Sâmbătă, 17 Martie, 2018 - 14:58
Din cadrul Centrului Cultural Casa Artelor "Dinu Lipatti"

Primaria Municipiului Bucuresti inaugureaza luni, 19 martie, ora 19:00, Casa memoriala "Dinu Lipatti", care va gazdui pe parcursul saptamanii viitoare cea de-a doua editie a festivalului “I love Lipatti”.

La propunerea Primarului, General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in septembrie 2017, infiintarea Centrului Cultural Casa Artelor "Dinu Lipatti", in semn de omagiu pentru artistul de geniu Dinu Lipatti, tinand cont ca in anul 2017 s-au implinit 100 de ani de la nasterea acestuia.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 18:30
Creații de Raluca Buzura, Alina Bancilă, Maria Filipescu, Alina Predoiu, Nacu Marian, Alex Burlacu, Ioana Streza şi Brândușa Atena Ungurașu.

La Galeria SENSO a avut loc miercuri, 14 martie, vernisajul expoziției „BIJUTERIE CONTEMPORANĂ”,  un eveniment dedicat eternului feminin, artei şi frumosului în toată splendoarea şi desăvârşirea sa. Sunt prezentate creaţiile realizate de opt tineri şi foarte talentaţi artişti români şi demni reprezentanţi ai designerilor de bijuterie contemporană de autor: Raluca Buzura, Alina Bancilă, Maria Filipescu, Alina Predoiu, Nacu Marian, Alex Burlacu, Ioana Streza şi Brândușa Atena Ungurașu.

Luni, 5 Martie, 2018 - 16:32
Lansarea: luni, 5 martie, ora 18, la Librăria Cărturești Verona

Astăzi, la ora 18, librăria Cărturești Verona este gazda unui eveniment artistic deosebit: lansarea volumului „Titus Munteanu, un lord al micului ecran”. Autorul - reputatul comentator al fenomenului cultural muzical și de divertisment Octavian Ursulescu - aduce un omagiu celui care a fost mentorul unei veritabile generații de talente muzicale care s-au afirmat prin intermediul televiziunii, în ultimele decenii ale secolului trecut.

Duminică, 4 Martie, 2018 - 09:51

Nouă judeţe şi municipiul Bucureşti se află, duminică dimineaţă, sub cod galben de polei, potrivit unor atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Judeţul Satu Mare este sub cod galben de ceaţă.

Până la ora 9.00, pentru municipiul Bucureşti şi Constanţa, Caraş-Severin, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Călăraşi, Mehedinţi, Olt şi Dolj sunt anunţate precipitaţii mixte şi polei, conform  atenţionărilor.

 

Sâmbătă, 3 Martie, 2018 - 11:07
Au fost alocate 10 milioane de euro pentru actiuni de reabilitare si consolidare a cladirilor cu risc seismic

Primarul General, Gabriela Firea: Am restartat programul de consolidari al Primariei Municipiului Bucuresti. In bugetul de anul acesta am alocat 10 milioane de euro pentru actiuni de reabilitare si consolidare a cladirilor cu risc seismic. In mai putin de un an am facut toate demersurile necesare pentru inceperea actiunilor de reabilitare si consolidare la 23 de cladiri

 

Vineri, 2 Martie, 2018 - 11:25

Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ,,Nicolae Bălcescu” și Primăria Sectorului 4 organizează FESTIVALUL MĂRȚIȘORULUI 2018, ediția I cu INVITAȚI speciali, dansuri, muzică, expoziții de pictură și costum popular și cu  un spectacol - concert cu MARIUS VERNESCU la TNB.

În perioada 2 - 12 martie 2018, Primăria Sectorului 4 și Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ,,Nicolae Bălcescu” organizează în premieră  FESTIVALUL MĂRȚIȘORULUI 2018, un eveniment cultural artistic dedicat sărbătoririi începutului de Martie.

Joi, 1 Martie, 2018 - 19:00

Primăria Municipiului Ploieşti informează ploieştenii că beneficiarii de ajutor social şi de masă la cantină vor efectua orele în folosul comunităţii în această perioadă prin îndepărtarea stratului de zăpadă şi de gheaţă în diferite zone din oraş.

Beneficiarii de ajutor social, în funcţie de numărul membrilor aflaţi în dosar, au de efectuat între 16 ore şi 72 de ore de muncă lunar, iar beneficiarii de masă la cantină au de efectuat în funcţie de numărul de porţii între 32 de ore şi 96 de ore de muncă lunar.

Marţi, 27 Februarie, 2018 - 22:48

 A fost atât de frig încât au înghețat până și parlamentarii din Casa Poporului, unde a șuierat viscolul prin ferestrele neetanșe montate de Ceaușescu pe vremea când nu se inventaseră termopanele STOP  Pe principiul „pazei bune” madam Pandele a prelungit vacanța școlară până la finele săptămânii, spre disperarea părinților care nu au cu cine să-și lase copiii STOP  120 de trenuri au fost anulate, iar accesul TIR-urilor a fost interzis la intrarea în Bulgaria și Serbia pe motiv de cod portocaliu.

