19 Mai 2017 - 18:51

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în edițiile emisiunilor de știri din această seară: 

GÂDEA, NOUL ȘEF AL PSD TELEORMAN!? Pe meleagurile lui Dragnea se anunță ÎNSCĂUNAREA "fiului rătăcitor"
Gâdea se întoarce în Teleorman. După un periplu prin politica mare a Bucureștiului, acesta pare să fi luat decizia de a reveni pe meleagurile care l-au consacrat.
Fostul secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Adrian Gâdea, ar putea prelua șefia PSD Teleorman.
"Nu de alta, dar dacă tot e omul cu banii, de ce să strice niște combinații bune, alegând președinte pe unul care chiar stă în județ și s-ar dedica activităților din partid?", scrie liberinteleorman.ro.
Potrivit sursei citate contracandidata acestuia este Carmen Dan, actualul ministru de Interne.
Înainte de a fi promovat de Dragnea în Capitală, Gâdea a fost președinte al Consiliului Județean Teleorman.(B1 TV)

Ce salarii vor avea rezidenții, după noua Lege a salarizării
În sănătate, urmează creşteri salariale şi de 200% până în 2022, potrivit draftului legii salarizării unitare, proiect care urmează să ajungă luni în Senat pentru vot. Astfel, printre cele mai mari creşteri salariale vor fi ale medicilor primari şi specialişti, rezidenţilor şi asistenţilor medicali.
Un medic primar care are, în prezent, un salariu de puţin peste 4.500 lei, va avea în anul 2018 un venit de 12.500 lei. Un doctor specialist ar urma să ajungă de anul viitor la un salariu de 9.900 lei, faţă de 3.544 cât primeşte acum.
Potrivit draftului, în proiect este prevăzută creşterea veniturilor rezidenţilor, astfel: celor din anul I ar urma să le crească salariile de la 2.105 la 5.700 lei, celor din anul II de la 2.361 la 6.100 lei, celor din anul III de la 2.635 la 6.700 lei. Rezidenţii din anii IV şi V ar urma să aibă venituri de 7.300 lei, faţă de 2.709 lei, iar cei din anii VI şi VII 7.900 lei, de la 3.262 lei.(Antena 3)

Prognoza meteo a verii. Ce temperaturi vor fi în lunile iunie, iulie şi august
Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.În iunie, temperaturile medii lunare se vor situa, in general, in apropierea mediei climatologice, 18,3 grade Celsius, potrivit ANM. Totodată, cantitatile totale de precipitatii vor fi in general deficitare, exceptand zonele de munte unde vor fi normale sau usor excedentare.
În iulie, temperatura medie lunara a aerului va fi mai ridicata decat norma climatologica, indeosebi in sudul, sud-estul si vestul tarii. Cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in toata tara. Deficitul cel mai pronuntat s-ar putea inregistra in sudul, sud-estul si estul teritoriului.
În luna august, temperaturile medii lunare se vor mentine peste normele climatologice in sudul, sud-estul si vestul tarii si vor fi apropiate de normal in rest. Precipitatiile totale lunare vor fi deficitare in toata tara, iar cantitatile cele mai scazute s-ar putea consemna in sud, sud-est si sud-vest.(RTV)

Cheloo - 100 de zile în folosul comunităţii la o şcoală din Prahova. Reacţia ŞOC a directoarei
Cheloo, pe numele său Cătălin Ștefan, solistul trupei Paraziții, va presta 100 de zile de muncă în folosul comunității la Școala Generală din comuna Adunați, Prahova. Este decizia Tribunalului Prahova dată miercuri în dosarul de trafic de droguri în care Cheloo a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și la plata sumei de 4500 de lei reprezentând amendă penală, scrie Ziarul Incomod din Prahova.Luiza Ungureanu, directorul școlii din Adunați susține că încă nu s-a obișnuit cu ideea, că încă nu a luat o decizie în acest sens, dar că cel mai probabil Cheloo va munci pe lângă școală. ”Ce să-mi facă, să-mi ude buretele? Mă voi mai gândi.”, a spus aceasta.
Horia Toma, inspector adjunct al IȘJ Prahova a declarat că școala și terenul aparțin de primărie, de comunitate, deci administrația locală va decide ce va face Cheloo la școală. Acesta nu va avea voie să presteze activități educative chiar dacă ar fi fost calificat în domeniu. Cel mai probabil va tunde iarba, va vopsi sau va face focul (școala neavând încălzire pe gaze).
Octavian Negotei, primarul comunei Adunați a declarat: ”La Adunați am mai avut persoane care au muncit în folosul comunității și de regulă îi întrebăm ce calificare au ca să ne orientăm. Cei care au muncit până acum la Adunați au săpat șanțuri pentru că s-a montat o conductă de apă sau au făcut curățenie în comună.”.(RTV)

Poate fi anul Simonei! Record stabilit de Halep pe zgură. Speranțe mari pentru Roland Garros
Simona Halep a atins forma maximă exact pe suprafața ei favorită, zgura. Astfel, după ce s-a impus pentru al doilea an consecutiv la Madrid, sportiva de 25 de ani e în semifinale la Roma, stabilind un record personal.
Pentru prima oară în carieră, Halep are o serie de 9 victorii pe zgură, cea mai bună e ai. Recenta fusese de șase partide câștigate consecutiv, în mai multe rânduri, cea mai importantă fiind cea de la Roland Garros (2014), atunci când a ajuns în finală, cea mai bună performanță a ei la un Grand Slam.
Fanii români spera ca seria din 2017 să ajungă la 18 succese, ceea ce ar însemna că jucătoarea din Constanța ar reuși tripla istorică Madrid - Roma - Roland Garros.
Simona Halep (4 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Roma, după ce a învins-o pe Anett Kontaveit (Estonia), jucătoare venită din calificări, în sferturile de finală.(DIGISPORT)

Format: 

Rubrici: