17 Iul 2017 - 21:00

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în edițiile emisiunilor de știri din această seară:

Exercițiul Saber Guardian: Militari români și americani au simulat o trecere în forță a Dunării, la Borduşani, pe brațul Borcea
În jur de 2.000 de militari români și americani au simulat o trecere în forță a Dunării, la Borduşani, pe brațul Borcea. Sute de blindate au trecut fluviul pe un pod amplasat de geniști. În acțiunea care face parte din exercițiul Saber Guardian au fost implicați militari ai forțelor terestre, navale și aeriene. La acțiunea de pe brațul Borcea au luat parte 1500 de militari români și câteva sute de americani. În timp ce mai multe tancuri românești și vehiculele Striker ale americanilor au trecut fluviul pe un pod special amplasat de geniști, mai multe TAB-uri, nave și elicoptere s-au ocupat de protecție. Lângă podul de la Bordușani au fost desantate și trupe, iar avioanele Forțelor Aeriene Române au oferit sprijin aerian. Exercițiul Saber Guardian organizat de comandamentul american în Europa se desfășoară în Bulgaria, Ungaria și România. La manevre iau parte 25000 de militari din 22 de țări aliate și partenere și câteva mii de blindate.(TVR)

Seful diplomatiei ruse ii acuza pe americani de "hotie la lumina zilei". Gestul Washingtonul-ului care i-a iritat pe rusi
Lavrov ii acuza pe americani de ”hotie la lumina zilei”, dupa impunerea de preconditii pentru returnarea unor proprietati din SUA Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a acuzat luni dupa-amiaza partea americana de ”hotie la lumina zilei”, dupa anuntarea unor preconditii pentru returnarea proprietatilor diplomatice confiscate in New York si Maryland in urma ultimelor sanctiuni impuse de catre administratia Obama, transmite Reuters.
Barack Obama a decis in luna decembrie confiscarea a doua proprietati diplomatice si expulzarea imediata a 35 de diplomati rusi, ca urmare a dezvaluirii implicarii agentilor rusi in atacurile cibernetice asupra institutiilor democratilor din Statele Unite.(ProTV)

Brăila: Şoferul maşinii care a lovit un grup de nuntaşi s-a predat la poliţie
Şoferul maşinii care a lovit, duminică seara, un grup de nuntaşi aflaţi pe trotuar în centrul Brăilei, accident în urma căruia două persoane au fost rănite şi internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă, s-a predat, luni, la Poliţie, potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Brăila. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Brăila, a mers la sediul IPJ însoţit de un avocat şi a fost dus la spital pentru prelevarea de probe biologice şi pentru a se afla dacă a fost băut în momentul producerii accidentului. Şoferul în cauză circula duminică seară cu viteză pe Calea Călăraşilor, când a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat într-un grup de persoane, care se afla pe trotuarul din faţa Bisericii 'Buna Vestire' şi participa la o nuntă. În urma impactului, două persoane au ajuns la spital, respectiv un bărbat de 35 de ani şi o femeie de 29 de ani, bărbatul fiind transferat la un spital din Bucureşti, pentru că riscă să rămână infirm.(RealitateaTV)

”Jumătate din populația țării este SPIONATĂ! ” Cine CONDUCE serviciile secrete românești și ce ROL are Iohannis în această ecuație 
Roger Stone, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai cunoscuți lobby-iști de la Washington și consultantul lui Trump, a vizitat România în scopul unor interese de imagine, și anume, reabilitarea lui Liviu Dragnea și găsirea unui țap ispășitor. În timpul vizitei sale, acesta a oferit un interviu pentru ziarul Adevărul, în care l-a acuzat pe George Soros că dorește să răstoarne guvernele din Ungaria și România. Coincidență? Deloc!(B1TV)

Liviu Dragnea: „Statul român ne fură”
Contribuţia la pensii va creşte până la 25%, iar cea la sănătate la 10%, a declarat luni Liviu Dragnea. El a mai spus că acestea vor fi datorate tot de către angajaţi, însă plăţile vor fi făcute de angajator în contul angajatului, iar salariile nu se vor micșora.„Salariile nu vor scădea. Acum există trei valori în interiorul unui salariu: salariul net, salariul brut, care e mai mare decât cel net şi, peste, este suma care reprezintă cheltuiala totală a angajatorului. Până la salariul brut se plătesc contribuţiile pentru angajat. Între salariul brut şi cheltuiala totală a angajatorului există contribuţiile pe care le plăteşte firma, dar în contul cui, şi părerea mea, am spus-o din campanie, am spus-o şi acum, că aici statul român ne fură. Şi ce este de la salariul brut până la cheltuiala totală a angajatorului vor fi plătite tot de firmă, dar în contul angajatului. Salariul brut devine egal cu cheltuiala totală a angajatorului”, a precizat Dragnea. Președintele PSD a adăugat că salariul pe care un om îl ia în mână „categoric nu” va avea de suferit. Programul de guvernare al PSD prevede că vor fi eliminate 4 din cele 6 contribuţii plătite astăzi. „Vom rămâne aşadar doar cu contribuţiile pe sănătate şi cea de asigurări sociale, datorate de către angajat, dar rămânând în sarcina angajatorului plata acestora către stat”, potrivit programului.(Digi24)

Fetiță de șapte ani, găsită moartă într-un restaurant de fițe din Ploiești
O fetiță de șapte ani din Ploiești a fost găsită fără suflare la locul de joacă al unui restaurant de fițe din oraș.
Părinții se aflau pe terasa unui local, iar copila se juca în locul special amenajat alături de mai mulți copii. Toți erau supravegheați de un clovn, care avea grijă să le asigure și buna dispoziție, scrie Kanal D. Nici medicii nu au deslușit încă misterul morții fetiței. Pe corpul copilului, nu exista nicio leziune și niciun traumatism care să-i ducă cu gândul la vreun accident pe care să-l fi suferit copilul.(Antena3)

Format: 

Rubrici: