Marţi, 19 Iunie, 2018 - 13:46

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în legătură cu situația de la Centrul de Plasament Periș, Ilfov, unde mai mulți copii ar fi fost violați de colegii lor mai mari     Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în legătură cu situația de la Centrul de Plasament Periș, Ilfov, unde mai mulți copii ar fi fost violați de colegii lor mai mari. Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22, art. 49 și art.

Luni, 18 Iunie, 2018 - 13:20

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va efectua o anchetă în cazul unui deţinut de la Penitenciarul Codlea, judeţul Braşov, care a solicitat îngrijiri medicale, susţinând că a înghiţit corpuri străine şi medicamente 

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 14:46

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri, cu 182 de voturi "pentru", 82 de voturi "împotrivă" şi 10 abţineri, proiectul de lege prin care pensia Avocatului Poporului se stabileşte la nivelul celei a judecătorilor Curţii Constituţionale (CCR) şi care îi permite acestuia cumularea pensiei de serviciu cu indemnizaţia.

Luni, 11 Iunie, 2018 - 14:59

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui copil care ar fi fost umilit în curtea unei grădinițe din satul Borlești, Comuna Merișani, județul Argeș, pus să mănânce urzici, melci și să lingă pantofi. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 14:02

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, alături de doamna Monica Acatrinei, consilier, s-a întâlnit, ieri, cu o delegație din partea Asociației Naționale a Refugiaților de dincolo de Prut și Nistru (A.N.R.P.N.). Din delegație au făcut parte domnul Alexandru Mironov și domnul doctor inginer Aurel Marian, președinte.

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 11:40
cu grad de handicap grav și stare materială precară

Avocatul Poporului Recomandă Primarului Comunei Luduș, județul Mureș, să asigure, între altele, următoarele: toate măsurile specifice de protecţie şi asistenţă socială în conformitate cu nevoile particulare ale unei persoane, respectiv a celor pentru prevenirea şi combaterea sărăciei şi a riscului de excluziune socială (de ex.. acordarea unor ajutoare sociale susţinute din bugetul local); să monitorizeze permanent eficienţa serviciilor sociale furnizate.

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 11:48

Convenția Internațională privind Drepturile Copilului afirmă că un copil nu este doar o ființă fragilă care trebuie protejată, ci că este o persoană care are dreptul de a fi educată, îngrijită, protejată, indiferent de locul în care s-a născut în lume; de asemenea, copilul are dreptul să se distreze, să învețe și să se exprime. 
    Dincolo de dorința de a afirma dreptul copiilor de a crește într-un climat senin și protector, această Convenție subliniază faptul că „omenirea este datoare să ofere copilului ce este mai bun din ce are de oferit”.    

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 18:00

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul copilului de 3 ani, din București, care a decedat după ce ar fi mâncat shaorma. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății și protecția copiilor și a tinerilor.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 13:49

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă atât în cazul copiilor de la școala din satul Doftana, județul Bacău, internați în spital cu simptome de toxinfecție alimentară, cât și în legătură cu situația de la Iași, unde 134 de persoane au contractat bacteria Salmonella, după ce ar fi consumat shaorma de la un fast-food din oraș. Sesizările din oficiu și anchetele vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 12:46

Urmare a sesizării din oficiu și demersurilor făcute, Avocatul Poporului a primit, în 23 februarie 2018, din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Cluj, o adresă în care se arăta că Direcţia Generală Executări Silite Cazuri Speciale prin Serviciul Executare Silită Cazuri Speciale Regionale Cluj Napoca, a făcut demersurile necesare ridicării măsurilor de executare silită aplicate asupra bunurilor sechestrate asiguratorii, întocmind următoarele documente: 
- Decizia de ridicare a sechestrului asigurator aplicat asupra bunurilor nr. A_ECJ1828/ 20 iulie 2017, precum şi

