Duminică, 22 Martie, 2020 - 00:00

Pandemia nu închide gura umoriștilor și satiricilor, ba, dimpotrivă, le-o deschide până la urechi. Dovadă - noua șarjă de epigrame transmise de către Dumitru Bujdoiu.

VREMURI DE CRIZE

   Zilnic vezi atâtea drame,
   Nu-ți arde de epigrame;
   Politruci croiți pe jafuri;
   Ți-e gândul la...epitafuri.

   TEAMA POLITICIENILOR DE COVID-19

   Nu din respect pentru alții,
   Ci, din motiv medical,
   Văd acum și guvernanții,
   Cum arată un spital.

   NOUA URĂ(ARE) ÎNTRE VECINI

Vineri, 13 Martie, 2020 - 17:10

Conducerea Curţii de Apel Braşov a decis suspendarea, până în 4 mai inclusiv, a judecării cauzelor aflate pe rol, cu excepţia urgenţelor, precum şi a cazurilor în care există riscul împlinirii termenelor de prescripţie a răspunderii penale, conform unui comunicat remis vineri.

Duminică, 8 Martie, 2020 - 00:00

Noua ediție a raliului catrenelor ne poartă într-un context calendaristic:

BABELE

   Au plecat și Babele,
   Înfloresc zambilele,
   Vrei să mai trăiești oleacă,
   Însă soacra nu mai pleacă.

   8 MARTIE, ZIUA PEȘTILOR

   Au destinele firești,
   Soarta lor, nopți de povești;
   Le accepți și le plătești,
   Sunt în zodie la...Pești.

   NĂSCUT PE 29 FEBRUARIE, AVANTAJE

   O zi îmi triază anii,
   Nu mă beau trei ani golanii;

   Echitabil : la optzeci,
   Iau soață de douăzeci.

Duminică, 9 Februarie, 2020 - 00:00

Nimic nu-l poate opri pe Autorul acestei rubrici din competiția în care concurează (deocamdată!) de unul singur:

  Reamintim trei epigrame politice, apărute aici, în 20 oct.2019, care s-au adeverit și sunt valabile și acum

   ACEEAȘI MIZERIE

   Se hlizește națiunea,
   Că învinse moțiunea;
   Pleacă unii, vin nebunii,
   Noi ? Tot proștii națiunii.

   HAZNAUA POLITICĂ

   Ne-am convins cu pesedeul;
   Dar să vină peneleul ?
   Moțiuni, anticipate;
   Încă o calamitate.

   A CĂZUT GUVERNUL; EI, ȘI CE-I ?

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 14:42

Primarul Braşovului, George Scripcaru, şi directorul general ADR Centru, Simion Creţu, au semnat, vineri, contractul de finanţare pentru achiziţia, de către municipalitate, a 25 de troleibuze şi a 10 autobuze hibrid, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, cu o valoare totală de 16 milioane de euro.

Acestea vor completa flota de mijloace de transport ecologice, care se află în diferite faze de livrare sau achiziţie, astfel că, în Braşov vor circula 51 de troleibuze, 72 de autobuze electrice şi 10 hibride.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 19:41

Două noi ratracuri, în valoare de circa 4 milioane de lei, vor fi utilizate, începând din acest weekend, pentru amenajarea pârtiilor din Poiana Braşov, acestea fiind achiziţionate de către municipalitate.

Cu un număr total de 6 ratracuri, domeniul schiabil din Poiana Braşov devine singurul din România care dispune de un număr atât de mare de astfel de utilaje pentru bătut zăpada.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 19:19

Lucrările vor dura aproape 2 ani. Iar la finalul lor, construcția va arăta că în perioada de glorie de acum câteva sute de ani. În spațiile renovate vor fi amenajate săli muzeale și ateliere meșteșugărești. Va rămâne totuși deschisă grădina cetății, unde vor fi organizate evenimentele culturale.

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 09:08

Circula online, sau din gură în gură, în urmă cu ceva timp, un banc bunicel , lipit de cuvântul iarnă. Se specula inteligent un ligament lingvistic, “ iar n-am”. Vine iarna, iar n-
am bani, iar n-am palton, iar n-am căldură, nevastă,  etc.Depindea de poanta și de flerul povestitorului.
 Ei bine, bancul și-a găsit acoperire absolut reală, acum, la început de februarie douăzeci-douăzeci, cum ar fi zis Viorica Dăncilă. Chiar dacă iarna nu-i ca vara,cum zicea alt căpcăun, iarna asta este, sigur, ca toamna.Până acum.

Duminică, 2 Februarie, 2020 - 00:00

Ultima etapă din prima lună a anului a Raliului îi prilejuiește autorului câteva noi „manevre” lirico-satirice:

 MARIANA A., PRECUM GETA B. ȘI MULTE ALTE SOȚII

   De mult timp încoace,
   Trăncăneala-i place;
   De vrei să ai pace,
   N-o opri când...tace.