Luni, 26 Februarie, 2018 - 20:09
Adică se majorează!

Proiect: Potrivit Codului fiscal,impozitele şi taxele locale se indexeaza cu 1,3%

Potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti adoptă hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal următor.

Luni, 26 Februarie, 2018 - 16:44

Comisia Tehnică de Circulaţie din Capitală a avizat relocarea temporară a liniei 41 de tramvai, precum şi a întregului trafic auto pe Strada Braşov, prin crearea unui by-pass de circulaţie, până la finalizarea lucrărilor la metrou din zona intersecţiei Drumul Taberei/ Str. Braşov, potrivit RATB

În zona respectivă se vor executa lucrări la Magistrala 5 de Metrou, ceea ce implică atât construirea tunelului, a staţiilor de acces, dar şi mutări ale reţelelor edilitare, anunţă Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), prin intermediul cunui comunicat de presă remis Amos News.

Luni, 26 Februarie, 2018 - 12:27

Luni şi marţi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cursurile şcolare vor fi suspendate integral în judeţele Dolj şi Ilfov, respectiv în Capitală, potrivit unui anunţ al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Cursuri suspendate în judeţele Dolj, Ilfov, Constanţa, Giurgiu şi Bucureşti / Ministerul Educaţiei: Orele vor fi recuperate după calendarul stabilit de fiecare unitate de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare

Şi în judeţul Constanţa, cursurile vor fi suspendate integral în ziua de luni, 26 februarie.

Duminică, 25 Februarie, 2018 - 17:13
De data asta nu ne mai ia prin surprindere! Ba chiar o ia primăria pe ea!

Primarul General, Gabriela Firea: In urma avertizarii de cod portocaliu de ger, viscol si ninsoare, scolile, gradinitele si liceele din Capitala vor fi inchise luni si marti. Echipele DGASMB impreuna cu Politia Locala si echipajele SABIF vor intensifica actiunile de identificare si adapostire a oamenilor strazii, astfel incat acestia sa nu sufere de frig

 

Duminică, 25 Februarie, 2018 - 13:09
Comparativ cu acceaşi lună anului precedent

Din datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) reiese că numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate a crescut în ianuarie cu 16,2%, comparativ cu acceaşi lună anului precedent.

Cele 380 de societăţi noi aveau un capital social subscris în sumă totală de peste 1,73 milioane dolari, în scădere cu 72% comparativ cu ianuarie 2017.

Anul trecut au fost înfiinţate în România 5.837 astfel de firme, cu 9,1% peste nivelul din 2016, când a fost înregistrat cel mai slab an din ultimii 18 ani în privinţa firmelor cu capital străin nou înfiinţate.

Duminică, 25 Februarie, 2018 - 13:00
Meteorologii prevăd un strat de zăpadă de 30cm

 Gabriela Firea, a convocat Comandamentul de iarnă  ca urmare a avertizărilor  emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Primărița a anunțat că școlile vor fi închise luni și marți, în Capitală.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 22:41

 Tudorel nu doar că nu s-a făcut de râs, ba chiar a câștigat puncte importante arătând că sub aparența sa de moliciune se ascunde un caracter puternic, capabil să înfrunte nu doar gașca agresivă a purtătorilor de microfoane, setoasă de sânge guvernamental, dar și neîncrederea tovarășilor de drum, precum și păcatul de a atenta la imaginea sacrosanctă a apostoliței anticorupției STOP Nu doar că nu scăldat-o - cum se așteptau mulți - ba a fost foarte explicit în rezumatul său de o oră și jumătate în 20 de puncte STOP  La maniera didactică cu care ne-a obișnuit

Joi, 22 Februarie, 2018 - 12:20

​Trenurile au reinceput sa circule miercuri la pranz intre Ploiesti Vest si Brazi, dar in a doua parte a zilei de ieri trenurile care au plecat spre Ardeal au stationat mult din cauza lucrarilor pentru repararea instalatiilor electrice. De la ora 3.00 noaptea au reinceput sa circule locomotivele electrice in zona si marea majoritate a trenurilor de pe ruta Brasov - Bucuresti au sosit in statii fara intarziere. Reamintim ca miercuri dimineata o pasarela de intretinere a conductelor de termoficare a cazut peste linia de cale ferata, la cateva sute de metri de gara Ploiesti Vest.

Miercuri, 21 Februarie, 2018 - 10:43

Primaria Municipiului Bucuresti: Lista beneficiarilor celor 25.000 de vouchere suplimentare pentru proiectul ,,Biciclisti in Bucuresti" a fost publicata pe site-ul institutiei

Avand in vedere faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti a suplimentat cu 25.000 numarul voucherelor acordate pentru achizitionarea unei biciclete, prin HCGMB 371/11.09.2017, cetatenii care s-au inscris in programul "Biciclisti in Bucuresti" in perioada 24.07-25.07.2017, dar nu s- au regasit pe lista primilor 5.000 de beneficiari vor intra in curand in posesia voucherelor.

