Luni, 18 Mai, 2020 - 14:50

În a doua zi a stării de alertă, voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului ajutați de jandarmi au oferit pachete cu produse de strictă necesitate pentru familiile nevoiașe din localitățile Luminița,  Meșteru, Cârjelari, Mircea Vodă și General Praporgescu, din județul Tulcea. Au fost împărțite alimente de bază, produse de igienă si alte accesorii atât de necesare în vremuri de pandemie. Ajutorul s-a îndreptat spre persoanele vulnerabile precum cele cu dizabilități, bătrânilor singuri, familiilor sărace cu multi copii și familiilor unde adulții și-au pierdut locul de muncă.

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 10:07

În ultimele 24 de ore, 4775 de jandarmi au fost implicaţi la nivel naţional pentru aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Principalele misiuni au vizat:

- asigurarea măsurilor de ordine publică în zona spitalelor/locaţiilor de carantină - 236 de misiuni;

- însoţirea convoaielor/transporturilor de persoane ce urmează a fi introduse în carantină - 217 misiuni, fiind însoţite 550 de autovehicule;

- verificarea punerii în aplicare a măsurilor epidemiologice - 1.513 misiuni;

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 12:48

Probele eliminatorii au fost promovate de 735 de candidaţi, reprezentând un procent de 70% din numărul total al candidaţilor înscrişi în concurs. Proba de verificare a cunoştinţelor are loc duminică, 19 ianuarie.

Vineri, 3 Ianuarie, 2020 - 11:32

În ultimele 48 de ore, peste 4000 de jandarmi s-au aflat zilnic la datorie, executând 1971 de misiuni pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 09:57

Proiectul „Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor” finanţat din Fondul pentru Securitate Internă - componenta pentru cooperare poliţienească, a fost gândit şi planificat să conducă la creşterea gradului de informare şi conştientizare a populaţiei în ansamblu şi a grupurilor de risc privind implicaţiile traficului de persoane. 
Proiectul vizează derularea unor activităţi menite să asigure dezvoltarea tuturor componentelor luptei antitrafic din România. 

Vineri, 9 August, 2019 - 19:18

Sâmbătă, 10 august a.c., Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București (DGJMB) va asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor, cu ocazia celor două manifestații care vor avea loc în Capitală, ambele fiind declarate şi avizate în cadrul Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice.

Organizatorii au comunicat  faptul că începând cu ora 14.00, până la ora 22.15, va avea loc o adunare publică în Piața Victoriei, iar între orele 17.00 - 21.00,  o alta manifestație  în Piața Revoluției.

Luni, 5 August, 2019 - 19:27
Constantin Florea îl înlocuiește pe Cătălin Sindile

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a anunțat, luni, că a decis schimbarea din funcție a șefului Jandarmeriei Române, Cătălin Ionuț Sindile, înlocuitorul acestuia fiind șeful Jandarmeriei Dolj, Constantin Florea. Sindile era împuternicit la comanda Jandarmeriei din 15 august 2018, după violențele de la mitingul din 10 august, când jandarmii au intervenit în forță împotriva manifestanților.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 12:00

În perioada 28-30 iunie 2019, mai multe echipaje de jandarmi ieșeni vor desfășura activităţi de asigurare a ordinii la o serie de manifestări cultural-artistice și religioase organizate în spațiul public şi la care participă un număr mare de persoane.

La toate manifestările publice, jandarmii ieșeni vor acționa pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii, care pot afecta buna desfășurare a acestora, iar în caz de comitere a unor fapte antisociale, vor interveni în vederea luării măsurilor legale.  

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 19:48

Miercuri, 3 aprilie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au avut loc manifestări omagiale dedicate împlinirii a 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. 

Manifestările au debutat la ora 09:00 cu intonarea Imnului Național al României, iar pentru activitatea desfășurată și pentru rezultate deosebite obținute, 5 subofițeri au fost înaintați în grad, înaintea expirării stagiului minim.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 16:41

Jandarmeria Română a sărbătorit, la 3 aprilie a.c., 169 de ani de când domnitorul moldovean Grigore Alexandru Ghica a semnat Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi, document care prevedea faptul că Jandarmeria "este o putere înfiinţată pentru a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor", executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe baza regulamentelor sale şi a unui serviciu extraordinar la solicitarea autorităţilor.

Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 - 13:22

Delegaţia Jandarmeriei Turce a trecut ieri, 29 ianuarie, şi prin municipiul Târgovişte. 

Cei 8 ofiţeri şi subofiţeri au efectuat o vizită de informare la sediul Jandarmeriei, unde inspectorul şef, col. Viorel Matei le-a prezentat, pe scurt, activitatea şi misiunile jandarmilor dâmboviţeni. 

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 11:31

Peste 100 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanţa în cooperare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi, Poliţia Municipiului Călăraşi, I.S.U. Călăraşi şi Direcţia Poliţiei Locale Călăraşi, vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor ce vor fi prezenţi la meciul de fotbal dintre echipele A.F.C. Dunărea 2005 Călăraşi şi AFC Astra Giurgiu, din cadrul etapei a XVIII-a a Ligii I, programat joi 06 decembrie a.c., ora 14.00, pe stadionul pe stadionul "Ion Comşa" din cadrul Complexului "Dunărea" Călăraşi.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 10:55

Jandarmii au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor contravenţionale comise în domeniul silvic. 

În urma unei acţiuni desfăşurată pe raza localităţii Ghimpaţi, astăzi, 17 octombrie a.c., au fost constatate 2 fapte de natură contravenţională, amenzile aplicate fiind în cuantum de 10.000 lei. 

Persoanele în cauză au fost surprinse pe drumul forestier din imediata vecinătate a pădurii din localitate cu două atelaje hipo încărcate cu material lemnos din specia carpen.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 18:22
„ Nu pot accepta ca Jandarmeria să fie acuzată pentru acţiuni practicate peste tot în Europa”

Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul dezbaterii din Parlamentl European, că  i-a informat pe membrii acestui for despre abuzurile care s-au petrecut în România din cauza protocoalelor secrete, solicitându-le acestora să nu le mai ignore.

Joi, 27 Septembrie, 2018 - 09:20

Colonelul Ionuţ-Cătălin Sindile, în prezent împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române, s-a prezentat, joi, la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul protestului din 10 august.

Ionuţ Cătălin Sindile a spus la intrarea în Parchetul general că a venit pentru explicaţii.

 

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 16:30

Mai mulţi reprezentanţi ai Jandarmeriei Române, între care Cătălin Sindile şi Sebastian Cucoş, şi un secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne au fost citaţi, vineri, la Parchetul instanţei supreme, unde ar urma să fie anunţaţi că au calitatea de suspect în dosarul privind violenţele de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei.

De asemenea, a fost citat vineri la Parchetul General şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 10:11

Șeful Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, s-a prezentat, vineri dimineaţă, la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august.

Cătălin Sindile nu a făcut declaraţii de presă la intrarea în sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Vineri, 24 August, 2018 - 09:18

Sâmbătă, în Piața Constituției, este programat un miting de susținere a Jandarmeriei Române, ca urmare a situației create în urma protestelor din 10 august 2018.

Luni, 20 August, 2018 - 13:52

Armamentul din dotare şi muniţia folosite la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei nu sunt letale, a declarat, luni, plutonier şef adjutant la Serviciul tehnic din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, Alexandru Dinică, în cadrul unei demonstraţii.

Reprezentanţii Jandarmeriei au prezentat, luni, armamentul şi muniţia folosite la mitingul din Piaţa Victoriei din 10 august.

Miercuri, 15 August, 2018 - 19:08
Baza anchetei rămân însă jandarmii!

Parchetul de la lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie transmite un mesaj al procurorului general Augustin Lazăr, pe tema anchetetei care vizează violenţele din Piaţa Victoriei, din seara zilei de 10 august.

Miercuri, 15 August, 2018 - 09:16
E din Teleorman!

