Marţi, 19 Iunie, 2018 - 16:17

Hotelul Ramada-Majestic din centrul Capitalei, deținut de grupul turc Ener Holding, a fost scos la vânzare cu peste 13 milioane euro. Construit înainte de Primul Război Mondial, gazdă pentru actorii și recuzita Teatrului Național după ce clădirea acestuia a fost bombardată de aviația americană în al Doilea Război Mondial, a devenit în anii '90 primul hotel din țară afiliat la brandul american Ramada.

Luni, 18 Iunie, 2018 - 19:39

 

ÎNTRERUPERI PROGRAMATE ÎN ALIMENTAREA CU ENERGIE ELECTRICĂ

 

Marţi, 19.06.2018

 

 

 

În Bucureşti

 

Între orele 07:30 – 12:00 în următoarele zone:

  • Strada Tache Ionescu, Bulevardul Gheorghe Magheru intre Strada George Enescu si Strada Biserica Amzei, Strada George Enescu
  •  

    Între orele 09:00 – 17:00 în următoarele zone:

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 16:19

Managerul Spitalului ''Sfânta Maria'', Narcis Copcă, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte extinderea unităţii medicale, precizând că, în urmă cu o zi, a fost semnat un acord pentru construirea unei noi clădiri.

Managerul Spitalului ''Sfânta Maria'', Narcis Copcă, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte extinderea unităţii medicale, precizând că, în urmă cu o zi, a fost semnat un acord pentru construirea unei noi clădiri.

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 16:56

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că Municipalitatea ia în calcul instituirea unei taxe de centru, dar după o „consultare largă” şi ar putea fi implementată după modele europene.

„Avem în continuare poluare din cauza traficului. Nu ne-am gândit încă la o taxa de centru, deşi ea s-ar cere. Nu credem că Bucureştiul este pregătit şi nici cetăţenii, fără o consultare largă de a plăti taxa de a pătrunde în zona de patrimoniu, în zona central”, a declarat, marţi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Luni, 4 Iunie, 2018 - 10:40

Europuls - Centrul de Expertiză Europeană organizează ce-a de-a 6-a ediție a Forumului Eurosfat, cel mai mare forum anual de afaceri europene din România.

Evenimentul va avea loc vineri, 8 iunie la București, Hotel JW Marriott, începând cu ora 9.00.

Sâmbătă, 2 Iunie, 2018 - 11:25
Sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 21.00

Calea Victoriei redevine pietonală în acest weekend prin organizarea evenimentului „La pas pe Calea Victoriei”, unde se vor desfăşura, între strada Strada George Enescu şi Piaţa Victoriei, mai multe spectacole cu clovni, ateliere pentru pictat, de puzzle sau de modelaj.

Calea Victoriei redevine pietonală în weekend. Zeci de spectacole organizate pe această arteră, în cadrul "La pas pe Calea Victoriei"

Sâmbătă, 2 Iunie, 2018 - 11:13

Până duminică, traficul va fi restricţionat în unele zone din Capitală, în contextul desfăşurării mai multor evenimente publice,

Vineri, 25 Mai, 2018 - 16:59

Peste 300 de taximetrişti s-au adunat în Piaţa Contituţiei din Capitală.  Lucrurile au degenerat însă, ajungându-se la violențe între taximetriști. Aceștia s-au certat şi îmbrâncit între ei. Șoferii au venit să susțină ordonantţa Ministerului dezvoltării prin care sunt introduse reguli noi în taximetrie.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 17:00

Un proiect de OUG lansat în dezbatere publică vizează modificarea legii taximetriei. Schimbările propuse ar înlesni semnificativ sancţionarea cu amendă a şoferilor care transportă persoane contra-cost şi ar impune ca aplicaţiile pentru comenzi taxi să fie "proprietatea exclusivă" a unui dispecerat autorizat.

Modificarea legii taximetriei prin OUG a fost încercată fără succes, de-a lungul anilor, în mai multe rânduri, cel mai recent cu aproximativ un an în urmă, printr-un proiect iniţiat atunci de Ministerul Transporturilor.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 14:21
După modelul altor capitale europene

Primăria Capitalei a transmis imagini video cum vor arăta fântânile arteziene de la Piața Unirii după renovare. Pe lângă jocurile de apă, acestea vor avea lumini și muzica, in 4 regimuri de functionare: regim de zi, seară, respectiv noapte, de luni pana vineri, iar în weekend vor funcționa în regim de spectacol stradal.

Lucrările de reabilitare se fac prin Apa Nova, compania care operează rețeaua de apă și canal din București, și costă 7 milioane de euro, banii fiind plătiți de companie. Acestea se vor finaliza în toamnă. 

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 18:16

Incepand de maine, joi 17 Mai, de Ziua Inaltarii Domnului, si pana duminica 20 Mai, in Parcul National, bucurestenii vor fi rasfatati cu un adevarat regal culinar, iar vedeta evenimentului va fi GRATARUL, cea mai
veche modalitate de preparare a carnii din istoria omenirii.

