20 Mar 2017 - 21:00

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în edițiile emisiunilor de știri din această seară:

O profesoară din Canada a fost aleasă cel mai bun dascăl din lume
Maggie MacDonnell a primit premiul în valoare de un milion de dolari pentru munca sa în cadrul unei comunităţi izolate din nordul extrem al Canadei. Canadianca a fost unul din cei 10 dascăli finalişti ai premiului Profesorul Anului, creat acum trei ani de o fundaţie din Dubai.De şase ani Maggie MacDonnell lucrează în Salluit - un sat din nordul Arctic al Canadei cu o populaţie de doar 1300 de locuitori. Acolo tânăra profesoara a fost martora gravelor probleme cu care se confrunta comunitatea de inuiţi.În nord sunt provocări uriaşe. E o criză a locuinţelor. Acolo 18 oameni trăiesc în case cu 4 dormitoare.Pur şi simplu nu există nicio demnitate umană în asta. La aceasta se adaugă alcoolismul, abuzurile sexuale frecvente şi o rată foarte ridicată de sinucideri mai ales în rândul celor mai tineri.Maggie MacDonnell a creat programe speciale pentru fete, o cantină comună, un centru de fitness şi cursuri pentru prevenirea sinuciderilor. Potrivit propriile spuse, metoda de lucru a fost încurajarea actelor de bunătate. Când oferi oamenilor oportunităţi şi platforme sănătoase, ei transformă acele platforme în podiumuri. Este ce s-a întâmplat acolo. (TVR)
 

Marian Vanghelie si Oana Mizil sustin ca au fost jefuiti de bona filipineza. Paguba uriasa pe care o reclama
Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5 si sotia sa, Oana Mizil au fost jefuiti. Ei o suspecteaza pe bona filipineza angajata in urma cu opt luni ca sa aiba grija de fetita lor.Vanghelie si Oana Mizil au anuntat ca vor veni la Politia Ilfov sa depuna plangere, dar inca nu ajunsesera luni la pranz. Fapta s-ar fi intamplat sambata iar paguba ar fi de peste 50 de mii de euro. Suspecta principala este una dintre bonele filipineze angajate de Oana Mizil pentru a avea grija de copil.Potrivit acesteia, i-ar fi disparut doua inele cu diamant, un ceas foarte scump si 1.000 de euro. Oana Mizile spune ca nu a verificat-o pe bona inainte sa o angajeze, fiindca astfel ar fi aflat ca femeia a avut probleme similare la alte doua familii unde a lucrat inainte. Fostul deputat spune ca mai are o angajata filipineza, cu care nu a avut nicio problema de 11 ani.(ProTV)

Un avion cu cel puţin 44 de persoane s-a prăbuşit la aterizare pe un aeroport din Sudanul de Sud: Cel puţin 14 persoane au ajuns la spital
Update: Cel puţin 14 persoane au fost rănite în prăbuşirea la aterizare a unui avion de pasageri luni pe aeroportul din oraşul Wau, în nord-vestul Sudanului de Sud, au anunţat ministrul informaţiilor statului Wau şi martori oculari, informează AFP şi Reuters.
"Am primit 14 pacienţi care au fost spitalizaţi de urgenţă şi sunt în stare stabilă", a declarat ministrul Bona Gaudensio.
Patruzeci şi patru de pasageri se aflau bordul avionului aparţinând companiei South Supreme Airlines, potrivit unor responsabili ai acestui operator de transport aerian. Din primele informaţii reiese că aeronava decolase din Juba, capitala ţării.(Antena3)

Trenul care trece printr-un bloc
Arhitecții chinezi au realizat o construcție care poate stârni invidia, din nevoia de spațiu: în loc să demoleze clădirea, ei au decis să treacă prin mijlocul ei.Trenul neobişnuit trece pe la etajele 7 și 8 din blocul cu 19 etaje din municipiul Chongqing, cel mai mare ca suprafață și ca populație dintre cele patru ale Chinei.Trenul este și la îndemâna locatarilor, putând să se urce în el de la etajul 6.Chinezii au rezolvat și problema zgomotului, pentru că la amenzajarea liniei ferate au folosit materiale speciale. La orele cele mai aglomerate, locatarii aud un zgomot asemănator cu cel făcut de o mașină de spălat.(Digi24)

Un europarlamentar aruncă bombă: Sebastian Ghiță se va întoarce în țară și va face multe dezvăluiri importante
Dispariția lui Sebastian Ghiță la finalul lunii decembrie a fost unul dintre subiectele care a ținut atenția presei în ultimele luni. Acest lucru a fost ajutat și de faptul că fostul deputat a lăsat în urma lui mai multe înregistrări în care face dezvăluiri spectaculoase despre Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea, dezvălurii care au dus la înlăturarea lui Coldea din SRI și care au lovit puternic în încrederea de care se bucura șefa DNA.Cu toate că au trecut aproximativ 4 luni de la momentul dispariției, autoritățile nu au reușit încă să îl localizeze pe acesta pentru a îl readuce în țară, numeroase speculații apărând despre posibile locații.Europarlamentarul Norica Nicolai anunță însă că Sebastian Ghiță se va întoarce singur și de bună voie înapoi și că va face multe dezvăluiri importante atunci când va vorbi din nou. "Cred că domnul Ghiță va veni întocmai și la timp. Va veni când sistemul de forță va pregăti o lovitură. Este, poate, în afara țării, poate fi și pe teritoriul acestei țări în afara țării. Va spune ce va trebui să spună. Această tăcere nu va fi de bun augur pentru cei care se tem că va vorbi despre ei", a declarat Norica Nicolai, potrivit știripesurse.ro.(B1TV)

Clasamentul țărilor cu cei mai sănătoși cetățeni din lume
Într-un clasament al celor mai sănătoase popoare din lume, publicat de Bloomberg, italienii ocupă prima poziție.
Un copil născut în Italia are o speranță de viață de 80 de ani, în timp ce, de cealaltă parte, un bebeluș in Sierra Leone moare, în medie, la 52 de ani.La realizarea acestui clasament, cerctătorii au luat în calcul date precum speranța de viață, principalele cauze ale morții în țările respective precum și riscurile de sănătate la care cetățenii lor sunt expuși.După Italia, pe următoarele patru locuri în top se află Islanda, Elveția, Singapore și Australia. La coada clasamentului se află Slovacia, Barbados, Oman, Panama și Albania.(RealitateaTV)

Format: 

Rubrici: