Joi, 24 Mai, 2018 - 16:00

Spectacolul „O mică istorie a României mari”, susținut de Trupa de teatru pentru copii și tineret „Tudor Mușatescu”, a fost prezentat joi, 24 mai, în Aula Ministerului Apărării Naționale.

Luni, 21 Mai, 2018 - 13:15

Ministerul Apărării Naţionale a prelungit perioada de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari pentru anul 2018. Astfel, termenul limită pentru depunerea dosarelor va fi la 22 iunie, față de 8 iunie, cum era până în prezent.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 18:24

Ministerul Apărării Naționale va lua parte la cea de-a XIV-a ediție a conceptului european ”Noaptea Muzeelor”, care se va desfășura sâmbătă, 19 mai.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 16:17

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, salută împlinirea a 25 de ani de parteneriat cu Garda Națională a armatei americane, aniversare ce va fi marcată în cadrul unei ceremonii ce va avea loc joi, 17 mai, la Washington, în Statele Unite ale Americii.

***

Cooperarea dintre Armata României și Garda Națională a Statului Alabama (ALNG) se desfășoară în cadrul Programului de Parteneriat Statal (SPP).

Luni, 14 Mai, 2018 - 20:00

Aflat în vizită oficială în Republica Elenă, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a avut luni, 14 mai, o întrevedere cu Konstantinos Douzinas, preşedintele Comitetului permanent pentru apărare şi afaceri externe din cadrul Parlamentului elen.

Pe timpul discuţiilor a fost apreciat nivelul foarte bun al relaţiilor dintre cele
două ţări, oficialii exprimând intenţia intensificării cooperării atât în plan
bilateral, cât şi regional. În context, a fost reliefat nivelul înalt al cooperării
bilaterale în domeniul apărării.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 18:25

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, va efectua o vizită de lucru în Turcia, în perioada 9 - 11 mai, la invitaţia omologului turc.

În cadrul întrevederii care va avea loc între șefii celor două armate, vor fi discutate subiecte referitoare la posibilitățile de dezvoltare ale cooperării militare bilaterale și implicarea celor două state în cadrul inițiativelor și proiectelor de întărire a securității regionale.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 17:48

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, va participa joi, 10 mai, începând cu ora 12.00, la sediul Academiei Tehnice Militare, la Ceremonia de acordare a denumirii onorifice „Ferdinand I” acestei prestigioase instituții.

* * *

Ceremonia are loc în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, cu ocazia Zilei Regalităţii şi în apropierea împlinirii, de către Academia Tehnică Militară,  a 69 de ani de existenţă neîntreruptă a învăţământului politehnic militar.

Joi, 3 Mai, 2018 - 09:35

Admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Ministerului Apărării Naţionale care pregătesc personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă - sesiunea 2018

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Şerban Cantacuzino" al judeţului Prahova recrutează candidaţi pentru concursul de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, sesiunea 2018.

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 19:36

Ministerul Apărării Naționale a elaborat un proiect de lege care ar urma să modifice Legea 270 / 2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari.

Potrivit documentelor postate de MApN pe Internet, proiectul de lege este menit să crească interesul românilor pentru a deveni rezerviști voluntari.

Până acum, în perioadele în care nu participau la misiuni, aceștia erau plătiți cu zece la sută din solda de funcţie sau solda de grad a militarilor în activitate.

Proiectul de lege majorează această remunerație la 30 la sută din solda militarilor în activitate.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 16:18

Secretarul de stat Mircea Dușa și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au luat parte vineri, 27 aprilie, în Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, la Ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, care va executa misiuni de poliție aeriană întărită în flancul estic al NATO.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 12:38

Ministerul Apărării Naționale a dat startul înscrierilor online pentru a treia ediţie a Crosului dedicat  veteranilor de război „VeteRUN” - CENTENAR, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București și Clubul Sportiv Municipal București, eveniment special care va avea loc duminică, 6 mai, începând cu ora 10.00.

Detalii privind regulamentul crosului, modalitatea de înscriere, traseul, premiile acordate, precum şi programul complet al evenimentului pot fi obţinute accesând site-ul http://veterun.armataromaniei.ro.

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 11:18

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Mircea Duşa, şi omologul său din Republica Moldova, Dumitru Mînzărari, au semnat miercuri, 25 aprilie, ,,Planul bilateral de cooperare între Ministerul Apărării Naționale din România şi Ministerul Apărării din Republica Moldova pentru anul 2018”.

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 15:55

Ministerul Apărării Naţionale organizează, în aceste zile, în toate marile garnizoane din ţară, o serie de manifestări dedicate Zilei Veteranilor de Război.

În București, activitățile vor avea loc după următorul program:

 

  • joi, 26 aprilie,
    • de la ora 10.00, Adunare Solemnă a veteranilor de război la Palatul Cercului Militar Național;

 

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 10:27

Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale, cu sprijinul Statului Major al Forţelor Navale şi al Statului Major al Forţelor Aeriene, organizează, în perioada 18 - 23 iunie, cea de-a XV-a ediţie a "Cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict".

Marţi, 24 Aprilie, 2018 - 11:11

Ministerul Apărării Naționale a dat startul înscrierilor online pentru a treia ediţie a Crosului dedicat  veteranilor de război „VeteRUN” - CENTENAR, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București și Clubul Sportiv Municipal București, eveniment special care va avea loc duminică, 6 mai, începând cu ora 10.00.
Detalii privind regulamentul crosului, modalitatea de înscriere, traseul, premiile acordate, precum şi programul complet al evenimentului pot fi obţinute accesând site-ul http://veterun.armataromaniei.ro.

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 16:34

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, va participa la activități dedicate sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre Române, după cum urmează:

Subscribe to Ministerul Apararii Nationale