Joi, 7 Iunie, 2018 - 09:57

Parlamentul a adoptat miercuri proiectul care înființează Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), care va include 33 de companii de stat și va avea un capital social de 9 miliarde de lei.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 12:53

Camera Deputaților va organiza joi, 31 mai, începând cu ora 10.00, a V-a ediție a “Parlamentului copiilor”, eveniment la care vor participa peste 200 de elevi (sala de plen, nivel P1). Participanții vor prezenta și susține câteva inițiative proprii și vor încerca să argumenteze importanța acestora, parcurgând toate etapele procedurale legislative.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 08:33

O nouă reuniune a Comisiei Naţionale de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro a avut loc astăzi, la Palatul Victoria, coordonată de Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române. 

Reuniunea a fost dedicată prezentării punctelor de vedere politice cu privire la pregătirea procesului de aderare a României la zona euro, în perspectiva stabilirii prin consens a Planului naţional privind trecerea la moneda euro.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 15:10

Deputaţii au adoptat, miercuri, proiectul care modifică Legea de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale a României, care prevede că judecătorii constituţionali pot fi urmăriţi penal, însă nu pot fi arestaţi, percheziţionaţi sau trimişi în judecată decât cu încuviinţarea plenului CCR.

Joi, 17 Mai, 2018 - 16:40

Președintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, deputat Florin Iordache, a făcut joi, 17 mai, câteva precizări, referindu-se la afirmațiile făcute de procurorul Bogdan Gabor, președintele Asociației Procurorilor din România:

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 16:38

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunţat miercuri că până la data de 15 iunie va fi lansat un pachet de măsuri, de acte normative care să ducă la rezolvarea problemei forţei de muncă în România.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 15:22

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 196 de voturi "pentru", 59 "împotrivă" şi patru abţineri, o propunere legislativă de modificare a Legii 161/2003, care prevede că faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 13:20

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, ca for decizional, un proiect care prevede că faptele comise de cei aflaţi în funcţii publice care duc la conflict de interese sau incompatibilitate se prescriu la trei ani de la data comiterii lor.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 11:45

În data de 8 mai 2018, va avea loc, la Lisabona, Conferinţa Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) cu tema „Rezilienţa digitală a unui stat democratic”.
Conferinţa prevede patru sesiuni tematice, astfel: „Securitatea cibernetică şi democraţia: măsurile de consolidare a încrederii”, „Provocările tehnologice ale spaţiului cibernetic”, „Suveranitatea şi securitatea cibernetică” şi „Ameninţarea terorismului cibernetic în spaţiul OSCE”.  

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 13:09

Deputaţii au adoptat, miercuri, proiectul de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, persoanele condamnate pentru fapte de corupţie fiind exceptate din textul legii. Potrivit proiectului de act normativ, aceste pedepse ar urma să poată fi executate fie la domiciliu, fie doar în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat, fie prin "echivalent zile muncă în folosul comunităţii", fie în regim mixt, de "echivalent zile de muncă în folosul comunităţii si de zile de executare sâmbătă si duminică într-un centru special înfiinţat.

Marţi, 24 Aprilie, 2018 - 16:43

Benjamin Netanyahu i-a trimis o scrisoare presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, prin care il invita pe acesta la Ierusalim. Subiectul scrisorii pare a fi unul general, dar mesajului i se adauga o nota personala, la final. Oficialul il invita pe Dragnea sa discute chestiuni legate de cooperare si viitor.

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 19:58

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a primit joi, 12 aprilie 2018, vizita domnului Jean-Yves Le Drian, ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze.

Miercuri, 4 Aprilie, 2018 - 19:22
Făcând o economie de 30%

Camera Deputaților va achiziționa energie electrică de pe Bursa de Mărfuri București, la un preț de 178,77 lei pe MWh, preț fără taxe și accize, conform legislației în vigoare, începând cu luna iunie a.c.

Prețul obținut este cu aproximativ 30% mai mic decât cel estimat conform cotațiilor de preț la energia electrică din baza de date a BRM în perioada decembrie 2017 – martie 2018.

