Duminică, 17 Iunie, 2018 - 20:51

Buimăciți de decizia lui Iohannis de a numi un șef la SIE de unde nimeni nu se aștepta. Politicienii baleiaza între stupoare și suspiciune. Cei mai nedumeriți sunt chiar colegii lui Vlase, pe care îl chem bănuiesc de trădare, în timp ce liberalii se consolează cu ideea că Iohannis știe ceva ce ei nu au aflat încă STOP  Se speculează că, în linia paradoxurilor actualei guvernări, coaliția ar putea să voteze împotriva numirii!

Duminică, 17 Iunie, 2018 - 09:45
„Presiunea există aşa, pluteşte în aer, pentru că toată lumea ne ameninţă”

„Am vorbit cu domnul Lăzăroiu. Ceea ce vă pot confirma este că suntem de acord cu ce a spus dumnealui. Revocarea unui judecător al CCR, indiferent de cine a făcut numirea, preşedintele sau cele două Camere, poate fi făcută exclusiv în două modalităţi – dacă s-a săvârşit o faptă penală sau dacă a săvârşit o faptă care poate face obiectul unei răspunderi disciplinare, care poate fi declanşată şi aplicată exclusiv de plenul Curţii Constituţionale. În rest, cine vrea să facă decrete de revocare, discuţiile care se poartă nu ne interesează.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 09:56

S-a clarificat legenda statului paralel: acesta nu există pur și simplu! „Este un singur stat al cărui președinte sunt eu!” Spune clar și concis Iohannis. Cu alte cuvinte „statul sunt eu!”. Cât despre manifestația de sâmbătă, aceasta a fost „un miting mediocru anti Justiție”.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 08:51

TRANSCRIEREA DECLARAŢIILOR PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, LA FINALUL BIROULUI EXECUTIV AL PNL - 11 IUNIE 2018

Liviu Dragnea şi-a arătat în ultimele zile faţa retrogradă, şi-a arătat chipul schimonosit care nu are nicio legătură cu România europeană, cu România democratică, ci are legătura cu trecutul comunist şi cu o vedere feudală asupra modului în care trebuie să funcţioneze instituţiile în România.

Sâmbătă, 9 Iunie, 2018 - 08:49
Iohannis a subminat atributiile constitutionale ale ministrului Justitiei

În cuprinsul Deciziei nr. 358 din 30 mai 2018, CCR arata ca sintagma “revocarea se face”, din cuprinsul art.54 alin.(4) din Legea nr.303/2004, are un inteles clar, univoc si imperativ, astfel incat presedintele Romaniei nu are nicio o optiune si ca nici vreo putere discretionara cu privire la propunerea de revocare inaintata de ministrul justitiei.

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 08:40

Transcrierea conferinţei de presă a preşedintelui PNL, Ludovic Orban, 07 Iunie 2018

Bună seara!

În ultimele luni am asistat la crearea unei majorităţi toxice în Curtea Constituţională, de către un clan politic certat cu legea care are un singur obiectiv folosind Curtea Constituţională să calce în picioare independenţa justiţiei şi să pună punct oricărei activităţi a procurorilor privitor la lupta împotriva corupţiei la nivel înalt.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 12:56

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că CCR nu trebuie să dea un termen de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

”Personal sunt ferm convins că în decizie nu trebuie să spui că preşedintele va emite în 10, 20 de zile, cum au spus unii. Putem argumenta răspunsuri pentru că nu avem toţi pregătire juridică la fel. Cert e că orice decizie e producătoare de efecte juridice, orice decizie produce efecte juridice de la momentul publicării în Monitorul Oficial”, a declarat Toader.
 

Joi, 7 Iunie, 2018 - 09:23

Agenda zilei este copleșită de datul cu părerea în legătură cu soarta Elenei Udrea: va apuca aceasta să facă pușcărie în România sau își va construi un nou viitor ( inclusiv politic)  în Costa Rica? STOP   Lunga explicație dată de ministrul Toader în legătură cu posibilitatea extrădării sale nu a lămurit nimic. Ba, din contră, a adâncit confuzia STOP   Ciudat este că nimeni nu a catadicsit (cu excepția lui Băsescu) să plângă soarta crudă a fostului  ministru al Dezvoltării.