Ministrul Afacerilor Interne anunță, oficial, că la conducerea Jandarmeriei Române a fost împuternicit Ionuț Sindile, prim adjunct al instituției, militarul având 40 de ani și fiind născut în Teleorman.

"Începând cu data de 15 august a.c., prim-adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Ionuț Cătălin Sindile, a fost împuternicit în funcția de Inspector General al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Marţi, 14 August, 2018 - 14:35

Jandarmeria Capitalei contrazice conducerea Parchetului Militar, precizând că la protestul de vineri a fost prezent în Piața Victoriei procurorul Bogdan Pîrlog.

"În data de 10 august a.c., în Piața Victoriei, pe timpul asigurării și restabilirii ordinii publice a fost prezent domnul locotenent colonel magistrat Pîrlog Bogdan din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

Sâmbătă, 11 August, 2018 - 16:24

Am urmărit cu multă îngrijorare protestele violente care au avut loc pe parcursul zilei de ieri în zona Pieței Victoria și cred că reacția tuturor instituțiilor statului în aceste momente tensionate este importantă pentru democrația din România. Din acest punct de vedere, doresc să fac câteva precizări din poziția de președinte al Senatului.

Vineri, 10 August, 2018 - 22:00

Jandarmeria Română anunţă vineri seară că se va interveni în Piaţa Victoria pentru restabilirea ordinii publice în zona de desfăşurare a protestului. 

"S-au făcut somaţiile legale, se va interveni spre restabilirea ordinii publice, cele trei semnale luminoase de avertizare au fost făcute", precizează Jandarmeria Română.

Practic, în scurt timp ar urma ca Piaţa Victoriei să fie evacuată forţat.

Joi, 9 August, 2018 - 11:06

În acest sfârşit de săptămână, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa, I.S.U. Constanţa şi Poliţiei Locale vor fi angrenaţi în mai multe misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele organizate în zona de responsabilitate, astfel:

în perioada 09-12 august, jandarmii constanţeni vor avea în atenţie festivalul cinematografic "Filme în aer liber" şi evenimentul cultural-artistic "Sunset Sea-mphony", pe faleza Cazinoului din Constanţa;

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 11:35

În perioada de 29 iunie – 01 iulie 2018 mai multe echipaje de jandarmi vor desfășura 17  activităţi de asigurare a ordinii publice la o serie de manifestări cultural-artistice, sportive și religioase organizate în jud. Iași și la care participă un număr mare de persoane.

Joi, 17 Mai, 2018 - 09:45

În zilele de 17 și 18 mai a.c. mai multe echipaje de jandarmi vor desfășura activităţi de asigurare a ordinii la o serie de manifestări comemorative și cultural-artistice, la care participă un public numeros. 
Joi, 17 mai a.c. vor fi asigurate măsurile de ordine la manifestările comemorative prilejuite de Ziua Eroilor/ Înălțarea Domnului la monumentele eroilor din Iași, Pașcani, Hârlău, Târgu Frumos și Lețcani. 

Vineri, 4 Mai, 2018 - 09:19

Peste 100 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanţa vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor ce vor fi prezenţi la meciul de fotbal dintre echipele FC Viitorul şi Astra Giurgiu, din cadrul Campionatul National de Fotbal, Liga I, play - off. Partida se dispută vineri, 04 mai a.c., începând cu ora 20.45, pe stadionul central al Complexului Academiei Hagi de la Ovidiu. 

Luni, 16 Aprilie, 2018 - 13:15

La invitația Direcției Silvice Iași, jandarmii ieșeni au participat în perioada 11-14 aprilie 2018 la 3 activități de sădire arbori pe raza Ocolului Silvic Dobrovăț – zona Pietrosu, Ocolului Silvic Pașcani – zona Tătăruși și Ocolului Silvic Hîrlău- zona Humosu. 
Astfel, jandarmii ieșeni s-au alăturat Programului național ”Luna plantării arborilor 15 martie – 15 aprilie” activitatea de sădire desfășurându-se  sub coordonarea lucrătorilor silvici.

Subscribe to Jandarmeria Romana