Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 21:05
Avertizare hidrologică de cod roșu

 

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ DE COD ROȘU. MINISTERUL AFACERILOR INTERNE A ACTIVAT, PREVENTIV, GRUPA OPERATIVĂ A IGSU

 

În contextul emiterii, de către Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, a avertizării hidrologice de tip Cod Roșu, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-a activat, preventiv, grupa operativă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

 

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 18:19

 

MAI asigură cetățenii că este pregătit să gestioneze corespunzător adunările publice anunțate pentru sâmbătă.

Marţi, 15 Mai, 2018 - 19:45

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul Ordonanței de Urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului.

Sâmbătă, 28 Aprilie, 2018 - 16:29

Carmen Dan: Minivacanța de 1 Mai trebuie gestionată cu mare atenție din punct de vedere al ordinii publice, siguranței rutiere și intervenției în situații de urgență. Litoralul românesc va fi asigurat în vacanța de 1 Mai de aproximativ 800 de forțe ale MAI

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 09:16

Concursul național PatriotFest este organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP în parteneriat cu asociația New Strategy Center. 
Inovatorii români, din țară și din străinătate, sunt invitați să-și prezinte inovațiile sub formă de prototipuri funcționale în următoarele 4 tematici: agilitatea cunoașterii, optimizarea performanței umane, siguranța pericolului și creativitate pentru securitate.
Vor fi apreciate în mod deosebit acele prototipuri funcționale care prezintă potențial de utilizare în activitățile specifice domeniului securității naționale.

Miercuri, 4 Aprilie, 2018 - 17:01

Guvernul a adoptat miercuri, 4 aprilie a.c., o Hotărâre prin care bugetul Ministerului Afacerilor Interne a fost suplimentat cu suma de 30 de milioane lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, în vederea achiziționării de autovehicule de către Inspectoratul General al Poliției Române și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

 

Miercuri, 4 Aprilie, 2018 - 14:20
Plata salariilor se face în mod normal

Întreg personalul MAI va primi la data de 5 aprilie a.c., norma de hrană cuvenită pentru luna aprilie, în valoare de aprox. 960 de lei pentru polițiști și militari și 750 de lei pentru personal contractual, la care se adaugă și cota pe această lună din norma de echipament, cca. 240 de lei.

 

Duminică, 1 Aprilie, 2018 - 18:30
În perioada premergătoare sărbătorilor pascale

Peste 25.000 de efective ale MAI - polițiști, pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră, acționează pentru punerea în aplicare a Planului general de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică premergător și pe timpul sărbătorilor Pascale, aprobat de ministrul afacerilor interne, Carmen DAN.

Sâmbătă, 31 Martie, 2018 - 12:49

În conformitate cu Legea nr. 80 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, în acest an, poliţiştilor, militarilor şi personalului civil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne li se va asigura decontarea serviciilor de care beneficiază în perioada concediului de odihnă în unităţi turistice aflate pe teritoriul României, în limita valorică prevăzută de reglementările legale.

 

Sâmbătă, 24 Martie, 2018 - 15:23

În referire la protestul organizațiilor sindicale din Poliție, facem următoarele precizări:

1.Legea salarizării bugetare nr. 153/2017 prevede etapele în care vor avea loc creșterile salariilor personalului bugetar până în anul 2022. Evident că fiecare categorie profesională își dorește să beneficieze de aceste creșteri salariale încă din primul an de aplicare a legii, însă o creștere a salariilor pentru toți bugetarii în același timp nu ar fi putut fi sustenabilă din punct de vedere al posibilităților bugetare.

Joi, 22 Martie, 2018 - 18:48

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan a participat joi, 22 martie a.c., la  festivitatea de decernare a distincțiilor onorifice ocazionate de Ziua Poliției Române. Titlul ”Polițistul Anului” a fost obținut de 10 polițiști și 6 departamente ale Poliției Române.

De asemenea, "Emblema de onoare" a Poliției Române a fost acordată simbolic subinspectorului de poliție post-mortem SORIN CONSTANTIN VEZETEU, din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Suceava, care a căzut la datorie, în anul 2017. Distincția a fost înmânată soției acestuia, ELENA VEZETEU, de către ministrul Carmen Dan.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 10:15
Au fost pregătite aproximativ 5.000 de forțe de intervenție și 2.300 de mijloace în sprijinul comunităților.

În condițiile schimbării vremii, a accentuării precipitațiilor și a răcirii accentuate în aproape toate zonele țării, Ministerul Afacerilor Interne a pregătit aproximativ 5.000 de forțe de intervenție și 2.300 de mijloace în sprijinul comunităților.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 09:29

În ultimele 12 ore situația privind inundațiile din țară s-a ameliorat, însă efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie în sprijinul cetățenilor.

În ultimele 12 ore nu au mai fost înregistrate situații de pericol ca urmare a fenomenelor hidrologice, dar forțele MAI monitorizează zonele afectate și sunt pregătite pentru a acorda sprijin comunităților. 

Se mai resimt efecte ale inundațiilor în 36 de localități din 13 județe. De asemenea, 234 curți, 15 anexe gospodărești, 622 fântâni, 8 poduri/podețe și 21 beciuri/subsoluri sunt, în continuare, inundate. 

Joi, 15 Martie, 2018 - 19:43

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, s-a deplasat, în cursul zilei de joi, 15 martie, în zonele afectate de inundaţii aflate la graniţa judeţelor Covasna şi Braşov.

În prima parte a zilei a fost realizat un survol al întregului perimetru inundat, cu un elicopter aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI, în vederea evaluării situaţiei în ansamblu.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 19:25

În contextul avertizărilor hidrologice de Cod Galben și Portocaliu, pe principalele cursuri de râuri, precum și a avertizării recente de nowcasting Cod Roșu pentru bazinele hidrografice Homorodul Mic și Homorodul Mare, din judeţele Harghita și Braşov, valabilă până în această seară la ora 24.00, Ministerul Afacerilor Interne a solicitat operaționalizarea grupelor operative și activarea comitetelor județene pentru situații de urgență.

Miercuri, 7 Martie, 2018 - 15:36

Premierul Viorica Dăncilă a spus la începutul şedinţei de Guvern că persoanele cărora urmează să le expire paşapoartele vor fi notificate printr-un SMS începând de miercuri.

'Realizarea acestui proiect a fost posibilă datorită unei bune colaborări interministeriale, interinstituţionale dintre Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcţia Generală de Paşapoarte, şi Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul Consular şi Compania Naţională Imprimeria Română', a declarat Dăncilă.

Joi, 1 Martie, 2018 - 14:31

După mai multe zile în care aeronavele Inspectoratului General de Aviație din cadrul
Ministerului Afacerilor Interne nu s-au putut ridica de la sol din cauza viscolului
și a ninsorii, joi, 1 martie a.c., au putut fi efectuate primele misiuni
aero-medicale de transport ale unor persoane care aveau nevoie de asistență medicală
de urgență.

MAI are pregătite de intervenție 14 aeronave care pot efectua zboruri în orice
regiune a țării, mai puțin în zona montană înaltă. Din cauza condițiilor meteo,
misiunile se efectuează doar pe timp de zi. 

Sâmbătă, 17 Februarie, 2018 - 15:22
Un formular de semnalare va fi completat de superiorul direct al angajatului și pus la dispoziția psihologului

MAI a finalizat săptămâna trecută o nouă metodologie privind cunoașterea personalului.

Evenimentul înregistrat la începutul acestui an la Brigada de Poliție Rutieră București a determinat o intervenție în acest domeniu, cunoscut fiind impactul pe care îl are orice derapaj comportamental al angajaților polițiști sau militari.

Accentul va fi pus pe cunoașterea personalului, astfel încât psihologul să știe care sunt aspectele care trebuie focusate în interviul pe care îl are cu angajații. 

Marţi, 13 Februarie, 2018 - 18:35

Plata salariilor personalului MAI se face în ziua de 14 a lunii în curs, pentru munca prestată în luna precedentă. În ceea ce privește norma de hrană, aceasta se plătește raportat la numărul de zile ale lunii în curs. 

Având în vedere că luna februarie are 28 de zile, norma de hrană aferentă acestei luni are o valoare diminuată cu aproximativ 100 de lei, în comparație cu luna precedentă, care a avut 31 de zile.

Această situație se înregistrează în fiecare an, fiind bine-cunoscută de personalul din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Subscribe to MAI