Luni, 18 Iunie, 2018 - 08:39

Ministerul Afacerilor Externe a organizat, în perioada 14-17 iunie, o vizită de informare şi documentare în judeţele Iaşi şi Suceava pentru şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

Joi, 14 Iunie, 2018 - 08:46

Ministerul Afacerilor Externe salută cu deosebită satisfacţie anunţul făcut pe 12 iunie 2018 de prim-miniştrii elen, Alexis Tsipras şi macedonean, Zoran Zaev, privind acordul bilateral asupra numelui constituţional al Republicii Macedonia, respectiv Republica Macedonia de Nord.

MAE consideră că această evoluţie este un eveniment de excepţie, un pas decisiv pentru actualul context internaţional din Europa de Sud-Est.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 08:41

Câştigătorii Cupei MAE 2018 au fost felicitaţi astăzi, 12 iunie 2018, de ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, în cadrul festivităţii de premiere a celei de-a XVI-a ediţii a evenimentului, desfăşurată la Clubul Diplomatic.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 09:21

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a participat luni, 11 iunie 2018, la ceremonia de absolvire a Cursului de Diplomaţie şi Afaceri Internaţionale de către elevii Liceului Lauder-Reut. La evenimentul găzduit de Ministerul Afacerilor Externe, au fost prezenţi şi Victor Negrescu, ministrul delegat pentru afaceri europene, Tova Ben-Nun Cherbis, preşedintele Fundaţiei Ronald S. Lauder România şi al Complexului Educaţional Lauder-Reut şi Paul Schwartz, preşedintele Comunităţii Evreilor din Bucureşti.

Luni, 11 Iunie, 2018 - 08:30

Cea de-a XVI-a ediţie a Cupei MAE a continuat în week-end-ul 9-10 iunie 2018, într-o atmosferă de fairplay şi bună dispoziţie, la finalul celor două zile fiind anunţaţi câştigătorii pentru celelalte competiţii care s-au desfăşurat în acest week-end: fotbal, tenis de câmp, tenis de masă, badminton, baschet şi şah.

Pe parcursul celor două zile, s-au desfăşurat la Clubul Diplomatic semifinalele şi finalele pentru majoritatea competiţiilor sportive înscrise în Cupa MAE.

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 09:29

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat joi, 7 iunie 2018, la deschiderea celei de-a 38-a reuniuni a Consiliului Guvernatorilor ai Fundaţiei Asia Europa (ASEF), organizată pentru prima dată în România de către Ministerul Afacerilor Externe.

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 08:33
- consecinţe ale Erupţiei Vulcanului de Foc

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Guatemala că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale privind puternica erupţie din 3 iunie 2018 a Vulcanului de Foc (aflat la aprox. 40 km de capitală), aeroportul internaţional "La Aurora" a fost închis până când autoritatea aviatică naţională va considera că vor putea fi reluate în condiţii de maximă securitate zborurile.

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 08:59

Participarea secretarului de stat Melania-Gabriela Ciot la seminarul "Abordarea celui de-al treilea obiectiv de dezvoltare durabilă: Asigurarea unei vieţi sănătoase şi promovarea bunăstării pentru toţi la toate vârstele - dialog asupra politicilor"

Secretarul de stat Melania-Gabriela Ciot a participat astăzi, 31 mai 2018, la seminarul "Abordarea celui de-al treilea obiectiv de dezvoltare durabilă: Asigurarea unei vieţi sănătoase şi promovarea bunăstării pentru toţi la toate vârstele - dialog asupra politicilor".

Vineri, 18 Mai, 2018 - 13:40

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 18 mai 2018, un cetăţean român a fost evacuat, în siguranţă, din Republica Yemen, prin Regatul Haşemit al Iordaniei, către România.

Pe tot parcursul deplasării, cetăţeanul român s-a aflat în legătură permanentă cu Ambasada României din Regatul Haşemit al Iordaniei, care a monitorizat deplasarea.

Joi, 3 Mai, 2018 - 15:17

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Spania, că joi şi vineri este preconizată o grevă cu durata de 48 ore, organizată de sindicatul piloţilor companiei aeriene Vueling, care va duce la anularea a 222 de zboruri.

Astfel, joi, 3 mai, vor fi anulate 116 zboruri, iar vineri, 4 mai, 106 zboruri, precizează MAE într-un comunicat remis presei.

Joi, 3 Mai, 2018 - 12:00

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că autorităţile locale vor menţine până la 31 octombrie 2018 controalele la frontiere, făcând cunoscută "persistenţa" ameninţării teroriste. Controalele la frontiere au fost restabilite conform dispoziţiilor articolelor 25 şi 27 din Codul frontierelor Schengen, după atentatele care au avut loc la Paris în 13 noiembrie 2015.

Joi, 3 Mai, 2018 - 11:20

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că, în perioada 3-4 mai 2018, este preconizată o grevă, cu durata de 48 ore, organizată de sindicatul piloţilor companiei aeriene Vueling, care va avea drept consecinţă anularea a 222 zboruri în cele două zile, astfel: 3 mai, 116 zboruri anulate, info la http://vuelingnews.com/vuelos-cancelados-3-mayo-canceled-flights-3rd-may/; 4 mai - 106 zboruri anulate, info la

Luni, 30 Aprilie, 2018 - 09:44

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care revin în România din mini-vacanţa petrecută în Bulgaria, Grecia sau Turcia că, luând în considerare datele statistice colectate de autorităţile competente la data de 28 aprilie 2018, conform cărora prin PCTF Ruse, în Bulgaria, au intrat peste 5165 autovehicule cu turişti cetăţeni români, există premisele ca la data de 1 mai 2018, la ieşirea din Bulgaria, prin acest punct de frontieră, la taxa de pod, să se creeze coloane mari de autoturisme şi autocare cu turişti români, fapt ce va crea timpi măriţi de aşteptare la trecerea prin

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 08:33

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Turcia, la Istanbul, că, în contextul celebrării zilei de 1 mai 2018, există posibilitatea organizării unor demonstraţii în Piaţa Taksim.

Din motive de siguranţă, autorităţile din Istanbul nu aprobă desfăşurarea de manifestaţii cu ocazia acestei zile. Totodată, există posibilitatea ca poliţia turcă să restricţioneze accesul în zona Pieţei Taksim la data de 1 mai 2018.

Marţi, 24 Aprilie, 2018 - 09:00
al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)

Ministerul Afacerilor Externe salută anunţul OCDE referitor la dobândirea de către România, începând cu luna aprilie a.c., a statutului de participant la Comitetul de Asistenţă pentru Dezvoltare (DAC) al organizaţiei.

În ultimii ani, România şi-a intensificat eforturile de participare la formatele de lucru ale OCDE şi de preluare a standardelor, bunelor practici şi recomandărilor organizaţiei. În prezent, România deţine statutul de participant, asociat sau invitat în 42 de structuri ale OCDE şi a adoptat 35 de instrumente juridice ale organizaţiei.

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 13:43

Ministerul Afacerilor Externe precizează că a fost lansat un proces de analiză și evaluare privind relocarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Reiterăm că prin acest demers se are în vedere un proces cuprinzător de analiză interinstituțională, cu includerea și consultarea tuturor instituțiilor și actorilor relevanți, conform Constituției și legilor în vigoare.

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 08:32

Ministerul Afacerilor Externe salută reconfirmarea angajamentului pentru avansarea politicii de extindere prin publicarea de către Comisia Europeană, la 17 aprilie 2018, a Pachetului privind Extinderea Uniunii Europene 2018. 

Ca promotor al politicii de extindere şi din postura de stat membru al UE care a parcurs, la rândul său, etapele aderării la UE, România împărtăşeşte abordarea Comisiei Europene privind rolul pozitiv al acestei politici, prin investiţia pe care o aduce la consolidarea păcii, securităţii, prosperităţii şi stabilităţii UE. 

Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 21:39

Ambasada României la Ciudad de Mexico nu a fost notificată de către autorităţile din Costa Rica în legătură cu vreo cerere de acordare a statutului de azilant politic în această ţară formulată de către Elena Udrea, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 17:40

România condamnă ferm orice folosire a armelor chimice, a afirmat ministrul de externe Theodor Meleşcanu după o întâlnire la Bucureşti cu omologul său francez, Jean-Yves Le Drian. La rândul său, acesta a precizat că președintele Macron va lua o decizie peste câteva zile în ceea ce priveşte Siria, aşa cum a promis.

Ministrul de Externe francez a fost întrebat şi cum va fi influenţat Parisul de recentele declaraţii ale preşedintelui american Donald Trump, potrivit căruia, cităm, "rachete noi şi inteligente" vor lovi Siria.

Joi, 8 Martie, 2018 - 14:43

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Japonia că, în conformitate cu datele furnizate de Agenția Meteorologică a Japoniei, a fost instituită o alertă de nivelul 3, prin care cetățenii sunt rugați să nu se aproprie de zona vulcanului Shinmoedake, aflat în prefectura Kagoshima, Japonia.

Luni, 26 Februarie, 2018 - 17:11

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria că, în perioada 26 - 27 februarie 2018, întreg teritoriul acestei ţări se va afla sub avertizare cod roşu şi cod portocaliu.

Teritoriul Bulgariei va fi afectat de căderi însemnate de precipitaţii sub formă de ninsoare, însoţite de vânt puternic şi temperaturi scăzute, potrivit datelor transmise de Institutul Meteorologie şi Hidrologie local, informează MAE.

Sâmbătă, 1 Iulie, 2017 - 08:31

Participarea secretarului de stat Melania-Gabriela Ciot la seminarul "Abordarea celui de-al treilea obiectiv de dezvoltare durabilă: Asigurarea unei vieţi sănătoase şi promovarea bunăstării pentru toţi la toate vârstele - dialog asupra politicilor"

Secretarul de stat Melania-Gabriela Ciot a participat astăzi, 31 mai 2018, la seminarul "Abordarea celui de-al treilea obiectiv de dezvoltare durabilă: Asigurarea unei vieţi sănătoase şi promovarea bunăstării pentru toţi la toate vârstele - dialog asupra politicilor".

Subscribe to Ministerul Afacerilor Externe