Luni, 7 Mai, 2018 - 20:40
in perioada mai- septembrie 2018, iar alimentarea cu apa a fantanilor se va intrerupe

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Apa Nova Bucuresti, demareaza maine, 8 mai, ample lucrari de reabilitare si modernizare a ansamblului de 17 fantani din centrul Capitalei, care cuprind si Fantana Unirea.

Lucrarile sunt realizate in perioada mai- septembrie 2018, iar alimentarea cu apa a fantanilor se va intrerupe in acest interval de timp, urmand a fi reluata dupa finalizarea lucrarilor. De asemenea, exista posibilitatea ca traficul sa fie restrictionat temporar pe banda 1, in functie de lucrarile desfasurate.

Duminică, 6 Mai, 2018 - 09:49

Avand in vedere ca in ultima perioada, activitatea Primariei Municipiului Bucuresti precum si activitatea Primarului General au devenit subiectul predilect al opozitiei, in special a PNL - care a ales PMB ca tema de atac in batalia pe functii din interiorul PNL-, in dorinta de a construi inca de pe acum o campanie politica mincinoasa si denigratoare, terfelind proiectele si initiativele actualei Administratii, reamintim faptul ca in ultimii doi ani, datorita Primarului General, in Bucuresti s-au realizat o serie de demersuri in premiera, menite sa imbunatateasca atat aspectul Capitalei cat

Sâmbătă, 5 Mai, 2018 - 11:05

În zilele de sâmbătă şi duminică circulaţia în Piaţa Victoriei, în zona Arcul de Triumf şi Parcul Herăstrău va fi restricţionată, informează Brigara Rutieră a Poliţiei Capitalei. Restricţiile sunt impuse ca urmare a organizării manifestărilor prilejuite de Ziua Europei şi a unui cros.

Sâmbătă, între orele 09.00 - 10.00, cu ocazia Zilei Europei, va avea loc o adunare publică în zona Parcului Kiseleff, între prelungirea Bulevardului Aviatorilor şi Şoseaua Kiseleff, anunţă Brigada Rutieră din cadrul Poliţiei Capitalei.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 16:22

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de astazi, proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta in zona centrala a Municipiului Bucuresti” – Traseu 1- Piata Victoriei- b-dul Aviatorilor - b-dul Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Soseaua Pipera – Str. Alexandru Serbanescu – b-dul Aerogarii – DN1- Piata Presei Libere-Soseaua Kiseleff- b-dul Constantin Prezan.    

Joi, 3 Mai, 2018 - 18:21

Penitenciarul Ploiești selecționează candidați pentru instituțiile de învățământ din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, care pregătesc personal pentru sistemul administrației penitenciare, sesiunea de admitere 2018, după cum urmează:

INSTITUȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT UNIVERSITAR

1. Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București (cursuri de zi, durata 3 ani):

 Facultatea de Poliție — specializarea:”Ordine și siguranță publică — „penitenciare” - 40 locuri ( B + F)

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 22:15
"Cele 14 puncte ale președintelui Woodrow Wilson și importanța lor pentru România"

Marți, 24 aprilie 2018, Universitatea Româno-Americană din București a continuat seria acțiunilor prilejuite de Centenarul Marii Uniri din 1918 cu evenimentul "Cele 14 puncte ale președintelui Woodrow Wilson și importanța lor pentru România".

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 14:38

Primarul comunei dâmboviţene Vlădeni, Marin Călin, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Ploieşti la o pedeapsă de aproape doi ani de închisoare într-un dosar privind faptele de conflict de interese şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 08:52
La Digital Transformation Forum: Governance x Watchdogs

The Digital Transformation Forum in Bucharest, Romania, will
focus on ways digital information technologies are contributing to better governance but also to the work of media and civil society
watchdogs, making sure that policies and their implementation serve the people. Government representatives, journalists, civil society
experts, and communication professionals will interact with peers attending from over 30 countries for 2 days of sessions, focusing on

Sâmbătă, 21 Aprilie, 2018 - 17:53

In legatura cu Proiectul de Hotarare “privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in Municipiul Bucuresti incepand cu anul 2019”, aprobat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti din data de 19 aprilie, pentru corecta informare a opiniei publice, Directia de Presa a Primariei Municipiului Bucuresti transmite urmatorul comunicat:

Dupa cum Primaria Capitalei a anuntat public si in luna februarie a acestui an, NU Primarul General, Gabriela Firea, majoreaza taxele si impozitele locale asa cum in mod eronat si tendentios sugereaza unele publicatii.

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 11:30

Parcul Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3 va găzdui sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 10.00, cea de-a zecea ediție a crosului pentru copii și părinți „Campionii sănătății”. Competiția are loc cu sprijinul Primăriei Sectorului 3 și al Asociației MagiCAMP, fiind organizată de Ro Club Maraton, Elite Running şi Emovere.

La start sunt așteptați peste 1.200 de alergatori în curse gândite special pentru a adapta ritmul părinților la cel al copiilor şi a petrece sănătos timpul liber. Întrecerile sunt organizate pe categorii de vârste, de la 6 luni la 12 ani.

