Vineri, 15 Iunie, 2018 - 19:45

Laura Codruţa Kovesi i-a trimis o notificare lui Mihai Gâdea, directorul Antena 3, pentru a achita suma de 300.000 de lei stabilită de instanţă cu titlu de daune morale în procesul câştigat de şefa DNA la Curtea de Apel Ploieşti.

Notificarea a fost făcută prin avocata Daniela Frăsie, cea care în 2009 a semnat a semnat o carte alături de Kovesi şi actuala sa consilieră, Dana Tiţian.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 08:47

A fost o zi de șoc și groază pentru DNA. Mai întâi, pentru că celebrul Ghiță a fost achitat în primă instanță de mai multe infracțiuni, între care și ...conducerea fără permis! Vă dați seama cât de competenți sunt procurorii respectivi (din unitatea de elită) dacă nu au reușit să aducă probe nici măcar pentru conducerea fără permis? STOP   Evident, asta nu înseamnă să nu înseamnă că Ghiță ar fi curat ca lacrima.

Joi, 14 Iunie, 2018 - 15:34

Sebastian Ghiță a fost achitat pe linie de judecătorii de la ICCJ, într-un dosar în care era judecat alături de șefi din Poliție. Decizia judecătorilor poate fi atacată cu apel.

Practic, judecătorii au distrus din temelii dosarul întocmit de DNA. Pe lângă achitări, Sebastian Ghiță scapă și de unul dintre mandatele de arestare. Acest mandat va fi restituit Ministerului Justiției. În acest moment, Sebastian Ghiță mai are doar un mandat de arestare.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 14:27

În dosarul cu nr.5/P/2018, solutia sectiei pentru procurori in materie disciplinara este de Respingere a sesizarii, este decizia Secției pentru Procurori în materie disciplinară.

Inspecția Judiciară constatase o abatere disciplinară în cazul procurorului șef al DNA în legătură cu desemnarea consilierului său, judecătorul Dana Tițian, de a face controale la două structuri teritoriale ale DNA.

Raportul inspectorilor a fost transmis Secției pentru Procurori în materie disciplinară, acesta fiind respins de Secție. În acest caz, Laura Codruța Kovesi a fost audiată astăzi.

Duminică, 10 Iunie, 2018 - 10:22
Anti-Iohannis, anti-Kovesi, anti-Statul Paralel

"Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie / Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?”, spunea, sâmbătă seară, primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe scena amplasată în Piaţa Victoriei, în faţa a peste 150.000 de oameni veniţi din toate judeţele la mitingul PSD pentru "apărarea democraţiei şi a statului de drept". Manifestanţii au recitat împreună cu edilul - îmbrăcat în ie - versurile lui Eminescu.

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 15:22

Instanţa supremă a amânat să pronunţe soluţia în dosarul DGASPC în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de fapte de corupţie alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana. Sentinţa a fost amânată pentru 21 iunie.

De această dată motivul îl reprezintă concluziile scrise depuse la dosar de avocatul Bombonicăi Prodana, fosta soţie a lui Dragnea.

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 12:26

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia vine luni la Bucureşti pentru a verifica modificările la legile Justiţiei. Programul delegaţiei include întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, şi cu reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, DNA, Parchetului General, CSM, ICCJ, dar şi cu parlamentari din Comisia Iordache şi cu organizaţiile magistraţilor.

Marţi, 29 Mai, 2018 - 15:05

UPDATE: A fost dispusă măsura controlului judiciar pentru Sebastian Vlădescu pe o durată de 60 de zile
Ca răspuns la o serie de solicitări formulate de reprezentanţi ai mass media, în completarea comunicatului nr. 364 din 02 mai 2018, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Vineri, 25 Mai, 2018 - 20:00

Mai mulţi protestatari au depus, vineri, la DNA,o plângere penală împotriva ministrul de Interne. Plângerea vizează aceleaşi aspecte semnalate şi de protestatarul Sandi Matei, care o acuză pe Carmen Dan de divulgare de informaţii şi complicitate la abuz în serviciu.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 20:00

Mai mulţi protestatari au depus, vineri, la DNA,o plângere penală împotriva ministrul de Interne. Plângerea vizează aceleaşi aspecte semnalate şi de protestatarul Sandi Matei, care o acuză pe Carmen Dan de divulgare de informaţii şi complicitate la abuz în serviciu.