Marţi, 20 Februarie, 2018 - 20:14

Avand in vedere acuzatiile aduse de liderul unui partid din opozitie, care face referiri in necunostinta de cauza la propunerea de buget a Primariei Capitalei, Primaria Municipiului Bucuresti este imputernicit sa faca urmatoarele precizari:

 

Marţi, 20 Februarie, 2018 - 16:00
Lansarea volumului semnat de Andrei Bîrsan la Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suţu

 

În seara zilei de luni 19 februarie la Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suţu, a fost lansat albumului de fotografii “Frumuseţea revine pe Lipscani?” despre Centrul Vechi la inceput de secol XXI, anii 2002-2008 realizatat de Andrei Bîrsan,  președintele Asociației ”Bucureștiul meu drag” cu un cuvant inainte de Adrian Majuru.

Duminică, 18 Februarie, 2018 - 18:20
”Am venit să o demitem pe doamna Kovesi! Multe minciuni a spus!”

Jandarmeria a intrat în alertă și a deplasat efective impresionante la sediul DNA! Acolo, zeci de oameni s-au strâns și protestează îmtrpoiva șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. ”Demisia, demisia!”, scandează protestatarii.

”Am venit să o demitem pe doamna Kovesi! Multe minciuni a spus. Dosarele sunt făcute la comandă!” - sunt lozincile care se scandează.

Duminică, 18 Februarie, 2018 - 12:11
În vederea refinanțării datoriei publice locale provenite din emisiunea de obligațiuni realizată în anul 2015

Pentru asigurarea unei dezvoltări durabile a capitalei României, este necesară implementarea unor proiecte de investiții complexe, a căror valoare depășește resursele alocate anual la bugetul local al Municipiului București.

Sâmbătă, 17 Februarie, 2018 - 15:41
Trei jucătoare de clasă mondială: Andrea Lekic, Dragana Cvijic și Jovanka Radicevic

Echipa de handbal feminin a CSM București se întărește pentru noul sezon cu trei jucătoare de clasă mondială. Andrea Lekic, Dragana Cvijic și Jovanka Radicevic, componentele formației Vardar Skopje, au ajuns la o înțelegere cu clubul din capitala României și vor deveni tigroaice din această vară. 

Sâmbătă, 17 Februarie, 2018 - 15:26
INCFC  lansează o nouă secţiune interactivă de indicatori, pe platforma on-line culturadatainteractiv.ro.

Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare CulturalăINCFC  lansează o nouă secţiune interactivă de indicatori, pe platforma on-line culturadatainteractiv.ro.

Joi, 15 Februarie, 2018 - 11:53
Sub egida Fundației AlegRO

Cea de-a cincea serie  a sintezelor anuale editate de Agenția Independentă de Presă AMOS NEWS, dedicată evenimentelor de pe parcursul anului 2017 a fost tipărită la Tipografia ”SEMNE” sub egida Fundației AlegRO și va putea fi găsită în perioada următoare în librării.

Joi, 15 Februarie, 2018 - 08:32
21-22 februarie 2018

Institutul European Rom pentru Artă și Cultură (European Roma Institute for Arts and Culture - ERIAC), în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, Agenția Națională pentru Romi, Punctul Național de Contact pentru Romi (Ministerul Fondurilor Europene), Centrul Național de Cultură a Romilor, Masterul de Studii Rome - SNSPA și Asociația Romano ButiQ, organizează în zilele de 21 și 22 februarie 2018, la sediul Muzeului Național de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12), evenimentul numit „Romii: contribuții la dezvoltarea statului român“.

Joi, 15 Februarie, 2018 - 01:28

 Cine și-a imaginat că Codruța Kovesi mai are o urmă de bun simț s-a lămurit definitiv. Nimic! Nada! Niente! Conferința sa de presă a fost o litanie fără cap și fără coadă, răsucită în jurul unei idei fixe: procurorii săi procedează corect și nu fac nimic ilegal! Sunt niște adevărate icoane ale justiției STOP  Ea însăși s-a plasat în centrul acestui truism: nu a trimis nici un mail insultător către procurori!

Miercuri, 14 Februarie, 2018 - 09:32
Strict autentic

Teatrul de Stat Ploiești, nr. 1885/15 iulie 1971

ADEVERINȚĂ

Prin prezenta se adeverește de noi că tov. Ștefănescu Eusebiu este actor la Teatrul de Stat Ploiești.

Susnumitul este distribuit în piesa „Morișca”, iar personajul pe care-l interpretează îi impune să poarte părul lung.

Drept pentru care i s-a eliberat prezenta spre a-i servi ca justificare în fața organelor de control.

                                                                     Director (Indescifrabil)

Marţi, 13 Februarie, 2018 - 23:06

 Continuă controversele pe seama despre abuzurile procurorilor ploieșteni, făcute de cuplul Cosma-Ghiță.

Marţi, 13 Februarie, 2018 - 11:51

Dacă ar fi să le luăm după secţiunea contact de pe jurnalul.ro, cotidianul JURNALUL NAŢIONAL este editat de INTACT PUBLISHING SRL Bucureşti (CUI: 27201863) – “în reorganizare judiciară”.

Subscribe to Muntenia