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 21:48

Monstrul digital a fost asmuțit asupra  societății. Cu geu putea fi imaginată o aiureală mai mare și mai perfectă decât această nebunească „protecție a datelor” @ Care dă o pâine bună de mâncat IT- iștilor în lipsă de comenzi și avocaților în lipsă de clienți @ Întregul sistem riscă să fie paralizat, iar efectele în societate sunt încă greu de estimat. Printre cele mai absurde de victime ale acestor reglementări sunt ...

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 14:03

Dana Gîrbovan, preşedinte UNJR, apreciază că organizarea unui referendum în urma deciziei CCR privind conflictul instituţional preşedinte-ministrul Justiţiei, ar însemna renunţarea la democraţia constituţională.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 17:14
Preşedintele a refuzat emiterea decretului de revocare a procurorului-şef al DNA pe motive de oportunitate, şi nu de legalitate

Iată comunicatul CCR:

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 15:10

Deputaţii au adoptat, miercuri, proiectul care modifică Legea de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale a României, care prevede că judecătorii constituţionali pot fi urmăriţi penal, însă nu pot fi arestaţi, percheziţionaţi sau trimişi în judecată decât cu încuviinţarea plenului CCR.

Duminică, 20 Mai, 2018 - 10:30
„daca Viorica Dancila va fi suspendata din functia de premier, dupa 45 de zile Guvernul va fi dizolvat”

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale Augustin Zegrean a comentat starea de drept constituțional de după denunțul lui Ludovic Orban. Daca Viorica Dancila va fi suspendata din functia de premier, dupa 45 de zile Guvernul va fi dizolvat, fiind vorba despre o "revocare atipica, ascunsa" a premierului. Precizarile au fost facute in contextul plangerii penale facute de PNL.

Sâmbătă, 19 Mai, 2018 - 10:54
Aceștia cer să fie ignorate deciziile Curții Constituționale până când nu vine răspunsul de la Comisia de la Veneția

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, dă o replică dură procurorilor de la Brașov, care cer să fie ignorate deciziile Curții Constituționale pe legile justiției, până vine un răspuns de la Comisia de la Veneția. Ministrul Justiției le explică că inclusiv procurorii sunt nevoiți să cunoască și să respecte legea, chiar dacă uneori nu le convine.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 10:13

În sfârșit, Ludovic Orban, insignifiantul - de până acum - lider liberal are parte de ora sa astrală cu care va rămâne în istorie: este primul „simplu cetățean” care acuză un prim ministru de înaltă trădare! STOP  Te cutremuri gândindu-te  că ar putea avea dreptate și că sub masca de femeie cumsecade a doamnei Dăncilă s-ar putea ascunde un monstru politic gata să scoată la mezat prezentul și viitorul țării STOP  Este de meditat dacă date fiind circumstanțele din mintea lui Orban n-ar fi fost necesară și încadrarea de „crimă împotriva umanității” - pentru că

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 20:10
Unde a fost invitat la aniversarea instituției omologe

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, efectuează o vizită în Rusia, la invitația Curții Constituționale de la Sankt Petersburg. Ministerul de Externe, preocupat să nu-i supărăm pe americani,  i-a recomandat președintelui CCR să evite o deplasare în Rusia.

Vineri, 11 Mai, 2018 - 17:12
Prezentam acuzațiile procurorilor în acest dosar!

Fostul judecător al Curții Constituționale Toni Greblă a fost achitat vineri de instanţa supremă în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional. Decizia judecătorilor nu este definitivă, poate fi atacată. Verdictul în cazul Toni Greblă vine la o zi după ce DNA a primit o altă lovitură dură. Joi, Victor Ponta și Dan Șova au fost achitați în dosarul Turceni-Rovinari.

Joi, 10 Mai, 2018 - 22:13

În ziua în care Curtea Constituțională a judecat sesizarea de conflict instituțional între Guvern și Președinție, legat de refuzul lui Iohannis de a o revoca pe Kovesi, aceasta primea o nouă lovitură din partea instanței Înaltei Curți: în dosarul „Rovinari”, lucrat cu zel și abnegație de favoritul său, Uncheșelu, Ponta și Șova erau achitați! STOP  Desigur, asta nu înseamnă neapărat că nu ar fi fost vinovați de constituirea de grup infracțional și spălare de bani - ci doar că argumentația Uncheșelului nu a fost de natură să-i convingă pe magistrați.

