv pe teme privind mediul concurențial, cu prilejul întrevederii pe care a avut-o joi, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager.

          ”Chiar în ultima perioadă am avut prilejul de a aprofunda acest dialog, în cadrul întrevederilor avute, la București, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans. Considerăm important acest dialog, mai ales în perspectiva preluării în 2019 de către România a președinției Consiliului UE”, a declarat prim-ministrul Sorin Grindeanu. 

          Șeful Executivului a salutat inițiativa Comisiei Europene de modernizare a modului de acordare a ajutorului de sta, dar și propunerea de directivă referitoare la întărirea rolului, independenței și capacității autorităților naționale de concurență de a acționa și de a implementa normele europene în materie de concurență. 

          La rândul său, comisarul european Margrethe Vestager a apreciat eforturile întreprinse de autoritățile române pe linia îmbunătățirii mediului concurențial din România și a exprimat întreaga deschidere a Comisiei Europene de a colabora cu Guvernul în această direcție. 

          Tot astăzi, la Palatul Victoria, comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, a avut o întâlnire separată cu ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul Energiei, Toma Petcu, precum și cu oficiali din ministerul Comunicațiilor și Societății Informaţionale și din Ministerul Transporturilor. La întâlniri a fost prezent și președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.