   PARLAMENTARII ȘI PENSIILE SPECIALE

   Să tăiem unele pensii;
   Pentru noi facem concesii,
   Fie cât mai mari, întregi,
   Ciuntim la-amărâți, la blegi.

   BECALI SE DEZIZESE DE FOTBALUL FEMININ

Joi, 30 Ianuarie, 2020 - 17:18

Un tată s-a sinucis împreună cu fetita lui de câteva luni. Corpurile celor doi au fost găsite în fața blocului în care locuiau.

Echipele medicale au intervenit de urgență, dar cei doi nu au mai putut fi salvați. 

Primele date ale anchetei arată că bărbatul de 37 de ani și fetița de doar câteva luni locuiau la etajul 10 al imobilului în fața căruia au fost găsiți.

Muncitorii de pe șantierul din zonă au sunat imediat la 112 însă echipele medicale nu au mai putut să salveze nici tatăl și nici copilul care au suferit leziuni foarte grave.

Duminică, 26 Ianuarie, 2020 - 00:00
Interzis copiilor sub 18 ani, în absența părinților

În cea de-a patra etapă din 2020 a Raliului Catrenelor, jurnalistul Dumitru Bujdoiu ne pune din nou la încercare simțul umorului, după propriile criterii:

ANDO MI-A CENZURAT EPIGRAMELE, CU BULINĂ

   Versuri porno, cui nu-i place?
   Și nici măcar sexy nu-s,
   Vezi Boccaccio, Petronius,
   Vezi Brumaru, mai încoace !

   COLEGUL ANDO E FILOLOG RUȘINOS

   Vrea vocabular de aur,
   Fără mișto, apropo ;
   Cum ne-nvăța domnul Graur,
   La cur să-i zicem popo’.

   DIN ISTORIA LIMBII ROMÂNE

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 09:43

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a convocat luni, 20 ianuarie, reprezentanţii municipiilor Braşov, Iaşi şi Bucureşti care au probleme privind calitatea aerului şi se află sub monitorizarea Comisiei Europene.

Duminică, 19 Ianuarie, 2020 - 00:00
Interzis cititorilor sub 12 ani, în absența părinților

O nouă șarjă de catrene devoalează câteva dintre obsesiile (artistice) ale autorului:

REVOLTA NEVESTELOR

   Noi muncim enorm, nespus,
   La servici și-apoi acasă;
   Spală rufe, pun-te masă,
   Și mai vreți și... cracii sus !

   REVOLTA FEMEILOR (variantă)

   La servici și-apoi acasă,
   Muncim greu, dar nu ne pasă;
   Nu cerem nimic în plus,
   Decât s-o mai luăm și sus.

   ÎI DOARE-N CUR DE NOI

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 16:20

Let's start the year with good news. On January 15th, 2020, we celebrate the Day of National Culture. On this occasion, we invite you to participate actively in one of the two events organized simultaneously in Bucharest at the Imbold Gallery and in Brașov at Visssual.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 17:17

Tragedie în comuna brașoveană Hoghiz. Doi frați de 14 ani au dispărut duminică de acasă, iar unul dintre ei a fost găsit seara înecat în Olt.

Copiii plecaseră de acasă la joacă și când nu s-au mai întors părinții au alertat autoritățile. Unul dintre băieți a fost găsit în albia râului fără suflare.

Medicii au încercat să-l resusciteze însă fără niciun rezultat. În aceasta dimineață, zeci de polițiști, jandarmi și voluntari au reluat căutările pentru a-l găsi pe cel de-al doilea copil dispărut.

Miercuri, 8 Ianuarie, 2020 - 10:46

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, efectuează peste 100 de percheziții, în 25 de județe și în București, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin infracțiuni de fals și de serviciu.

La data de 8 ianuarie 2020, polițiștii de investigare a criminalității economice efectuează 102 percheziții domiciliare și pun în aplicare 15 mandate de aducere.

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 14:43

Fundația Michael Schmidt a sprijinit pentru al treilea an consecutiv derularea proiectului umanitar Weihnachtstrucker, în satele din județul Brașov.

Luni, 30 Decembrie, 2019 - 17:00

Un bărbat suspectat de trafic de droguri de mare risc a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Braşov, după ce într-un apartament închiriat în regim hotelier au fost găsite droguri în valoare de aproximativ 60.000 de euro.

Marţi, 24 Decembrie, 2019 - 08:28

De luni, 23 decembrie, va începe implementarea proiectului "Amenajare benzi dedicate transportului public şi trotuare adiacente", prin Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectivul Specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 12:06

Pentru perioada Sărbătorilor de iarnă de anul acesta, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, estimează o creștere cu 150% a comenzilor online de mâncare, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 
Potrivit estimărilor companiei, valoarea medie pe care o vor cheltui clienții foodpanda pentru o comandă realizată de Sărbători va fi de circa 70 lei, cu 15% mai mare decât comanda medie anuală. Din experiența anilor anteriori, comenzile efectuate în această perioadă a anului conțin în medie trei tipuri de preparate.

