30 Dec 2016 - 18:38

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în edițiile emisiunilor de știri din această seară:

Procurorul general al României are doi noi adjuncţi: Laura Oprean şi Bogdan Licu      
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea în funcţie a celor doi. Laura Oprean şi Bogdan Licu au devenit, astfel, prim-adjuncţi ai procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu mandate de 3 ani. (TVR)

Strat de zapada de 40 de cm in Constanta. Mai multe autovehicule, printre care si o ambulanta, au ramas blocate in zapada
Mai multe autovehicule, printre care si o ambulanta, au ramas blocate, vineri, in zapada pe drumuri din judetul Constanta, acestea fiind scoase de echipele de deszapezire. Pe mai multe sosele s-au format suluri de zapada de aproximativ 40 de centimetri. Circulatia pe mai multe drumuri judetene din Constanta se desfasoara, vineri, cu dificultate din cauza zapezii. Astfel, au existat probleme in zona localitatii Sipote acolo unde o ambulanta care preluase un pacient pentru dializa si il transporta la Constanta precum si trei autoturisme au ramas blocate in zapada. Echipele de deszapezire au intervenit si au reusit deblocarea acestora. (ProTV)

Liviu Dragnea a anunţat calendarul instalării Guvernului Grindeanu: 4 ianuarie, vot şi jurământ
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat calendarul de acţiuni pentru săptămâna viitoare, astfel încât Guvernul format de premierul desemnat, Sorin Grindeanu, să fie învestit cât mai repede. Potrivit propunerii PSD- ALDE, va exista un adevărat maraton miercuri, 4 ianuarie: între 8-14.00 vor avea loc audierile în comisii ale miniştrilor propuşi, la 16.00, votul de încredere dat de Parlament, iar depunerea jurămîntului la Cotroceni, la ora 19.00. Totodată, premierul desemnat, Sorin Grindeanu a spus că intenţionează ca în aceeaşi zi, la ora 21.00, să convoace prima şedinţă de Guvern, în care să dea ordonanţa de organizare a Cabinetului şi proiectul de lege de abilitare a Guvernului să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară. Surprinzător, Sorin Grindeanu a anunţat, în conferinţa de presă că a fost informat oficial despre desemnare, printr-un sms trimis de preşedintele Iohannis în care scria: "Succes. Klaus Iohannis". (RealitateaTV)

Când va fi majorat salariul minim. Anunț important făcut de Liviu Dragnea
Salariul minim va fi mărit la 1.450 de lei de la 1 februarie 2017, a declarat vineri preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, după desemnarea de către şeful statului a lui Sorin Grindeanu în funcţia de premier. Liviu Dragnea a trecut în revistă o serie de măsuri sociale din programul de guvernare, care vor fi aplicate începând de anul viitor. „Unele vor fi aplicate de la 1 februarie. Salariul minim va fi mărit la 1.450 de lei, dar de la 1 februarie 2017. Un milion şi jumătate de salariaţi vor pierde pentru o lună 1.400 de lei. Contribuţiile pentru pensionari care sunt prevăzute la noi în program să fie eliminate vor mai fi plătite de aceştia o lună - şi vorbim de 3 milioane de pensionari. Impozitul pe venit pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, care în programul nostru este prevăzut să fie zero, va mai fi plătit o lună. Bursele studenţilor, care vor creşte de cel puţin 2-3 ori, vor avea această creştere începând cu 1 februarie. (...) Creşterea plafonului pentru plata TVA de la 220.000 la 300.000 lei va intra în vigoare nu de la 1 ianuarie, ci de la 1 februarie”, a spus el. (Antena3)

LOTERIA BONURILOR FISCALE, SÂMBĂTĂ 31 DECEMBRIE 2016. Intră în joc bonurile fiscale emise într-un interval de nouă luni
Ministerul Finanţelor organizează o extragere specială la loteria bonurilor fiscale sâmbătă, 31 decembrie, la care participă toate bonurile fiscale emise între 17 aprilie şi 15 decembrie, fondul total de premiere fiind de un milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii. Selecţia câştigătorilor va fi realizată în două etape. Prima etapă va avea loc sâmbătă, 31 decembrie, şi va consta în extragerea bilelor care vor desemna luna, ziua şi valoarea bonurilor câştigătoare. Dacă numărul cererilor de revendicare depăşeşte o sută, va fi organizată o a doua extragere, pentru desemnarea celor 100 de câştigători", pa anunţat joi Ministerul Finanţelor. (RomâniaTV)

Format: 

Rubrici: 

Topic: