Luni, 18 Mai, 2020 - 14:50

În a doua zi a stării de alertă, voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului ajutați de jandarmi au oferit pachete cu produse de strictă necesitate pentru familiile nevoiașe din localitățile Luminița,  Meșteru, Cârjelari, Mircea Vodă și General Praporgescu, din județul Tulcea. Au fost împărțite alimente de bază, produse de igienă si alte accesorii atât de necesare în vremuri de pandemie. Ajutorul s-a îndreptat spre persoanele vulnerabile precum cele cu dizabilități, bătrânilor singuri, familiilor sărace cu multi copii și familiilor unde adulții și-au pierdut locul de muncă.

Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 08:00

"Caravana bucuriei" a poposit in comuna Uliesti, din judetul Dambovita, unde mai multe familii au primit produse alimentare de baza si de igiena personala din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Ajutorul voluntarilor s-a indreptat, cu precadere, catre batranii singuri si familiile cu venituri materiale modeste, dar cu multi copii.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 17:00

Doi minori cu vârste de 12, respectiv 16 ani, din comuna Ogrezeni, judeţul Giurgiu, sunt cercetaţi pentru furt calificat după ce au pătruns pe timpul nopţii în incinta şcolii unde învăţau, au sustras mai multe cataloage şcolare şi le-au dat foc pentru că luaseră note mici.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 20:48

Un început de an 2020 frământat de evenimente majore, cu aşteptări şi incertitudini, cu muncă, ambiţii şi aspiraţii găzduieşte joi 23 ianuarie ora 19:00, pe scena Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu, piesa „Hăul Sfinţilor” în regia de excepţie a Antonellei Cornici, pe un text în premieră naţională  adaptat de Călin Ciobotari după ”The Well of the Saints” scrisă de dramaturgul şi poetul irlandez John Synge.

Miercuri, 8 Ianuarie, 2020 - 10:46

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, efectuează peste 100 de percheziții, în 25 de județe și în București, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin infracțiuni de fals și de serviciu.

La data de 8 ianuarie 2020, polițiștii de investigare a criminalității economice efectuează 102 percheziții domiciliare și pun în aplicare 15 mandate de aducere.

Luni, 30 Decembrie, 2019 - 08:45

Moș Crăciun şi voluntarii de la Paraclisul Mantuirii Neamului au revenit la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din comuna Singureni, județul Giurgiu, unde au împărţit pachete cu dulciuri și fructe atât celor 20 de copii înscriși în programul „Rămâneți, în școală”, cât și altor tineri din comună. Oaspeţii au fost intampinati de gazde cu colinde și pricesne.

Luni, 30 Decembrie, 2019 - 08:05

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului si cativa reprezentanti de la Spitalul Penitenciarului Rahova au venit în sprijinul celor 16 persoane cu diferite tipuri de handicap sever de la Fundația „Sfânta Maria”, din comuna Singureni, județul Giurgiu. Darurile au constat în produse alimentare, de îngrijire personală și de curățenie, fructe, legume, produse bio, precum și pachete cu dulciuri. Voluntarii au pregătit și o surpriză muzicală.

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 18:18

Polițiștii au depistat, în județul Giurgiu, câteva instalații ilegale de fabricare a țigărilor și importante cantități de tutun. Materia prima a fost adusă din Bulgaria unde, în sudul țării, se produce tutun în cantități impresionante.

Surse judiciare susțin că o parte dintre producătorii de tutun de peste Dunăre își vând marfa contrabandiștilor care apoi îl aduc in România.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 14:01

În acest sfârşit de săptămână jandarmii giurgiuveni vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul unei competiţii de ciclism mountain bike. "Maratonul Dunării", evenimentul sportiv destinat atât amatorilor, cât şi profesioniştilor se va desfăşura în comuna Prundu, sâmbătă, 02 noiembrie a.c., între orele 08,00-17,00.

Startul competiţiei se va da la ora 11,00, punctul de plecare fiind stadionul din localitate.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 13:30

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la inaugurarea staţiei de comprimare gaze naturale Podişor, din judeţul Giurgiu, că sectorul energetic a fost grav perturbat în ultimul an de măsuri hazardate.

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 14:01

Cea mai recenta activitate desfasurata de voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului in cadrul campaniei “Sanatate pentru Sate” s-a desfasurat sambata, pentru prima data la Ghimpati, in judetul Giurgiu. Aproximativ 100 de persoane au beneficiat, cu aceasta ocazie, de examinari medicale in specializarile: gastroenterologie, oncochirurgie,  diabet si nutritie, cardiologie, medicina interna, ORL, psihiatrie pediatrica si pediatrie. La această acţiune au participat 25 de voluntari dintre care 20 de medici si asistenti medicali, care au venit in sprijinul localnicilor. 

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 17:00

Șeful Serviciului de Permise Giurgiu și primarul comunei Valea Dragului, Marin Mototolea, care ar fi asociat la o școală de șoferi la care soția este administrator, au fost reținuți vineri în dosarul permiselor obținute ilegal.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 14:04
în sistem dual

Începutul anului școlar este un moment plin de emoție și pentru cei 116 de elevi înscriși în clasele de instalatori în sistem de învățământ profesional dual înființate de ENGIE Romania, prin proiectul „Energie pentru meseria mea”.

