Sâmbătă, 17 Martie, 2018 - 14:58
Din cadrul Centrului Cultural Casa Artelor "Dinu Lipatti"

Primaria Municipiului Bucuresti inaugureaza luni, 19 martie, ora 19:00, Casa memoriala "Dinu Lipatti", care va gazdui pe parcursul saptamanii viitoare cea de-a doua editie a festivalului “I love Lipatti”.

La propunerea Primarului, General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in septembrie 2017, infiintarea Centrului Cultural Casa Artelor "Dinu Lipatti", in semn de omagiu pentru artistul de geniu Dinu Lipatti, tinand cont ca in anul 2017 s-au implinit 100 de ani de la nasterea acestuia.

Sâmbătă, 17 Martie, 2018 - 08:14
Salvamont avertizează că în munți se întoarce iarna

Vremea se va menţine caldă în toată ţara sâmbătă, iar temperaturile vor ajunge până la 22 de grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, cu ploi în cea mai mare parte a ţării, spre seară. Duminică, vremea se va răci brusc, iar maximele nu vor mai depăşi 6 grade Celsius. Meteorologii spun că temperaturile se vor menţine foarte scăzute toată săptămâna viitoare.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 18:30
Creații de Raluca Buzura, Alina Bancilă, Maria Filipescu, Alina Predoiu, Nacu Marian, Alex Burlacu, Ioana Streza şi Brândușa Atena Ungurașu.

La Galeria SENSO a avut loc miercuri, 14 martie, vernisajul expoziției „BIJUTERIE CONTEMPORANĂ”,  un eveniment dedicat eternului feminin, artei şi frumosului în toată splendoarea şi desăvârşirea sa. Sunt prezentate creaţiile realizate de opt tineri şi foarte talentaţi artişti români şi demni reprezentanţi ai designerilor de bijuterie contemporană de autor: Raluca Buzura, Alina Bancilă, Maria Filipescu, Alina Predoiu, Nacu Marian, Alex Burlacu, Ioana Streza şi Brândușa Atena Ungurașu.

Luni, 5 Martie, 2018 - 16:32
Lansarea: luni, 5 martie, ora 18, la Librăria Cărturești Verona

Astăzi, la ora 18, librăria Cărturești Verona este gazda unui eveniment artistic deosebit: lansarea volumului „Titus Munteanu, un lord al micului ecran”. Autorul - reputatul comentator al fenomenului cultural muzical și de divertisment Octavian Ursulescu - aduce un omagiu celui care a fost mentorul unei veritabile generații de talente muzicale care s-au afirmat prin intermediul televiziunii, în ultimele decenii ale secolului trecut.

Duminică, 4 Martie, 2018 - 09:51

Nouă judeţe şi municipiul Bucureşti se află, duminică dimineaţă, sub cod galben de polei, potrivit unor atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Judeţul Satu Mare este sub cod galben de ceaţă.

Până la ora 9.00, pentru municipiul Bucureşti şi Constanţa, Caraş-Severin, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Călăraşi, Mehedinţi, Olt şi Dolj sunt anunţate precipitaţii mixte şi polei, conform  atenţionărilor.

 

Sâmbătă, 3 Martie, 2018 - 11:07
Au fost alocate 10 milioane de euro pentru actiuni de reabilitare si consolidare a cladirilor cu risc seismic

Primarul General, Gabriela Firea: Am restartat programul de consolidari al Primariei Municipiului Bucuresti. In bugetul de anul acesta am alocat 10 milioane de euro pentru actiuni de reabilitare si consolidare a cladirilor cu risc seismic. In mai putin de un an am facut toate demersurile necesare pentru inceperea actiunilor de reabilitare si consolidare la 23 de cladiri

 

Vineri, 2 Martie, 2018 - 11:25

Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ,,Nicolae Bălcescu” și Primăria Sectorului 4 organizează FESTIVALUL MĂRȚIȘORULUI 2018, ediția I cu INVITAȚI speciali, dansuri, muzică, expoziții de pictură și costum popular și cu  un spectacol - concert cu MARIUS VERNESCU la TNB.

În perioada 2 - 12 martie 2018, Primăria Sectorului 4 și Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ,,Nicolae Bălcescu” organizează în premieră  FESTIVALUL MĂRȚIȘORULUI 2018, un eveniment cultural artistic dedicat sărbătoririi începutului de Martie.