Marţi, 10 Aprilie, 2018 - 18:01
Joi, 12 aprilie, ora 20:30

Joi, 12 aprilie, ora 20:30 se dă startul celei de-a patra ediții Spotlight - Bucharest International Light Festival cu un spectacol de amploare susținut de două trupe internaționale în Piața George Enescu. Spotlight este singurul festival internațional al luminii din București și este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB.

 

Marţi, 10 Aprilie, 2018 - 08:59
Marți, zi de „post” în București, Ilfov și Giurgiu

E-Distributie Muntenia va intrerupe temporar, marti, alimentarea cu energie electrica in unele zone din Bucuresti, dar si din judetele Ilfov si Giurgiu, in vederea efectuarii lucrarilor planificate de revizie si reparatie.

In Bucuresti vor ramane fara curent electric, intre orele 9:00 - 17:00, consumatorii din zonele: Intrarea Berheci, Strada Balota si Strada Balaria.

Sâmbătă, 7 Aprilie, 2018 - 08:58
Individul a incendiat 8 mașini

la mai bine de o săptămână de la incident, piromanul care a incendiat 8 maşini în Capitală a fost prins. Bărbatul de 45 de ani a fost reţinut şi este audiat.  Din primele informaţii, a fost prins în Sectorul 1 al Capitalei.

Poliţia anunţă că va oferi mai multe detalii privind identitatea bărbatului, dar şi cu privire la capturarea lui începând cu ora 10, în cadrul unei conferinţe de presă.

Recent, Poliția Capitalei cerea sprijinul populației pentru identificarea și prinderea bărbatului şi făcea publice imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Luni, 2 Aprilie, 2018 - 19:51
Motivul - crede Marian Daniel Marinescu - îl constituie amplasarea stațiilor

Bună ziua.Sunt cititor fidel siteului.Mult succes pe mai departe.Am rugămintea să abordați și problema stațiilor de tramvai din capitală cu peroane nesecurizate și fără peroane.Deși e o problemă ce pune clipă de clipă viața pietonilor în pericol din păcate e mult prea puțin mediatizată spre deloc.Un coșmar parcă fără sfârșit.Vedeți Bulevardul Basarabia,Calea Giulești,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Călărași,Bulevardul Bucureștii Noi,Calea Șerban Vodă,Bulevardul Gheorghe Șincai,Bulevardul Nerva Traian,Bulevardul Mărăști,Bulevardul Chișinău etc.Cât mai e până scăpăm de stațiile de tramvai cu p

Duminică, 1 Aprilie, 2018 - 13:11

Ambasada Rusiei la București a dat publicității o scrisoare în care răspunde acuzațiilor  în urma scandalului provocat de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal.

Sâmbătă, 31 Martie, 2018 - 10:33
Orașul ar putea deveni mai inteligent. Dar oamenii care îl gospodăresc?

Primăria Municipiului Bucureşti a atribuit contractul pentru elaborarea „Strategiei pentru dezvoltarea unui oraş inteligent SmartCity Bucureşti” companiei Deloitte Consultanţă S.R.L..

Vineri, 30 Martie, 2018 - 18:41
Noul model de administrație publică este sabotat de opoziția din Consiliul General

Scrisoare deschisă adresată locuitorilor Bucureștiului de către primarul ales Gabriela Firea:

 

Dragii mei bucuresteni,

Am ales această modalitate de a mă adresa Dumneavoastră pentru că modul în care evoluează lucrurile în administrația publică a Bucureștiului necesită anumite clarificări. Este timpul, cu alte cuvinte, să spunem lucrurilor pe nume.

Luni, 26 Martie, 2018 - 15:33

Consecvent proiectului său de redimensionare a creației shakespeariene în parametrii sensibilității contemporane Victor Ioan Frunză a adus în cocheta „sală mică” a spectaculosului teatru Metropolis capodopera dramaturgului britanic - Hamlet.
Piesa reprezintă o piatră de încercare pentru un regizor care se respectă și își respectă auditoriul. Este un examen pe care prolificul regizor nu l-a amânat. L-a programat doar  la momentul cel mai potrivit. Acela în care trupa sa de suflet, formată din actori tineri și ambițioși a ajuns la nivelul la care își putea permite un astfel de experiment.(Octavian Andronic)

Luni, 26 Martie, 2018 - 11:03
200 de participanţi şi 19 vorbitori de marcă la conferinţa internaţională organizată de ARRP, în parteneriat cu ICCO și BCU "Carol I"

Bucureşti, 26 martie 2018. O mai mare transparenţă a mediului on-line şi educaţia utilizatorilor şi furnizorilor de conţinut au fost doar câteva dintre soluţiile propuse pentru combaterea fenomenului ştirilor false si manipulării, de către participanţii la Conferinţa „Fake News. O anatomie a mistificării sociale”. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Română de Relaţii Publice (ARRP), în parteneriat cu International Communication Companies Organization (ICCO) şi Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”.

Subscribe to Muntenia