Marţi, 7 August, 2018 - 09:35

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va avea marţi o întrevedere cu procurorul-şef interimar DNA, Anca Jurma, pentru a discuta, de la ora 10.00, despre delegările din instituţie. 

La întâlnire va participa şi procurorul general Augustin Lazăr.

"Avem o invitaţie la o discuţie cu carater general şi urmează să discutăm. Nu este nimic în neregulă. Totul este legal", a spus Augustin Lazăr, înainte să intre la discuţii. De altfel, ministrul Justiţiei îşi întrerupe concediul pentru a discuta cu procurorul-şef interimar DNA

Luni, 6 August, 2018 - 12:40

Procurorul general Augustin Lazăr a adresat, luni, o invitaţie şefilor de parchete de pe lângă curţile de apel, precum şi celorlalţi procurori cu experienţă managerială să participe la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru conducerea DNA.

Luni, 6 August, 2018 - 11:03

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a intrat în concediu de odihnă începând de luni şi se întoarce pe data de 17 august.

"În perioada 06.08.2018-17.08.2018 domnul ministru Tudorel Toader se află în concediu de odihnă", se arată într-un anunţ postat pe site-ul ministerului Justiţiei.

Tot luni, a început a doua campanie de selecţie de candidaţi pentru şefia DNA, care va ţine o lună.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 21:17

Cea mai penibilă campanie de presă a sezonului este cea plăcuțelor cu numere de înmatriculare „anti PSD” care a făcut dintr-un șofer tembel o vedetă media. Este cea mai bună dovadă că nimic serios nu se poate dezbate cu adevărat într-o țară pe măsura șoferului „erou” STOP A început „bătaia” pentru europarlamentare, deși până la runda de vot mai sunt 10 luni.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 09:47

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus luni, referitor la respingerea candidaţilor pentru funcţia de procuror-şef al DNA, că un program managerial trebuie să cuprindă obligatoriu radiografia autorităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 15:47

A doua rundă pentru selecția procurorului-șef al DNA va începe pe șase august și va dura o lună, informeaza Ministerul Justiției, după ce cei patru candidați din prima rundă au fost respinși vineri de instituția condusă de Tudorel Toader.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 12:06

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu acceptă niciunul dintre cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror-şef DNA, procedura urmând a fi reluată, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei.

Joi, 26 Iulie, 2018 - 09:57

Anunțul schimbării sale la făcut pe ambasadorul Klemm să renunțe la participarea la evenimentul inaugurării Casei Solare EfDN Signature, unde era invitat Iohannis, trimițând în locul său pe David Schlaeffer, șeful Misiunii Diplomatice.

Joi, 26 Iulie, 2018 - 08:50

Update: Procurorul Cristian Lazăr a declarat că este pregătit pentru discuţie.
„Sunt pregătit, pentru că altfel nu m-aş fi prezentat. Pe ceilalţi îi văd la fel de calificaţi cum mă văd pe mine”, a declarat procurorul Cristian Lazăr, înainte de interviul cu Tudorel Toader.

Update: Florentina Mirică a declarat, înainte să susţină interviul pentru funcţia de şef al DNA în faţa lui Tudorel Toader, că e pregătită.

Miercuri, 25 Iulie, 2018 - 12:12

Doi procurori de la DNA Ploiești, Lucian Onea și Mircea Negulescu, au fost puși sub control judiciar de către procurorii de la ÎCCJ în dosarul deschis ca urmare acelei plângeri pe care deptuatul Cosma a făcut-o pe numele lor, informează antena3.ro

De asemenea, procurorii i-au interzis lui Lucian Onea să mai lucreze la dosarul lui Vlad Cosma, conform sursei citate.

 

Marţi, 24 Iulie, 2018 - 18:33

Dezvăluire de senzaţie în privinţa unuia dintre candidaţii la şefia DNA. Este vorba despre procurorul Elena Grecu, despre care „Înalta Curte a confirmat ordonanţa procurorului Gheorghe Popovici şi a dispus începerea urmăririi penale impotriva ei“, scrie luju.ro.

