Joi, 14 Iunie, 2018 - 20:34
Jean Uncheșelu, Marius Bulancea și Paul Dumitru vor fi judecați din nou

ÎCCJ a admis recursul Inspecției Judiciare împotriva hotărâririi Secției pentru procurori din 2017, prin care procurorii DNA, Jean Uncheșelu, Marius Bulancea și Paul Dumitru au scăpat de acțiunea disciplinară deschisă pentru că şi-ar fi exercitat funcţia cu gravă neglijenţă în ancheta OUG 13.

Joi, 14 Iunie, 2018 - 11:38

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Cristina Tarcea, a spus, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, că va sesiza Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi Inspecţia Judiciară, pentru afirmaţiile apărute cu privire la vizitele sale în vilele aparţinând SRI.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 10:06

Secția pentru Procurori a CSM va anunța miercuri decizia pentru Laura Codruța Kovesi, în cercetarea în care este acuzată că și-ar fi desemnat consilierul judecător, Dana Tițian, să facă verificări la două servicii teritoriale.

Pronunțarea a fost amânată pe 6 iunie pentru 13 iunie.

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 12:26

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia vine luni la Bucureşti pentru a verifica modificările la legile Justiţiei. Programul delegaţiei include întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, şi cu reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, DNA, Parchetului General, CSM, ICCJ, dar şi cu parlamentari din Comisia Iordache şi cu organizaţiile magistraţilor.

Joi, 31 Mai, 2018 - 13:54

Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis joi să o suspende pe judecătoarea Camelia Bogdan din funcție. Asta, după ce Camelia Bogdan a contestat excluderea sa din magistratură pe motiv că ar fi nelegală, informează Antena3.

Camelia Bogdan arată, în recursul înaintat, că excluderea sa este o decizie ilegală și acuză faptul că nu i s-a respectat dreptul la apărare.

Și ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost prezent la ședința CSM în care s-a luat această decizie.

 

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 12:40

În şedinţa de azi, 9 mai 2018, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunile disciplinare conexe exercitate de Inspecţia Judiciară împotriva domnului judecător Sergiu Leon Rus, judecător în cadrul Curţii de Apel Cluj, în prezent suspendat din funcţie.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 11:55

Discutarea acţiunilor formulate de Inspecţia Judiciară referitor la posibila săvârşire de către procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi procurorul şef adjunct, Marius Iacob, a unor abateri disciplinare a fost amânată pentru data de 27 iunie.

Sâmbătă, 5 Mai, 2018 - 10:23
Pentru un cumul de abateri disciplinare

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorii Marius Iacob (adjunctul şefei DNA) şi Carmen Simona Ricu (şef serviciu la DNA). Cei doi au fost trimişi în judecată la secţia de procurori a CSM, pentru mai multe abateri disciplinare:

Vineri, 4 Mai, 2018 - 09:34

Preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan, spune, într-o postare pe Facebook, că Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie este necesară  pentru a împiedica existenţa unor cazuri precum cel al judecătoarei Gabriela Bârsan, găsită nevinovată după mai mulţi ani în care a fost suspendată din magistratură.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 01:13

 Centenarul unirii cu Basarabia - o uniune care, din păcate, nu a durat decât 20 de ani - a prilejuit o serie de manifestări omagiale între care nu a lipsit o ședință solemnă la Parlament, în absența lui Iohannis, dar în prezența principesei Margareta STOP  Probabil că președintele nu a dorit să-și strice de tot relația cu omologul Dodon. În schimb Dragnea a avut tăria  să zică cu voce tare că vrea unirea, lucru care l-a deranjat pe „părintele uninomonalului” analistul cauzelor juste Pârvulescu.

Marţi, 27 Martie, 2018 - 19:15

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, marţi, să transmită Comisiei Europene o scrisoare în care să ceară clarificări referitoare la solicitările de informaţii cu privire la anumite cazuri de corupţie adresate de organismul european autorităţilor române.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 17:45

Procurorul general, Augustin Lazăr, a transmis, marţi, către Consiliul Superior al Magistraturii şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, protocoalele încheiate cu SRI, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 16:46

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis parţial, marţi, sesizarea PNL şi USR privind imunitatea judecătorilor constituţionali, în sensul că nu vor beneficia de imunitate în ceea ce priveşte urmărirea penală, însă este nevoie de votul a două treimi dintre membrii instituţiei în cazul reţinerii, arestării sau percheziţiei judecătorilor.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 16:44

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, modificările la cele trei legi ale Justiţiei - 304/2004 privind organizarea judiciară, 303/2004 privind statutul magistraţilor şi 317/2004 privind funcţionarea şi organizarea CSM.

Modificările la Legea 304/2004 au fost adoptate cu 182 de voturi 'pentru', 91 'împotrivă' şi o abţinere. Votul în cazul Legii 303/2004 a fost: 190 'pentru', 98 'împotrivă' şi două abţineri, iar în cazul Legii 317/2004 - 189 de voturi 'pentru', 101 'împotrivă' şi două abţineri.

Luni, 19 Martie, 2018 - 15:46

Comisia specială parlamentară pentru legile Justiţiei a decis, luni, la dezbaterile asupra modificărilor Legii 317/2004 în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, ca CSM să primească atribuţiile de numire şi revocare a conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, preşedintele României fiind eliminat din procedură.