Marţi, 10 Decembrie, 2019 - 11:00

Pe 12 decembrie va avea loc la Sala Patria din Braşov ultimul concert din seria integralei Brahms susţinut de Cristian Mandeal cu Orchestra simfonică a Filarmonicii din Brașov, concert ce are în program Uvertura Academică op. 80, Serenada în la major nr. 2 op. 16 şi 12 dansuri ungare de Johannes Brahms.        

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 18:44

Instalaţiile de producere a zăpezii artificiale vor fi pornite în acest weekend la Poiana Braşov, în partea superioară a Masivului Postăvarul fiind anunţate temperaturi de minus 7 grade Celsius, a informat biroul de presă al Primăriei Braşov.

Conform sursei citate, în cazul în care vremea va permite, la începutul săptămânii viitoare se vor face depozite de zăpadă astfel încât să se poată începe amenajarea pârtiilor din staţiune.

Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 19:19

Salariul minim pe economie va creşte, urmând să fie stabilit ulterior cuantumul, pe baza unui studiu de impact şi a consultării cu partenerii sociali şi organizaţiile neguvernamentale, a declarat, vineri, la Braşov, premierul Ludovic Orban.

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 18:42

De o zi și jumătate, echipe de pompieri, pădurari și voluntari se lupta cu incendiile de vegetație uscată care au cuprins pădurea din județul Brașov. Incendiile au izbucnit în patru zone diferite, iar focul a cuprins zeci de hectare.

Într-o pădure de lângă localitatea Vlădeni, aproximativ 35 de hectare de vegetație uscată și litieră au ars în noaptea de marți spre miercuri.

20 de pompieri s-au luptat cu flăcările aproximativ 8 ore pentru a stinge toate focarele.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 16:10

 

Turneul Vioara lui Enescu a revenit în această toamnă pe scenele din România, un concert extraordinar susţinut de Gabriel Croitoru şi Horia Mihail fiind programat pe 15 noiembrie 2019 la Sala Patria din Braşov.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 14:46

 

Începe prima ediție a festivalului de film documentar „One World Romania la Brașov” care va propune pe parcursul a patru zile, la Centrul Cultural Reduta, la Cinemateca Patria și în alte trei locații, proiecții de filme, dezbateri cu invitați speciali, o expoziție de fotografie și două ateliere pentru liceeni.

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 11:58

Ești student sau masterand și ești pasionat de lumea energiei? Ai prieteni sau colegi alături de care ai dezbătut o idee sau un proiect pe teme de eficiență energetică, energie verde sau digitalizare? Dacă ai răspuns pozitiv la aceste întrebări, îți lansăm o provocare: înscrie-ți proiectul sau ideea la Energy Challenge, fiindcă a început ediția a șasea! Ai la dispoziție o lună și jumătate pentru asta, termenul final fiind 20 decembrie, înscrierile fiind făcute pe echipe formate din 2-4 persoane.

Marţi, 5 Noiembrie, 2019 - 17:22

Un număr de 700.000 de beculeţe vor lumina, în acest an, în perioada sărbătorilor de iarnă, străzile din centrul oraşului şi bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului în cadrul tradiţionalului eveniment "Braşov oraş de poveste", a anunţat, marţi, Primăria municipiului.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 12:25

"Unde sunt fondurile europene din judeţ?" a fost întrebarea la care şi-a propus să răspundă evenimentului organizat de Centrul Europe Direct Regiunea Centru la Braşov. Peste 80 de persoane au participat la dezbaterea publică despre rezultatele fondurilor europene din judeţ şi circa 4.000 de persoane au vizualizat transmisiunea video a întâlnirii desfăşurate la Centrul Cultural "Reduta" din Braşov. Pe parcursul a trei ore s-au derulat prezentări şi s-a răspuns cu cifre şi exemple concrete de proiecte finanţate de către Uniunea Europeană, din 2007 până în prezent.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 10:56

Jurnalistul Dumitru Bujdoiu, un expert în domeniul catrenelor satirico -umoristice, ne-a livrat o nouă tranșă de producții inspirate din actualitate.

  ȘICĂ, PREMIER BRAȘOVEAN

Unii-îl știu de chitarist,
Mulți, convinși că-i trombonist;
Șică-o să ne zică snoave,
Arii false și... brașoave

SE SCREME DE-UN GUVERN

Greu se naște un guvern,
Parcă e tras din infern;
Sunt și nașteri premature,
S-aibă lumea ce să-njure.

DEFINIȚIE

Subscribe to Brașov