Vineri, 2 Martie, 2018 - 00:00
Succintă incursiune printre temele jurnalistice din perioada 1995 - 2011

Copleșiți de fluxul evenimentelor care ne asaltează cotidian suntem tentațisă rupem șirul celor care alcătuiesc istoria recentă. Pentru că orice se întâmplă astăzi pare mai importantant decât ce s-a petrecut ieri, alaltăieri, etc.

Editorialistul este cronicarul clipei. Fiecare nouă temă le îngroapă pe celelalte în uitare. Noroc cu memoria hârtiei (mai nou, a suportului electronic)care din când în când ne mai trage de mânecă.

Vă propun, în textul de față un exercițiu de rememorare a temelor pe care le-am considerat importante la vremea respectivă - dintre editorialele publicate cotidian între 1995 și 2011.(Octavian ANDRONIC)

Joi, 1 Martie, 2018 - 19:00

Primăria Municipiului Ploieşti informează ploieştenii că beneficiarii de ajutor social şi de masă la cantină vor efectua orele în folosul comunităţii în această perioadă prin îndepărtarea stratului de zăpadă şi de gheaţă în diferite zone din oraş.

Beneficiarii de ajutor social, în funcţie de numărul membrilor aflaţi în dosar, au de efectuat între 16 ore şi 72 de ore de muncă lunar, iar beneficiarii de masă la cantină au de efectuat în funcţie de numărul de porţii între 32 de ore şi 96 de ore de muncă lunar.

Marţi, 27 Februarie, 2018 - 22:48

 A fost atât de frig încât au înghețat până și parlamentarii din Casa Poporului, unde a șuierat viscolul prin ferestrele neetanșe montate de Ceaușescu pe vremea când nu se inventaseră termopanele STOP  Pe principiul „pazei bune” madam Pandele a prelungit vacanța școlară până la finele săptămânii, spre disperarea părinților care nu au cu cine să-și lase copiii STOP  120 de trenuri au fost anulate, iar accesul TIR-urilor a fost interzis la intrarea în Bulgaria și Serbia pe motiv de cod portocaliu.

Marţi, 27 Februarie, 2018 - 09:33

Începând cu ora 09:00 se redeschide circulaţia rutieră pe DN 39E, pentru toate categoriile de vehicule, între localităţile Constanţa şi Cumpăna. Reamintim că acest sector de drum a fost închis din cauza vizibilităţii foarte reduse ca urmare a viscolului. 

Rugăm participanţii la trafic să adapteze viteza condiţiilor meteo şi să respecte semnalizările rutiere şi restricţiile instituite temporar. De asemenea, reiterăm faptul că autovehiculele trebuie echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă. 

Luni, 26 Februarie, 2018 - 20:09
Adică se majorează!

Proiect: Potrivit Codului fiscal,impozitele şi taxele locale se indexeaza cu 1,3%

Potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti adoptă hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal următor.

Luni, 26 Februarie, 2018 - 16:44

Comisia Tehnică de Circulaţie din Capitală a avizat relocarea temporară a liniei 41 de tramvai, precum şi a întregului trafic auto pe Strada Braşov, prin crearea unui by-pass de circulaţie, până la finalizarea lucrărilor la metrou din zona intersecţiei Drumul Taberei/ Str. Braşov, potrivit RATB

În zona respectivă se vor executa lucrări la Magistrala 5 de Metrou, ceea ce implică atât construirea tunelului, a staţiilor de acces, dar şi mutări ale reţelelor edilitare, anunţă Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), prin intermediul cunui comunicat de presă remis Amos News.

Luni, 26 Februarie, 2018 - 12:27

Luni şi marţi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cursurile şcolare vor fi suspendate integral în judeţele Dolj şi Ilfov, respectiv în Capitală, potrivit unui anunţ al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Cursuri suspendate în judeţele Dolj, Ilfov, Constanţa, Giurgiu şi Bucureşti / Ministerul Educaţiei: Orele vor fi recuperate după calendarul stabilit de fiecare unitate de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare

Şi în judeţul Constanţa, cursurile vor fi suspendate integral în ziua de luni, 26 februarie.