„Grecu a fost acuzată de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals şi favorizarea făptuitorului“, susţine lumeajustiţiei.ro.

Marţi, 24 Iulie, 2018 - 12:44
Plecând de la precipitata vizită a lui Klemm, împreună cu atașatul FBI, la DNA post-Kovesi

DNA a trimis luni presei un drept la replică în care ”repară” o informație eronată: șefa interimară Anca Jurma nu a mers la sediul ambasadei SUA pentru discuții cu ambasadorul Klemm și cu atașatul FBI în România, ci ei au venit la sediul parchetului. Așa ceva se întâmpla pe vremea Codruței Kovesi. Acum lucrurile s-au schimbat!  Ne-am fi liniștit, dacă postul german Deutsche Welle nu arunca pe masă o întrebare nucleară; una pe care nimeni din România nu a îndrăznit să o pună pînă acum, scrie Inpolitics.ro.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 21:17
Toader: Nu e obligatoriu ca viitorul șef să fie unul dintre ei

Ministerul Justiţiei a anunţat oficial numele procurorilor care îşi doresc să ocupe funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Primul este adjunctul DNA, Marius Constantin Iacob. Acesta are, pe numele său, o acţiune disciplinară deschisă de către Inspecţia Judiciară şi aflată pe masa procurorilor CSM.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 15:29
Marele său succes profesional este dosarul „Elodia”: condamnare fără cadavru și fără arma crimei

Procurorul DNA Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA, s-a prezentat, luni, la sediul Ministerului Justiţiei, pentru a-şi depune candidatura pentru ocuparea funcţiei de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

„Am venit să-mi depun candidatura”, a declarat Marius Iacob la intrarea în Ministerul Justiţiei.

Tot luni dimineaţă, și-a depus candidatura pentru conducerea DNA Florentina Mirică.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 08:15
Nu s-a înscris încă nimeni, dar Toader nu e îngrijorat

Este ultima zi în care procurorii dornici să-și încerce norocul pentru cel mai important post din justiție îşi pot depune candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DNA.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader declarase că nu a fost depus încă niciun dosar , însă și-a exprimat convingerea că în ultima zi se vor înregistra "mai multe candidaturi".  

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 08:31
Prin bunăvoința lui Ponta

În mai 2013, Laura Codruţa Kovesi a fost numită procuror şef al DNA. La momentul respectiv, Kovesi avea un apartament proprietate personală în Sectorul 5 al Capitalei. Potrivit art.

Joi, 19 Iulie, 2018 - 10:11
După zece ani, Lazăr a cerut revocarea ordinelor

Conform unei adrese trimise de procurorul general Augustin Lazăr la CSM, document prezentat de luju.ro,, începând cu anul 2008, prin ordinul lui Daniel Morar, DNA a acordat un concediu suplimentar de odihnă de 5 zile funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul DNA.

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 10:51

Așteptată cu sufletul la gură de opoziția din Parlament și din stradă, Ordonanța amnistiei a fost înlocuită în grăbita ședință de guvern de marți, de una a ambalajelor.

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 21:20

Procurorii DNA au trimis vineri in judecata 59 de persoane, printre care conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a municipiului Bucuresti (CNASMB) si functionari din aceste institutii, dar si 31 firme de ingrijiri medicale, in cazul decontarilor fictive de servicii medicale.

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 12:19

DNA a clasat dosarul în care medicul Monica Pop era acuzată de abuz în serviciu. Managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală a fost suspectată că ar fi falsificat contractul de închiriere dintre Spitalul de Oftalmologie şi firma care a luat spaţiul.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 10:04

Abia la Bruxelles a prins curaj și Iohannis ca să spună cu gura lui, și nu prin purtătorul de cuvânt, ce a fost cu revocarea. Și de ce a semnat decretul. Pur și simplu „din respect pentru Constituție”, nu pentru Curtea Constituțională.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 17:16
Sibiul era cam mic pentru valoarea ei!