Sâmbătă, 7 Septembrie, 2019 - 04:50
Bădălău ține secret locul

Niculae Bădălău, ministrul Economiei, a scris într-o postare pe Facebook că a avut o întâlnire cu premierul Dăncilă și reprezentanții unei companii din Emiratele Arabe care va construi, în Giurgiu, un aeroport privat pe o suprafață de 2500 de hectare. Lucrările ar urma să înceapă în octombrie, aeroportul ar urma să fie printre cele mai mari din Europa însă, deocamdată, locul în care acesta va fi amenajat este ”confidențial”:

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 20:00

După o vară aprigă, vom fi din nou împreună în teatrul generos, cu tinerii lui actori minunaţi, la deschiderea stagiunii 2019-2020 a Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu. De data aceasta cu o premieră deosebită, “N/O iubeam” şi cu o surpriză: inaugurarea Sălii Mici a teatrului după încheierea lucrărilor de reconfigurare.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 09:38

Misiunile pompierilor pentru salvarea persoanelor și înlăturarea efectelor generate de inundațiile din țară se derulează neîntrerupt de şase zile.
Au fost evacuate preventiv 171 de persoane, iar alte 2 persoane surprinse de viituri au fost salvate de către pompierii militari. Din fericire, adoptarea măsurilor de
autoprotecție de către populație a făcut ca evenimentele să nu se soldeze cu victime.
Precipitațiile abundente din cursul zilei de ieri și de noaptea trecută au produs viituri și inundații

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 19:45

Magazinele Enel, subunităţile poştale, băncile şi retailerii au anunţat un program special pentru perioada Sărbătorilor şi a minivacanţei de 1 mai.

* Magazinele Enel din municipiul Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu vor fi închise în perioada 26 aprilie - 1 mai. 

În perioada în care nu este prevăzut program cu publicul nu se vor face preavizări sau deconectări de la reţeaua de energie electrică.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 08:40

După ce au participat la comemorarea intrării solemne a lui Isus în Ierusalim, în Duminica Floriilor, credincioşii romano-catolici comemorează Patima şi Moartea Domnului, în timpul Săptămânii Sfinte, şi se pregătesc să-l întâmpine pe Cristos cel Înviat.

JOI, 18 APRILIE 2019 - JOIA SFÂNTĂ

Marţi, 26 Martie, 2019 - 08:54
Cuc pe post de naș

Marţi, 26 martie 2019, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc şi Comisarul European pentru Transport, Violeta Bulc vor participa împreună cu reprezentanţii Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi şi ai Agenţiei Executive pentru Inovare şi Reţele (INEA), în portul Giurgiu, la ceremonia de botez a navei de semnalizare "CONCORDIA EU 2019". Nava este unul dintre rezultatele proiectului FAIRway Danube, finanţat din programul Connecting Europe Facility (CEF).

Duminică, 13 Ianuarie, 2019 - 12:14

În noaptea de sâmbătă spre duminică în Capitală s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din această iarnă:  minus 15 grade Celsius.

La stația meteorologică Filaret, din Capitală, s-au înregistrat minus 11 grade Celsius.

 Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut cunoscut că valoarea termică cea mai scăzută din țară s-a înregistrat în județul Gorj, la stația meteo Apa Neagră: de minus 16,9 grade Celsius.

Patru județe au fost sub atenționare cod galben de ceață, duminică dimineață, respectiv Galați, Giurgiu, Teleorman și Ilfov.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 15:10
Al 12-lea judet afectat de pesta porcină

Judeţul Giurgiu se află sub cod roşu de atenţionare privind posibilitatea apariţiei pestei porcine africane, autorităţile luând o serie de măsuri pentru prevenirea acesteia, conform directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Giurgiu, Liviu Florescu.

Duminică, 9 Septembrie, 2018 - 12:00

Prezența virusului pestei porcine africane (PPA) a fost confirmat într-o gospodărie, din judeţul Giurgiu, respectiv în localitatea Brăniştari, comuna Călugăreni, informează, duminică, printr-un comunicat de presă, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

 

Marţi, 14 August, 2018 - 14:14

Un tânăr în vârstă de 22 ani din municipiul reşedinţă a fost reţinut după ce l-a înjunghiat mortal, cu un cuţit, pe un alt tânăr de aceeaşi vârstă, în timpul unui conflict spontan, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu.

Marţi, 10 Aprilie, 2018 - 08:59
Marți, zi de „post” în București, Ilfov și Giurgiu

E-Distributie Muntenia va intrerupe temporar, marti, alimentarea cu energie electrica in unele zone din Bucuresti, dar si din judetele Ilfov si Giurgiu, in vederea efectuarii lucrarilor planificate de revizie si reparatie.

In Bucuresti vor ramane fara curent electric, intre orele 9:00 - 17:00, consumatorii din zonele: Intrarea Berheci, Strada Balota si Strada Balaria.

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 11:11

Terenurile aflate pe traseul conductei BRUA vor fi scoase din circuitul agricol fără a fi necesară obţinerea acordului proprietarilor, se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern privind lista terenurilor agricole situate în extravilan, pentru proiectul de interes comun BRUA, postat pe site-ul Ministerului Energiei.

În anexa proiectului este prezentată lista acestor terenuri, în număr de peste 17.000.

Subscribe to Giurgiu