Această prevedere va fi corelată cu Legea 303/2004 privind statutul magistraţilor, care urmează să fie dezbătută de comisie, unde se propune eliminarea preşedintelui României din această procedură. 

Vineri, 16 Martie, 2018 - 22:39

 Ne-a lăudat șeful NATO în raportul său anual: suntem pe primul loc la cheltuielile pentru înarmare! Dăm mai mulți bani decât orice alt stat membru (proporțional cu PIB-ul) pe rachete, avioane și transportoare blindate, și mai puțin pe grădinițe, școli și spitale. Securitatea costă!(și astăzi, ca și ieri) STOP  Membrii CSM au trudit din greu ca să aștearnă pe 50 de pagini motivatea avizului (pe care l-au dat în cîteva minute, după audiere) cererii ministrului Justiției de revocare a șefei DNA.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 12:42

În propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, formulată de ministrul Justiţiei, nu s-a făcut referire punctual la niciuna dintre atribuţiile legale încălcate, potrivit motivării avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. 

Vineri, 16 Martie, 2018 - 11:02

În urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului justiţiei de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că hotărârea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivată şi înaintată decidenţilor pentru a dispune măsurile legale.

Hotărârea va putea fi vizualizată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii la secţiunea 'Activitate consiliu - Hotărâri ale CSM'.

Joi, 15 Martie, 2018 - 18:55

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi procurorul şef adjunct, Marius Iacob, vor fi audiaţi pe 21 martie în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM în legătură cu raportul întocmit de Inspecţia Judiciară cu privire la săvârşirea de către cei doi a unor abateri disciplinare.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 14:24

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis marţi să îl suspende din funcţie pe procurorul Mircea Negulescu, până la soluţionarea recursului formulat de anchetator împotriva deciziei de excludere din magistratură, hotărâre pronunţată de acelaşi for.

Joi, 1 Martie, 2018 - 18:22

Mi-a zis și mie de această senzație și l-am întrebat pe el și doamna Cristea, care era lângă el, dacă știu ca eu să fi făcut ceva împotriva sistemului judiciar. Din partea mea nu a existat nicio acțiune împotriva sistemului judiciar. Nu există niciun fel de râcă sau scandal cu sistemul judiciar. Noi ne ghidăm după Constituție și dupoă legi. Constituția spune într-un singur fel. Noi propusesem schimbarea procedurii, să facă CSM, să desfacă CSM, și a spus CSM sub nicio formă.

Marţi, 27 Februarie, 2018 - 22:48

 A fost atât de frig încât au înghețat până și parlamentarii din Casa Poporului, unde a șuierat viscolul prin ferestrele neetanșe montate de Ceaușescu pe vremea când nu se inventaseră termopanele STOP  Pe principiul „pazei bune” madam Pandele a prelungit vacanța școlară până la finele săptămânii, spre disperarea părinților care nu au cu cine să-și lase copiii STOP  120 de trenuri au fost anulate, iar accesul TIR-urilor a fost interzis la intrarea în Bulgaria și Serbia pe motiv de cod portocaliu.

Marţi, 27 Februarie, 2018 - 17:46

CSM a dat aviz negativ,, marți, cu privire la solicitarea lui Tudorel Toader de revocare a Laurei Codruța Kovesi. 

Marţi, 27 Februarie, 2018 - 16:50

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reacționat după ce Laura Codruța Kovesi și-a susținut punctul de vedere în fața  secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 15:37
(După ce a fost acuzat că a făcut public un raport confidențial) 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că raportul Inspecţiei Judiciare privind cercetarea disciplinară a Laurei Codruţa Kovesi, publicat în susţinerea celui de revocare, este finalizat şi nu are caracter confidenţial. 

Toader precizează că s-a consultat cu specialişti în păstrarea datelor clasificate din minister înainte de a face public documentul. Replica vine după ce a fost acuzat că a făcut public un raport confidențial. 

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 11:50

Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) a anunțat că încă nu a primit raportul făcut de ministrul Justiției, Tudorel Toader, privind activitate DNA și revocarea procurorului șef, Laura Codruța Kovesi. 

De asemenea, reprezentanții CSM au mai spus că data ședinței în care va fi emis avizuș privind revocarea va fi stabilită abia după analiza documentului. Aceștia au precizat că nu va avea loc sub nicio formă luni, potrivit news.ro. 

Secţia de procurori are la dispoziţie 30 de zile să dea un aviz, care este consultativ.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 08:42
Președintele liberal este unul dintre aceștia (în accepția lui Iohannis)...

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este "avocatul penalilor", în contextul declaraţiilor acestuia în care a solicitat revocarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 11:38

Inspecţia Judiciară a contestat în parte decizia Secţiei de procurori a CSM nr. 686 din 31.10.2017, prin care s-a aprobat raportul întocmit în urma controlului dispus de ministrul Justiţiei la DNA. Plângerea IJ a fost respinsă luni ca inadmisibilă, însă documentul prin care se contestă decizia CSM cuprinde acuzaţii grave de cenzură şi încălcare a independenţei inspectorilor judiciari. Mai exact, procurorii din CSM au eliminat pur şi simplu unele precizări nefavorabile şefei DNA din raportul IJ, relatează Știripesurse.ro.

Marţi, 13 Februarie, 2018 - 23:06

 Continuă controversele pe seama despre abuzurile procurorilor ploieșteni, făcute de cuplul Cosma-Ghiță.

Subscribe to CSM