Contractul va avea o durată de 1 an, iar prețul foarte mic obținut pentru 1 MWh va fi plătit de toate cele 9 instituții publice care au sediul în Palatul Parlamentului.

Luni, 26 Martie, 2018 - 14:59

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca săptămâna viitoare, marţi, să o invite pe Viorica Dăncilă la 'Ora prim-ministrului'.

'Premierul Viorica Dăncilă este invitată la 'Ora prim-ministrului'. O să fie săptămâna viitoare, marţi, pe 3 aprilie, pentru că luni e liber - Paştele catolic -, iar în ziua de marţi o să fie plen. Tema dezbaterii - cum se cheltuiesc banii românilor', a declarat luni secretarul Camerei Deputaţilor Georgian Pop, la finalul şedinţei Biroului permanent.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 16:44

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, modificările la cele trei legi ale Justiţiei - 304/2004 privind organizarea judiciară, 303/2004 privind statutul magistraţilor şi 317/2004 privind funcţionarea şi organizarea CSM.

Modificările la Legea 304/2004 au fost adoptate cu 182 de voturi 'pentru', 91 'împotrivă' şi o abţinere. Votul în cazul Legii 303/2004 a fost: 190 'pentru', 98 'împotrivă' şi două abţineri, iar în cazul Legii 317/2004 - 189 de voturi 'pentru', 101 'împotrivă' şi două abţineri.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 15:55

Comisia pentru administraţie a Camerei Deputaţilor a respins marţi, cu 21 de voturi 'pentru' şi două 'împotrivă', proiectul de lege privind statutul de autonomie al ţinutului secuiesc.

Potrivit proiectului de lege, 'locuitorii Ţinutului Secuiesc se constituie în comunitate autonomă' ca expresie a identităţii sale istorice, în scopul asigurării egalităţii de şanse a cetăţenilor şi protecţiei identităţii naţionale maghiare.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 14:13

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu amendamente, OUG 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

Sâmbătă, 17 Martie, 2018 - 08:20
Precum limitarea dobânzilor la creditele pentru gospodării

Fondul Monetar Internaţional (FMI) sugerează că România ar trebui să evite promovarea unor inițiative precum limitarea dobânzilor la creditele pentru gospodării şi a preţurilor la care persoanele fizice pot răscumpăra datoriile achiziţionate de terţe părţi.
„Iniţiativele legislative care afectează sistemul financiar ar trebui evitate. Mai multe iniţiative recente, dacă ar fi adoptate, ar reduce creditul oferit economiei reale şi ar încetini rezolvarea problemei creditelor neperformante, afectând în mod negativ stabilitatea financiară”, se arată în recomandările FMI.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 12:13
Cu tot cu anii de grădiniță!

Învățământul ar putea deveni obligatoriu de 15 clase.

Asta vor câțiva deputați PSD și UDMR care au depus un proiect în acest sens.

Practic, documentul prevede ca grupa mijlocie, grupa mare și clasele finale de liceu, să devină obligatorii

Inițiatorii spun că a scăzut drastic numărul grădinițelor și al liceelor. La fel, numărul de preșcolari și elevi.

Proiectul va fi supus votului în Camera Deputaților.

Miercuri, 7 Martie, 2018 - 15:23

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cu 93 voturi pentru, 158 contra şi o abţinere, moţiunea simplă pe Educaţie depusă de deputaţii PNL şi intitulată 'Educaţi România, nu o pesedizaţi!'. Moţiunea a fost dezbătută în şedinţa de luni. 

Miercuri, 28 Februarie, 2018 - 17:57

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind reglementarea activităţii de telemuncă.

Marţi, 20 Februarie, 2018 - 12:25

Ambasadorul american Hans Klemm a avut marti o intalnire cu Liviu Dragnea la biroul din Parlament al presedintelui Camerei Deputatilor, într-o tentativă aproape disperată de a o salva pe codruța Kovesi. La discutie a participat si Ana Birchall, vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei.

Klemm a plecat din biroul lui Dragnea, insotit de Birchall, dupa circa 50 de minute. Ambasadorul american nu a facut declaratii, însă era suficient de limpede obiectul demersului său.

Subscribe to Camera Deputaţilor