Publicat: 16 Februarie, 2017 - 12:56

 

Trupa The Temper Trap, unul dintre cel mai bune produse muzicale ale Australiei, se pregăteşte pentru concertul de la Bucureşti, de săptămâna viitoare, Dougy Mandagi, Jonathon Aherne, Toby Dundas şi Joseph Greer înregistrând sold-out după sold-out: showurile din Porto şi Paris se desfăşoară cu casa închisă.

Australienii de la The temper Trap le dau întâlnire fanilor români la Fratelli, marţi, pe 21 Februarie, în cadrul unui eveniment organizat de Pure Indie Entertainment.

Piesa "Sweet Disposition", cel mai cunoscut hit The Temper Trap, a făcut atâtea valuri încât a fost inclusă pe coloana sonoră a filmelor "500 Days of Summer", "Big Brother", "The Good Wife" şi "Skins" şi în peste 25 de spoturi publicitare. Deşi un produs australian, piesa a avut, surprinzător, cel mai mare succes în Marea Britanie şi Irlanda. Solistul Dougy Mandagi spune nu e nici pe departe piesa sa preferată de pe album.

Taylor Swift le-a cerut versurile de "Sweet Disposition2 scrise de mână, ca să-i dovedească negru pe alb prietenului său de-atunci, Harry Styles, de la One Direction, că şi le-a tatuat greşit pe mână. Taylor a câştigat.

The Temper Trap este considerată o "trupă creştină". În vreme ce basistul Jonathon Aherne e foarte deschis în legătură cu religia sa, Mandagi recunoaşte că e într-o continuă dezbatere interioară vizavi de afirmarea publică a credinţei sale. "N-am să mint, m-am gândit adesea să mă autocenzurez", recunoaşte el, când vine vorba de notele de subsol ale albumului Thick as Thieves. "Lumea e foarte cinică faţă de oricine are o anumită credinţă. Unii dintre prietenii mei foarte buni nu numai că sunt atei, ci devin cu adevărat agresivi în discuţii pe marginea Bibliei. Feed-ul de Facebook este plin de reacţii similare". După 32 de luni petrecute în studio, albumul a ieşit finalmente pe piaţă, menţionând doar mulţumirile lui Mandagi către "toate spiritele înconjurătoare, Alpha şi Omega prin care trăiesc şi creez".

The Temper Trap are peste un milion de albume vândute şi a cântat în deschiderea turneelor Coldplay şi Rolling Stones, trupa fiind prezentă şi la legendarul Glastonbury, poate cel mai important festival european. Formaţia a fost înfiinţată în 2005, în Melbourne, de către solistul Dougy Mandagi, Jonathon Aherne (bas), Toby Dundas (tobe) şi Joseph Greer (clape şi chitară). A cunoscut succesul rapid, iar în 2008 trupa s-a stabilit în Regatul Unit, pentru a fi prezentă pe cea mai importantă piaţă de muzică la nivel mondial.

Biletele sunt disponibile la preţul de 140 lei (Acces General) sau 210 lei (VIP), în reţele eventim.ro şi iabilet.ro.