Joi, 29 Martie, 2018 - 23:13

 Legile justiției au fost revotate de către majoritate și urmează să fie contestate la Curtea Constituțională de către PNL/USR, ai căror specialiști au depistat 37 de motive de neconstituționalitate STOP  „Aceste legi vor intra în vigoare și își vor produce efectele” - a amenițat Dragnea STOP  Conducerea Băncii Naționale a fost convocată la Parlament, unde a fost primită de singurii trei membri ai comisiei de specialitate care nu s-au dus la o sindrofie din provincie.

Marţi, 27 Martie, 2018 - 15:54

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, marţi, că prevederea referitoare la suspendarea funcţionarului public pe perioada cercetării disciplinare, din Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, este neconstituţională, a anunțat instituția într-un comunicat de presă.

Luni, 19 Martie, 2018 - 21:32

 Week end-ul a fost bântuit de dezvăluiri și controverse pe seama acestora STOP  Ponta a lansat teoria „flagrantului” organizat de DNA pentru Dragnea, pe care el l-ar fi împiedicat printr-o intervenție hotărâtă pe lângă „statul de drept” coordonat de Oprea.

Luni, 19 Martie, 2018 - 16:42

În ziua de 19 martie 2018, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.a) teza întâi din Constituţie şi al art.11 alin.(1) lit.A.a) şi art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a pronunţat, în cadrul controlului anterior promulgării, asupra obiecţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic II. Rakoczi Ferenc, sesizare formulată de un număr de 66 de deputaţi, aparţinând grupurilor parlamentare al Partidului Naţional Liberal şi al Partidului Mişcarea Populară.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 09:32
Dorneanu: Curtea este obligată să aibă o poziție de neutralitate în relațiile dintre autoritățile publice

CCR adoptă o poziție categorică faţă de Bruxelles. Plenul Curţii Constituţionale a transmis delegaţiei Comisiei Europene, venită în vizită în România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), că nu mai doreşte ca instituţia să fie implicată în discuţiile pe această temă.

În ziua de joi, 15 martie 2018, Curtea Constituţională a României a primit, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, vizita delegaţiei Comisiei Europene, condusă de Julien MOUSNIER şi compusă din Jeanne DE JAEGHER, Ingo WEUSTENFELD, Irina STEFURIUC și Maria ARSENE.

Joi, 8 Martie, 2018 - 16:41

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis joi CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 18:17

Curtea Constituţională a decis marţi că parlamentarii, miniştrii, prefecţii sau primarii nu pot avea calitatea de comerciant persoană fizică. Prin această decizie, Curtea a admis, sesizarea de neconstituţionalitate formulată de preşedintele Klaus Iohannis privind legea care le permite demnitarilor să fie comercianţi persoane fizice.

Anunţul a fost făcut la finalul şedinţei, de către preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

Duminică, 4 Martie, 2018 - 10:01
Fostul judecător CCR a căzut victima „protocolului” SRI - DNA

Şeful statului nu poate refuza cererea de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fostul judecător constituțional Toni Greblă a spus  la Antena 3 că cererea ministrului justiţiei, Tudorel Toader, trebuie acceptată şi semnată de Iohannis.

Miercuri, 28 Februarie, 2018 - 17:43

Senatul a încălcat rolul decizional al Camerei Deputaţilor în procedura iniţială de adoptare a Legii de aprobare a OUG 96/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniile educaţiei, cercetării, formării profesionale şi sănătăţii, potrivit motivării deciziei prin care Curtea Constituţională a României (CCR) a constatat că actul normativ este neconstituţional în ansamblul său.

Miercuri, 28 Februarie, 2018 - 10:54
Conform Deciziei CCR nr. 45/30.01.2018 - în cazul revocării Codruței Kovesi

Publicată ieri, motivarea Curții constituționale la Decizia CCR nr. 45/30.01.2018 în care, printre altele, se pronunţă în speţa numirii şefilor din Parchete, are, în mod firesc, efect şi asupra revocării acestora!

Luni, 26 Februarie, 2018 - 10:39

Preşedintele României, Klaus Iohannis, este obligat să accepte solicitarea de revocare a şefei DNA, Laura Codruța Kovesi, formulată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Ioan Vida.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 16:03

Inculpatul trebuie să aibă acces la informaţiile clasificate, pentru a le putea contesta legalitatea, până cel târziu la finalizarea procedurii de cameră preliminară. arată CCR  în motivarea unei decizii de admitere a unei sesizări la Codul de procedură penală, ridicată de PÎCCJ-DNA.

Subscribe to ccr