Luni, 21 Mai, 2018 - 16:18

La 2 noiembrie 2001, UNESCO a adoptat Declarația universală privind diversitatea culturală ca fiind moștenirea comună a umanității și un imperativ concret și etic inseparabil de respectul pentru demnitatea umană. La rândul său, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a proclamat 21 mai ca Ziua Mondială a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare, pentru a aprofunda reflecțiile noastre asupra valorilor diversității culturale.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 13:18

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, alături de Ionel Nicolae, Adjunct al Avocatului Poporului, Emma Turtoi și Andreea Băicoianu, consilieri, s-a întâlnit, în 16 mai 2018, cu o delegație condusă de Ombudsman-ul din Republica Bulgaria, doamna Maya Manolova, din care a făcut parte și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al acestei țări la București, Excelența Sa, domnul Todor Ivanov Churov.

Joi, 17 Mai, 2018 - 11:28

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul fetiței de 6 ani, somată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate să își plătească o datorie. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor.

Luni, 14 Mai, 2018 - 18:55

Prin Legea nr. 127/2017, ziua de 14 mai a fost declarată ca Ziua națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste.

Joi, 10 Mai, 2018 - 15:56
Ca și în cazul altor persoane, cetățeni români, care se află în aceeași situație

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul lui Călin Farcaș, un tânăr care are nevoie de transplant pulmonar, ca și în cazul altor persoane, cetățeni români, care se află în aceeași situație. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății.

Joi, 10 Mai, 2018 - 13:51

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu aspectele relatate de presă privind apraratura învechită și criza de soluții de spălare necesare în realizarea intervențiilor chirurgicale endoscopice la Clinica de Urologie Craiova. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății.

Joi, 10 Mai, 2018 - 12:12

Avocatul Poporului a formulat o acţiune în contencios administrativ prin care a solicitat anularea parţială a mai multor hotărâri ale Consiliului Local al comunei Dofteana, judeţul Bacău, cu privire la modalităţile de instituire a taxelor de salubritate, PSI şi de pază, în cazul unui cetăţean, repunerea părţilor în situaţia anterioară, repararea pagubei şi suspendarea acelor hotărâri până la soluţionarea cauzei.

Marţi, 8 Mai, 2018 - 17:40

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul absenței medicamentelor citostatice la Institutul Regional de Oncologie Iași. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 13:40

Ombudsmani din statele afiliate Organizației Francofoniei, membri ai Comisiei de la Veneția, împreună cu reprezentanți ai Avocatului Poporului vor discuta, la București, pe 3-4 mai 2018, despre rolul Judecătorului și al Mediatorului în societate                

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 17:39

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în cazul unui minor de 16 ani care a încercat să se sinucidă chiar în ziua de Paști, în Complexul de servicii Hărman - Casa de tip familial Sf. Patrik, unitate aflată în subordinea Direcției pentru Protecția Copilului Brașov. Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 34 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății și protecția copiilor și a tinerilor.

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 12:41

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui copil de 3 ani, căruia i s-a refuzat internarea de către trei unități spitalicești, deși starea sa de sănătate era gravă               

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 12:18

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei tinere din Codlea, județul Brașov, care acuză Inspectoratul de Jandarmi Bistrița-Năsăud că i-a folosit o fotografie într-un pliant               

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei tinere din Codlea, județul Brașov, care acuză Inspectoratul de Jandarmi Bistriţa-Năsăud că i-a folosit o fotografie într-un pliant pentru „Prevenirea faptelor antisociale pe timpul adunărilor publice”. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 26 din Constituția României privind viața intimă, familială și privată.

Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 11:46

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu accidentul dintr-un parc acvatic din Braşov, în urma căruia o fetiţă de 10 ani şi-a retezat două degete. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 15:03

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu absența vaccinului antirabic în spitalele din Calafat, Craiova și Slatina. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituție privind dreptul la ocrotirea sănătății.

Subscribe to avocatul poporului