Joi, 24 Mai, 2018 - 08:30

Procurorul şef la D.N.A Laura Codruţa Kovesi a rostit un discurs la O.N.U. (Organizaţia Naţiunilor Unite), în cadrul dezbaterii la nivel înalt ce marchează aniversarea a 15 ani de la adoptarea Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei (U.N.C.A.C.), cunoscută şi drept Convenţia de la Merida

Doamnelor şi domnilor,

Sunt onorată să vorbesc la această reuniune aniversară de nivel înalt.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 18:33

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef DNA, a fost invitată să susţină un discurs în cadrul unei reuniuni la nivel înalt organizate de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, ce va avea loc miercuri, la New York, anunţă Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Dezbaterea marchează aniversarea a 15 ani de la adoptarea Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei (UNCAC), cunoscută şi drept Convenţia de la Merida, semnată şi ratificată de România, alături de alte 182 de state.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 10:15

Șeful Direcţiei Naţionale Anticorupţiei Ploieşti, Lucian Onea, s-a prezentat, marţi, la Parchetul General, unde ar fi fost citat în calitate de suspect într-un dosar. 

Şeful DNA Ploieşti ar fi fost pus sub urmărire penală într-un dosar privind falsificarea unor liste cu martori în cadrul unei anchete. Aceasta ar fi la prima audiere.

Fostul deputat Vlad Cosma a depus pe 9 februarie o plângere împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu. Cosma îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiţiei.

Luni, 21 Mai, 2018 - 14:30

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a fost audiat la DNA. El susține că a fost audiat într-un dosar mai vechi, în calitate de martor.

”Am fost în calitate de martor, într-un dosar mai vechi. Nu este vorba despre Dosarul Tel, este un alt dosar mai vechi. Mă așteptam să fiu chemat, pentru că mai mulți colegi au fost audiați. Ne-am obișnuit cu toții ca PSD-ul să fie țintă a procurorilor DNA. ”, a declarat Codrin Ștefănescu.

Duminică, 20 Mai, 2018 - 18:51

Atât de puternic a fost suflul exploziei provocate de denunțul lui Orban privitor la „înalta trădare” a mignonei doamne Dăncilă încât politica parcă s-a oprit în loc și până la finalul săptămânii nu s-a mai întâmplat nimic notabil STOP  Singurul care a înfruntat „schijele” publicității negative cu binecunoscutu-i curaj a fost Băsescu, după a cărui părere Orban habar nu are ce scrie în denunț, pentru că, de fapt, acesta a fost compus în altă parte, de specialiști în domeniu.

Sâmbătă, 19 Mai, 2018 - 11:19
Ceea ce constituie o infracțiune!

Fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea, ar fi recunoscut în fața Comisiei de Control a SRI faptul că anumiți martori au dat declarații în locații conspirative ale SRI sau în camere de hotel.

Potrivit surselor citate de Antena 3, anumiți denunțători cereau să facă denunțuri în locații conspirative, pentru a nu fi purtați prin fața presei, la intrarea în DNA.

Florian Coldea ar fi recunoscut că aceste declarații erau luate de procurori DNA, împreună cu ofițeri SRI.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 18:45

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților:

NIȚĂ ILIE, la data faptelor vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava și, ulterior, senator în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

Vineri, 18 Mai, 2018 - 13:29

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, 
în stare de arest la domiciliu, a inculpaților:  CIUBREI LUIGI MARIUS, la data faptelor director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime (C.N.A.P.D.M.) SA, sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de luare de mită,

TARĂU CONSTANTIN, la data faptelor marinar în cadrul C.N.A.P.D.M., sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de complicitate la luare de mită, 

și în stare de libertate a inculpaților: 

Vineri, 18 Mai, 2018 - 11:03

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti vor trimite către DNA o adresă prin care sunt solicitate lămuriri privind implicarea SRI în dosarul Ferma Băneasa, în care omul de afaceri a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti vine în urma solicitării avocatului lui Popoviciu, la acest termen de judecată Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 15 iunie.