Procurorul general al României a anunțat, miercuri, că Laura Codruța Kovesi a fost delegată la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 14:56
„Eu respect statul de drept, respect Constituția!”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 11 iulie a.c., la Bruxelles, o declarație de presă la începutul Summitului NATO de la Bruxelles.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Bună ziua!

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 12:18
Dar va fi cercetată și într-un nou dosar de către Inspecția Judiciară

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în prezenţa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi a procurorului general Augustin Lazăr, unde îşi va continua activitatea Laura Codruţa Kovesi, revocată luni din funcţia de procuror şef al DNA. Potrivit deciziei CSM, fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, îşi va continua activitatea în calitate de procuror la DIICOT Sibiu.

Laura Codruţa Kovesi a spus, în declaraţia de presă de luni, că nu va mai lucra în DNA şi va rămâne procuror: "De astăzi nu voi mai lucra în DNA, voi rămâne procuror".

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 08:00

Vorba uneia dintre victimele sale, europarlamentarul Adrian Severin: revocarea Codruței Kovesi n-a fost decât un fapt divers. Care nu îmbunătățește și nu înrăutățește starea generală cu nimic. Cel mult, de aici vor începe niște clarificări STOP  La Bruxelles Viorica Dăncilă a stat de vorbă cu un Juncker și i-a explicat că „abuzul în serviciu” mai este incriminat doar în șase țări din Uniune și că la noi a fost moștenit din jurisprudența comunistă, cu toată încărcătura sa „de clasă” STOP .

Luni, 9 Iulie, 2018 - 19:17
Apel final teatral: „Coruptia poate fi învinsă, nu abandonati!”

Decretul de revocare emis de presedintele Romaniei lasa un mare semn de intrebare: Va exista o subordonare discretionara a procurorilor sefi fata de ministrul Justitiei?

 

Nu comentez Decizia CCR, insa as vrea sa arat ca motivarea sugereaza ca procurorii ar putea fi in viitor subordonati Ministrului Justitiei. De aceea cred ca o clarificare ramane in continuare necesara.

 

Luni, 9 Iulie, 2018 - 15:18

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, s-a răzgândit și a delegat atribuțiile de procuror-șef interimar al DNA către Anca Jurma, fost consilier al Laurei Codruța Kovesi, în locul lui Marius Iacob.

Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuțiile de procuror șef al Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 14:25
Artizanul dosarului ”Elodia”

Procurorul şef adjunct al DNA, Marius Iacob, asigură interimatul la şefia DNA, până când procurorul general Augustin Lazăr va delega o persoană la conducerea DNA, potrivit procedurii ( în cazul în care procurorul general nu va considera că este cazul să-și dea demisia, din solidaritate cu fosta sa șefă).

În prezent, Călin Nistor, celălalt procuror şef adjunct al DNA se află în concediu de odihnă. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 13:03
„Am fost târâţi în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra!”. Constituția a înfrânt anticorupția...

Laura Codruţa Kovesi a declarat, luni, după revocarea sa din funcţie, că le mulţumeşte colegilor pentru activitatea pe care au desfăşurat-o împreună, aceştia asistând, de altfel, la declaraţiile publice ale lui Kovesi.

"Am fost procuror şef al DNA timp de 5 ani şi tot ce am realizat am consemnat într-un raport care va fi făcut public în cel mai scurt timp şi va putea fi studiat pe site", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 10:17
După 33 de zile de lectură a motivației Curții Constituționale

Sub presiunea unei posibile suspendări pentru nerespectarea Constituției, Președintele Klaus Iohannis a semnat decizia de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

”Prin decizia numărul 358/2018 CCR a decis că președintele trebuie să semneze decretul de revocare al doamnei Laura Codruța Kovesi.

Iată declarația purtătorului de cuvânt:

„Bună ziua!

Vă mulțumesc pentru participarea la această declarație de presă.

Subscribe to DNA