Marţi, 12 Iunie, 2018 - 11:47

Biblioteca Metropolitană prelungește perioada de jurizare pentru concursul de proiecte dedicat Revistei Literatorul până vineri, 22 iunie, orele 12.00. Interesul crescut al publicului și numărul mare de voturi online, acordate celor 5 proiecte înscrise în concurs, au determinat organizatorii să ia decizia prelungirii perioadei de jurizare cu încă 2 săptămâni oferind cât mai multor cititori posibilitatea de a susține proiectul preferat.  

Joi, 31 Mai, 2018 - 10:21

Vineri, 1 iunie, Biblioteca Metropolitană București și Primăria Municipiului București împreună cu Editura Cd Press vă invită în Parcul Kiseleff, Zona Foișor începând cu ora 15.00 la o serie de activități inedite destinate tuturor vârstelor, dar în special copiilor. Participanții vor avea parte de jocuri în aer liber, vor fi inițiați în tehnica desenului pe nisip (Sand Art), se vor putea distra la Teatrul de păpuși și asculta un spectacol de operă pregătit special pentru această ocazie. 

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 20:00
Șoseaua Mihai Bravu nr. 4, locul unde Arta, Cartea și Comunitatea își vor da întâlnire!

Marți, 15 mai 2018, Biblioteca Metropolitană București a redeschis trei spații noi: Artoteca, Mediateca și Biblioteca Sonoră.

La festivitatea de deschidere au fost prezenți consilieri generali ai Municipiului București și de la primăriile de sector.

Au luat cuvântul Tomnița Michaela Florescu, Viceprimar General al Capitalei, Mirel Taloș, Vicepreședinte al Institutului Cultural Român, și Radu George Serafim, critic de artă și scriitor.

Marţi, 15 Mai, 2018 - 12:23

Biblioteca Metropolitană București vă așteaptă marţi, 15 mai, ora 17.30, în Șos. Mihai Bravu nr. 4, Sector 2, la evenimentul de redeschidere a unor spații dedicate publicului iubitor de carte și artă: Mediateca, Artoteca și Biblioteca Sonoră.

Luni, 14 Mai, 2018 - 12:29

Biblioteca Metropolitană București va redeschide, marți 15 mai, orele 18,  pentru publicul iubitor de carte și artă, Mediateca și Artoteca, care alături de Biblioteca sonoră vor funcționa în Șos. Mihai Bravu nr. 4, aproape de Piața Obor.

Cu ocazia inaugurării, va avea loc vernisajul expoziției E-Etic și Estetic, expoziție organizată de Fundația Adevăr și Centrul Cultural HDU, cu sprijinul Uniunii Artiștilor Plastici. 
Întregul eveniment va fi îmbogățit de un mini-recital de operă ce va cuprinde arii din Mozart, Beethoven, Lehar,  Wasserman și Marțian Negrea.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 18:44

Miercuri, 9 mai 2018, în zi de mare sărbătoare pentru români, bucureștenii au devenit mai bogați cu un nou spațiu dedicat lecturii. În Strada Colței nr. 27, într-un spațiu în care rafinamentul și bunul gust se întâlnesc cu pasiunea pentru citit și cunoaștere, s-a deschis Biblioteca de limbi străine Elena Văcărescu, o nouă filială a Bibliotecii Metropolitane București.

Luni, 26 Martie, 2018 - 18:14

În Anul Centenarului, Primăria Capitalei desfășoară, prin intermediul Bibliotecii Metropolitane București, Proiectul Basmul Unirii, menit să contribuie la dezvoltarea sentimentului de apartenență și unitate în rândul copiilor, facilitându-le acestora înțelegerea acestui moment istoric definitoriu pentru națiunea română.

Subscribe to Biblioteca Metropolitană București