28 Dec 2016 - 19:30

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în edițiile emisiunilor de știri din această seară:

Familia TVR se reuneşte la aniversarea a 60 de ani
De Sărbători, ne adunăm în familie! Aşa se întâmplă şi în aceste zile, la TVR. Foşti şi actuali angajaţi – vedete, manageri, colaboratori – se privesc, se recunosc, se redescoperă, revin în familia TVR. Zâmbetele şi vocile care ne-au cucerit de-a lungul celor 60 de ani sunt din nou aici. Au revenit în locul care i-a consacrat, pentru a aniversa 60 de ani de TVR şi pentru a-şi aminti de primele trăiri în lumina reflectoarelor. Astăzi, 27 decembrie este ziua în care s-au revăzut ştiriştii. Ziua în care, Andreea Marin a redevenit, pentru câteva ore, ştiristă. Pentru că, deşi numele ei se confundă cu emisiunea „Surprize, surprize”, Andreea a debutat la pupitrul ştirilor. Iar astăzi, Andreea a venit pentru a fi alături de primul ei şef, Nicolae Melinescu, şi de foştii colegi din redacţia de Ştiri. „Am venit cu emoţie astăzi, pentru că nu ştiam cine mai vine, cine mai e şi cine nu. Văzând imaginile de pe holuri, din EXPO TVR 60, am avut sentimentul că sunt un crâmpei dintr-o mare istorie şi acest lucru nu e puţin.  Fiecare îmbrăţişare de astăzi e ca o petrecere în serie. Vreau să vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut pentru mine”, le-a spus Andreea foştilor colegi. (TVR)

Sorin Grindeanu este propunerea de premier a PSD. "Sevil Shhaideh a fost amenintata cu moartea, ii e frica sa iasa din casa"
Liderii PSD s-au reunit miercuri dupa-amiaza si au venit cu o noua solutie pentru criza politica, propunandu-l pe fostul ministru Sorin Grindeanu.
Liviu Dragnea a precizat ca nu a reusit sa ma aiba discutii cu presedintele Iohannis dupa anuntul de marti. "Chiar nu am reusit. Am incercat, acelasi telefon inchis, nu mai pot. Eu am un singur numar pe care l-am folosit, inainte mi se raspundea la el. Si atunci am facut aceasta propunere de la acest pupitru, sa vada toata tara", a spus liderul PSD, (ProTV)

Reexaminarea cerută de Iohannis pentru taxele lui Dragnea, respinsă şi de Cameră, şi de Senat
Victorie pentru Liviu Dragnea, în faţa lui Klaus Iohannis. Reexaminarea cerută de preşedinte pentru proiectul de lege iniţiat de Liviu Dragnea care prevede eliminarea a 102 taxe a fost respinsă astăzi şi de plenul Camerei Deputaţilor. Anterior, reexaminarea a fost respinsă şi de Senat.    
După vot, Liviu Dragnea a anunţat că aşteaptă ca preşedintele Iohannis să promulge legea, întrucât acum nu mai există nicio piedică:
"Este o performanta care tine de consecventa si anume dorinta noastră de a face viata romanilor cat mai buna. Recunosc ca nu am ai vazut atata inversunare pentru o lege, este un pas important, asa cum stiti a fost contestata la CCR, acum nu mai văd nicio piedică, aştept ca preşedintele să o promulge".
Comisiile din Camera Deputaţilor au dat un raport de respingere pentru cererea de reexaminare, iar apoi, raportul de respingere a fost votat de plenul Camerei. Potrivit ordinii de zi, raportul a fost ultimul punct al şedinţei. 
Proiectul de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, retrimis de presedintele Klaus Iohannis in Parlament, a intrat miercuri in dezbaterea Comisiei de buget-finante, dupa care va fi supus la vot in plenul Camerei Deputatilor, a anuntat secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, sustinand ca actul trebuie sa fie adoptat inaintea votarii bugetului de stat pe anul 2017. (RealitateaTV)

Cristina Neagu, CEA MAI BUNĂ handbalistă în 2016, conform antrenorilor din Liga Naţională
Cei mai buni trei handbalişti în 2016, la feminin şi masculin, au fost anunţaţi, miercuri, de Federaţia Română de Handbal, în urma voturilor antrenorilor din Liga Naţională.
Cea mai bună handbalistă în 2016 a fost declarată Cristina Neagu (Buducnost Podgorica), în timp ce Paula Ungureanu, portarul de la CSM Bucureşti, a fost desemnată cea mai bună handbalistă autohtonă din Liga Naţională, iar Isabelle Gulden, tot de la CSM Bucureşti, cea mai bună jucătoare străină din campionatul intern.
La masculin, titlul de cel mai bun handbalist în 2016 a revenit portarului de la Saint-Raphael şi al echipei naţionale, Mihai Popescu, Andrei Mihalcea (HC Odorhei) fiind desemnat cel mai bun jucător român din Liga Naţională, iar Sajaad Esteki (Dinamo Bucureşti) cel mai bun ”stranier” din întrecerea internă. (B1TV)

Reacția PNL după noua propunere de premier. Raluca Turcan: PSD a optat pentru o soluție de avarie
Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afirmă că propunerea PSD ca Sorin Grindeanu să fie prim-ministru este o soluţie de avarie, temporară.
„Propunerea PSD de prim-ministru marchează înfrângerea lui Liviu Dragnea în interiorul partidului. După încercarea lui Liviu Dragnea de a guverna România pe persoană fizică, prin interpuşi, partidul a trebuit să improvizeze o formulă pentru a mai salva din eşecul major înregistrat în ultimele zile. PSD a optat astfel pentru o soluţie de avarie, temporară, după respingerea dură a soluţiei inventate de Liviu Dragnea pentru a beneficia de control total asupra primului-ministru” - Raluca Turcan.
În opinia acesteia, „jocurile interne din PSD stau la baza noii propuneri şi nu interesul public, de a avea o guvernare la standarde europene de eficienţă şi transparenţă”. (Antena3)

Mircea Radulian (INFP): Cutremurele mici nu se feresc de unul mai mare. Nu putem să nu ne gândim şi la un seism mai mare
Directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământulu, Mircea Radulian, a declarat, că sesimul care s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri a fost unul "moderat", care nu produce pagube. Cutremurul s-a simţit până în Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina. Mircea Radulian a explicat că seismele cu magnitudini mici produc anumite descărcări în zona Vrancea, însă nu ne feresc de un cutremur mai mare. (RomâniaTV)

Format: 

Rubrici: 

Topic: