Joi, 19 Iulie, 2018 - 13:21

Vineri, 20 iulie, începând cu ora 13.00, la sediul Centrului 48 Comunicaţii şi Informatică Strategice, din Şos Bucureşti-Ploieşti, km12,5, va avea loc ceremonia de repatriere a celor 16 militari din Modulul NATO de comunicaţii şi informatică dislocabil DCM „E”, care au participat la operaţia „Resolute Support”, Afganistan, în perioada ianuarie - iulie 2018.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 10:28
Intervenția președintelui Jean-Claude Juncker, la ceremonia de semnare a Declarației comune UE-NATO

 

 

Intervenția președintelui Jean-Claude Juncker, la ceremonia de semnare a Declarației comune UE-NATO

„Țin să salut această Declarație, chiar dacă într-un mod mai reținut, ea reprezentând un reper important în cadrul parteneriatului nostru. Documentul are la bază ceea ce am realizat deja împreună în ultimii doi ani și ne întărește angajamentele luate unii față de alții.

De la summitul NATO de la Varșovia, din 2016, unde am semnat cea mai recentă declarație comună, cooperarea noastră a devenit mereu mai puternică.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 14:56
„Eu respect statul de drept, respect Constituția!”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 11 iulie a.c., la Bruxelles, o declarație de presă la începutul Summitului NATO de la Bruxelles.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Bună ziua!

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 08:47

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avut joi, 5 iulie 2018, consultări cu omologul din Republica Letonia, Edgars Rinkçvičs, aflat în vizită la Bucureşti.

Şeful diplomaţiei române a arătat apreciere pentru relaţiile bilaterale foarte bune între România şi Republica Letonia, fundamentate pe un dialog constant şi pe interese comune legate de evoluţia proiectului european şi asigurarea securităţii în special pe flancul estic al NATO.

Sâmbătă, 9 Iunie, 2018 - 08:56
Pentru pregătirea Summit-ului NATO de la Bruxelles

Aflat în Polonia, unde s-a întâlnit cu preşedintele Andrzej Duda, Klaus Iohannis a anunţat convocarea unei şedinţe speciale a CSAT, înaintea summitului NATO.

Preşedintele României a precizat că şedinţa specială a CSAT va fi convocată la o dată pe care o va anunţa imediat ce revine la Bucureşti, dar e vorba de un termen de câteva săptămâni, înaintea summitului NATO de la Bruxelles, ce se va desfăşura pe 11-12 iulie şi la care va participa şi preşedintele SUA.

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 13:55

La ministeriala apărării, ce se desfășoară la cartierul general al Alianței Nord-Atlantice,  ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut vineri, 8 iunie, o reuniune bilaterală cu secretarul britanic al apărării, Gavin Williamson. 

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 10:11

Prima zi a reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, de la Bruxelles, din 7 iunie, a constituit un prilej de evaluare a progresului înregistrat în procesul de adaptare a Alianţei la provocările complexe ale mediului actual de securitate, ca urmare a deciziilor Summit-urilor din Ţara Galilor şi Polonia. 

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 09:19

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut joi, 7 mai a.c., o declaraţie de presă comună cu Preşedintele Republicii Polone, Andrzej Duda.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă:

Preşedintele Republicii Polone, Andrzej Duda:
Stimate domnule Preşedinte,
Stimaţi domni şi doamne,

Joi, 7 Iunie, 2018 - 10:55

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, participă, în zilele de 7 şi 8 iunie, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO, de la Bruxelles.

Joi, 3 Mai, 2018 - 10:20

Robert Baer este un fost agent CIA, jurnalist și editorialist al revistei Time, la The Wall Street Journal și Washington Post, a transmis un mesaj pentru Balcani, relatează Flux.md: “Cei care au incitat la război, acum dețin companiile care vă exploatează resursele. Au făcut SCLAVI din voi!”

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 12:03

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut joi, 19 aprilie a.c., o alocuţiune în cadrul în cadrul seminarului "Redefinirea contextului de securitate în Europa de Sud-Est - o abordare de la Bucureşti".

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Mr. Doran, President of CEPA,
Mr. Hirsch, Chairman of the Board of CEPA,
Domnilor parlamentari,
Doamnă viceprim-ministru,
General Hodges,
Domnule Şef al Statului Major,
Dear participants,
Doamnelor şi domnilor,

Joi, 29 Martie, 2018 - 19:25

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, s-a aflat astăzi, 29 martie, într-o vizită de informare în garnizoana Cluj-Napoca. Vizita a debutat la sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, unde ministrul Fifor s-a întâlnit cu activul de cadre de conducere al marii unității și cu comandanții unităților subordonate, dislocate în aria de responsabilitate, care
acoperă 21 de județe din jumătatea de nord a României. 

Luni, 19 Martie, 2018 - 09:38
„Ocupatia americana este cea mai dura ocupatie la care a fost supus poporul roman”

Într-o postare pe fecebook, fostul șef al SPP din mandatul lui Ion Iliescu, generalul Dumitru Iliescu radigrafiază nașterea și dezvoltarea „statului paralel”:

Marţi, 13 Martie, 2018 - 19:57

În contextul Reuniunii B9 la nivel de miniștri ai apărării organizată în România, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut marți, 13 martie, o întrevedere cu asistentul Secretarului General al NATO pentru politica de apărare și planificare, Heinrich Brauss.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 23:38

 Ca să nu iasă vorbe degeaba, toate candidaturile pentru funcțiile scoase la licitație în congres au fost acceptate.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 17:39

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Mircea Duşa, a participat marți, 6 martie, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe - apărare, prezidată de înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate Federica Mogherini.

Primul aspect dezbătut a fost cel al securităţii şi apărării, principalele subiecte abordate fiind: mobilitatea militară, procesul de revizuire coordonată a apărării (CARD) şi Fondul european de apărare (EDF).

Vineri, 16 Februarie, 2018 - 22:08

 Mare zarvă se face pe seama unei declarații a premierei Dăncilă care și-a exprimat, de fapt, îngrijorarea față de starea de sănătate a unor europarlamentari români.

Subscribe to NATO