Joi, 17 Mai, 2018 - 13:35

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, iar la data de 17 mai 2018, au înaintat Curții de Apel București referatul cu propunere de arestare preventivă a inculpatei BURLAN-PUȘCAȘ ELENA, la data faptelor și în prezent judecător în cadrul Tribunalului București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. 
Prezentăm comunicatul de presă al DNA pe acest subiect:

Joi, 17 Mai, 2018 - 12:12

Slugărnicie geopolitică: Externele l-au avertizat pe Valer Dorneanu să nu se ducă la aniversarea Curții Constituționale din Rusia, la care fusese invitat prin reciprocitate, pentru că s-ar putea să se supere americanii!!!

Marţi, 15 Mai, 2018 - 21:08

Până la urmă nici Viorica Dăncilă n-a demisionat cum i-a cerut Iohannis și nici Meleșcanu nu l-a sfidat pe președinte, refuzând invitația.

Marţi, 15 Mai, 2018 - 17:18

Audiere -fulger la Direcţia Naţională Anticorupţie. 

Acesta a stat aproximativ zece minute în sediul instituţiei, acolo unde cel mai probabil a depus mai multe probe.

Prinţul Paul a mai fost audiat şi în urmă cu câteva săptămâni, tot la DNA, acolo unde, la ieşire, le-a spus jurnaliştilor că totul va ieşi la iveală în scurt timp.

În decembrie 2015, Prinţul Paul era audiat într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri.

Marţi, 15 Mai, 2018 - 13:56
Procurorii cer însă 7 ani şi jumătate de închisoare pentru Liviu Dragnea

Reprezentantul DNA în şedinţa de judecată de marţi, 15 mai, a cerut încetarea procesului penal împotriva Bombonicăi Prodana, fosta soţie a liderului PSD, după ce aceasta a achitat prejudiciul.

În acelaşi timp, procurorii cer 7 ani şi jumătate de închisoare pentru Liviu Dragnea şi ridicarea suspendării condamnării din dosarul Referendumului.

Marţi, 15 Mai, 2018 - 13:30

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
ANDREICA IOAN, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor și respectiv în Ministerul Dezvoltării, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea trafic de influență 
SABĂU IOAN CLAUDIU în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență, în formă continuată (2 acte materiale) 

Marţi, 15 Mai, 2018 - 13:00

DNA a cerut, marţi, pedepse cu executare pentru Liviu Dragnea şi pentru alte persoane cercetate în dosarul DGASPC Teleorman. 

"Solicităm condamnarea acestora la pedeapsa închisorii. (..) Solicităm pedeapsa închisorii cu executare în regim privativ de liberare", a declarat procurorul de şedinţă.

Luni, 14 Mai, 2018 - 23:04

Ciorovăiala geopolitică dintre președinte și Guvern în cepe să capete accente grotești. Convocat la Cotroceni ca să dea socoteală pentru participarea noastră la deschiderea ambasadei americane la Ierusalim, Meleșcanu zice mai întâi că va merge, iar apoi că nu-i dă voie Dăncilă!

Luni, 14 Mai, 2018 - 16:39

DNA pune sechestru pe averea lui Sevil Shhaideh, urmărită penal pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în dosarul Belina.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat în data de 25 aprilie că a fost începută urmărirea penală a fostului vicepremier Sevil Shhaideh, în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în dosarul "Belina". 

DNA a extins ancheta şi faţă de Adrian Gâdea, fostul preşedinte al CJ Teleorman, prejudiciul estimat de procurori fiind de peste trei milioane de lei.

Duminică, 13 Mai, 2018 - 19:43
La cererea omului de afaceri Sorin Strutinsky

Magistrații Curții de Apel București i-au admis cererea omului de afaceri Sorin Strutinsky și obligă Inspecția Judiciară să o ancheteze pe Laura Codruța Kovesi, dar și modul în care SRI s-a implicat în dosarul în care acesta este judecat pentru fapte de corupție.

Duminică, 13 Mai, 2018 - 11:12
DNA își continuă neabătut „programul”

Alina Mungiu Pippidi reacționează după achitarea fostului premier Victor Ponta, într-un editorial publicat în România Curată că decizia era una previzibilă:

Subscribe to DNA