Duminică, 25 Februarie, 2018 - 17:13
De data asta nu ne mai ia prin surprindere! Ba chiar o ia primăria pe ea!

Primarul General, Gabriela Firea: In urma avertizarii de cod portocaliu de ger, viscol si ninsoare, scolile, gradinitele si liceele din Capitala vor fi inchise luni si marti. Echipele DGASMB impreuna cu Politia Locala si echipajele SABIF vor intensifica actiunile de identificare si adapostire a oamenilor strazii, astfel incat acestia sa nu sufere de frig

 

Duminică, 25 Februarie, 2018 - 14:57
Cum a ajuns Laura Codruţa Kövesi să întruchipeze mitul femeii care s-a măritat cu justiţia, sub binecuvântarea Statului de drept

Metamorfoza luptei anticorupţie

Duminică, 25 Februarie, 2018 - 13:09
Comparativ cu acceaşi lună anului precedent

Din datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) reiese că numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate a crescut în ianuarie cu 16,2%, comparativ cu acceaşi lună anului precedent.

Cele 380 de societăţi noi aveau un capital social subscris în sumă totală de peste 1,73 milioane dolari, în scădere cu 72% comparativ cu ianuarie 2017.

Anul trecut au fost înfiinţate în România 5.837 astfel de firme, cu 9,1% peste nivelul din 2016, când a fost înregistrat cel mai slab an din ultimii 18 ani în privinţa firmelor cu capital străin nou înfiinţate.

Duminică, 25 Februarie, 2018 - 13:00
Meteorologii prevăd un strat de zăpadă de 30cm

 Gabriela Firea, a convocat Comandamentul de iarnă  ca urmare a avertizărilor  emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Primărița a anunțat că școlile vor fi închise luni și marți, în Capitală.

Duminică, 25 Februarie, 2018 - 11:19
Deși Constituția spune că Justiția se înfăptuiește de judecători, nu de către procurori

Într-o amplă postare pe blogul persona, judecătoarea Lăcrămioara Axinte se implică în scandalul momentului: cererea de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Preşedinta Sectiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Botoşani  susţine că șefa DNA a ajuns nu doar să se identifice cu instituţia, ci cu justiţia şi că "se declară însuşi Adevărul".

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 21:10
RAPORT privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informatii

 

RAPORT privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informati in scopul exercitarii puterii in stat de grupuri de interese politico-judiciare-economice in perioada 2005 – 2017 

1. Istoricul Binomului SRI-DNA

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 13:12
Conducta de gaze naturale dintre România, Bulgaria, Ungaria și Austria

Guvernul salută relația de parteneriat între BERD și Transgaz, companie valoroasă a industriei de gaze din România. Semnarea acordului de finanțare a gazoductului BRUA este un semnal de încredere transmis investitorilor în legătură cu oportunitățile de afaceri pe care le oferă România, a afirmat vicepremierul Viorel Ștefan, vineri, la Londra, în cadrul ceremoniei de semnare a acordului de împrumut dintre Transgaz și BERD,  în valoare de 278 milioane de lei (60 milioane de euro, dedicat construcției coridorului de gaze naturale BRUA pe teritoriul României.

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 11:03
„a folosit exprimari inadecvate la adresa Curtii Constitutionale si a unui judecator al CCR”

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a avut „atitudini nedemne” si „a incalcat standardele minimale de etica si deontologie”, cand a cerut urgentarea instrumentarii unor dosare „cu ministri”, dar si prin folosirea de expresii insultatoare si amenintatoare la adresa procurorilor, precum „lasi” si „barfitori”, se arata in raportul Ministerului Justitiei.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 10:25
Nimeni nu o va judeca pe Laura Codruța Kovesi după argumente, ci numai după interese, după partizanat

„Argumentele ministrului sunt conștiincioase și bine construite. Făcea bine dacă astepta să se clarifice și situația de la DNA Ploiești, care nu a mai avut loc în raport, nu a fost elucidată. Decizia mi se pare inoportună. Putea să se se concentreze pe problemele procedurale care par să existe la DNA și să le rezolve. Putea apoi să motiveze de ce nu o repropune pe Laura Codruța Kovesi în apropierea mandatului, în loc să intre într-o luptă în care, la ora asta, fiecare e foarte subiectiv.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 00:00
Marele scriitor american Mark Twain spunea: „Adevărul este mult mai ciudat decât ficţiunea”

Un oarecare, un mucalit, pesemne indispus de vreo sentinţă a unui tribunal, s-a adresat, discret, unui post de radio britanic cu o întrebare simplă: „Ce este aceea o lege"? Glumeţul de serviciu al emiţătorului i-a răspuns plictisit: „Adică ce ai voie şi ce nu ai voie să faci“. Dar întrebăreţul a continuat: „Oare cele zece porunci nu sunt suficiente”?. „S-ar putea”............ Eu zic că nu....

Eşti în Franţa, bunăoară. În ogradă aduci un porc. Şi vrei să-l botezi.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 00:00
Succintă incursiune printre temele jurnalistice din perioada 1995 - 2011

Copleșiți de fluxul evenimentelor care ne asaltează cotidian suntem tentați să rupem șirul celor care alcătuiesc istoria recentă. Pentru că orice se întâmplă astăzi pare mai importantant decât ce s-a petrecut ieri, alaltăieri, etc.

Editorialistul este cronicarul clipei. Fiecare nouă temă le îngroapă pe celelalte în uitare. Noroc cu memoria hârtiei (mai nou, a suportului electronic)care din când în când ne mai trage de mânecă.

Vă propun, în textul de față, un exercițiu de rememorare a temelor pe care le-am considerat importante la vremea respectivă - dintre editorialele publicate cotidian între 1995 și 2011.(Octavian ANDRONIC)

Joi, 22 Februarie, 2018 - 22:41

 Tudorel nu doar că nu s-a făcut de râs, ba chiar a câștigat puncte importante arătând că sub aparența sa de moliciune se ascunde un caracter puternic, capabil să înfrunte nu doar gașca agresivă a purtătorilor de microfoane, setoasă de sânge guvernamental, dar și neîncrederea tovarășilor de drum, precum și păcatul de a atenta la imaginea sacrosanctă a apostoliței anticorupției STOP Nu doar că nu scăldat-o - cum se așteptau mulți - ba a fost foarte explicit în rezumatul său de o oră și jumătate în 20 de puncte STOP  La maniera didactică cu care ne-a obișnuit

Joi, 22 Februarie, 2018 - 12:20

​Trenurile au reinceput sa circule miercuri la pranz intre Ploiesti Vest si Brazi, dar in a doua parte a zilei de ieri trenurile care au plecat spre Ardeal au stationat mult din cauza lucrarilor pentru repararea instalatiilor electrice. De la ora 3.00 noaptea au reinceput sa circule locomotivele electrice in zona si marea majoritate a trenurilor de pe ruta Brasov - Bucuresti au sosit in statii fara intarziere. Reamintim ca miercuri dimineata o pasarela de intretinere a conductelor de termoficare a cazut peste linia de cale ferata, la cateva sute de metri de gara Ploiesti Vest.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 10:25

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român și Uniunea Scriitorilor din România anunță publicarea volumului
Leon Levițchi—Archive (LLA) LLA 4. Chemarea Nordului. Impresii de călătorie (Norvegia–Spitzberg). 1937. Ediție facsimil în 2 volume. Editat de C. George Sandulescu și Lidia Vianu

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la nașterea Profesorului de limbă și literatură engleză Leon D. Levițchi.

Miercuri, 21 Februarie, 2018 - 21:53

Multe tari din intreaga lume au fost nevoite in ultimele doua decenii sa faca o serie de ajustari sistemelor publice de pensii (PAYG, pay-as-you-go), ajunse nesustenabile si in stare precara pe fondul evolutiilor demografice nefavorabile, arata un studiu publicat recent de FIAP (Federatia Internationala a Administratorilor de Fonduri de Pensii), pe baza unor date de la Banca Mondiala.

Miercuri, 21 Februarie, 2018 - 20:21
Situaţia României în anul 2017

Transparency International lansează astăzi raportul anual privind Indicele de Percepție a Corupției (IPC) la nivel global, prin intermediul căruia se realizează un clasament al gradului de corupție în sectorul public, așa cum este perceput de mediul de afaceri și experți independenți din cele 180 de state incluse în analiză.

Subscribe to România