Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 14:40

Românii nu vor mai avea dreptul de a se debranșa de la sistemele centralizate de încălzire, potrivit unui proiect de lege adoptat de către Camera Deputaților. Mai exact, vor fi interzise debranțările de la sistem pentru cei aflați în zonele unitare de încălzire. Aceste zone unitare sunt practic monopoluri și sunt decretate de către primării.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 11:00

O iniţiativă de modificare a Legii Pensiilor, prin care se reduce stagiul de cotizare şi vârsta standard de pensionare cu 13 ani, a fost adoptată de Camera Deputaţilor, urmând să ajungă la preşedintele Klaus Iohannis pentru a fi promulgată.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 10:37
Motivația „geopolitică” a lui Dragnea pentru forma „legii gazelor din Marea Neagră”

 

 Luni, Camera Deputaţilor în calitate de for decizional, a adoptatproiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri.

Liviu Dragnea, a declarat luni, după ce deputaţii au adoptat, decizional, proiectul care stabileşte măsurile de exploatare a gazelor din Marea Neagră, că nu putem accepta ca ţara noastră să fie în continuare dependentă energetic de Rusia.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 10:20
Cu 175 de voturi pentru, 33 împotriva şi 15 abţineri.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind Codul administrativ, în calitate de for decizional, cu 175 de voturi pentru, 33 împotriva şi 15 abţineri.

Printre prevederile proiectului legislativ se numără eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în prefecturi, primării, consilii judeţene şi locale, dar şi cum vor fi montate plăcuţele bilingve.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 09:50

Plenul Senatului urmează să dezbată şi să voteze marţi cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis asupra modificărilor Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a hotărât luni seară Biroul permanent al camerei parlamentare superioare.

Amendamentele la lege pot fi depuse până marţi dimineaţă, şedinţa urmând să aibă loc la ora 13,00.  

Deputaţii au respins luni cererea de reexaminare la legea menţionată, cu 173 de voturi "pentru", 61 "împotrivă" şi o abţinere.  

Luni, 9 Iulie, 2018 - 14:52

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins luni cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis pe modificările la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu 13 voturi "pentru" şi 6 "împotrivă". 

Raportul comisiei urmează să fie dezbătut şi votat în plenul Camerei Deputaţilor în şedinţa de luni. Acesta va fi apoi supus dezbaterii şi votului în Senat, care este for decizional pentru cererea de reexaminare.

Duminică, 8 Iulie, 2018 - 18:34

Camera Deputaţilor va dezbate, luni, de ora 16.00, proiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. Liderul PSD, Liviu Dragnea a atras atenţia că cel mai mare risc pentru România ar fi ca gazele doar să tranziteze ţara şi să ajute doar la dezvoltarea altor state.

Legea privind exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, la vot final în sesiunea extraordinară. Cele două obiective anunţate de Dragnea: demararea exploatării din perimetrele offshore şi câştiguri financiare pentru România

Joi, 5 Iulie, 2018 - 12:00

În perioada 7 – 11 iulie 2018, la Berlin, Germania, va avea loc cea de-a 27-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE).
Sesiunea include reuniuni ale organelor de lucru permanente și ad hoc ale organizației - Sesiunea plenară, Comisia permanentă, cele trei comisii generale permanente (Comisia pentru probleme politice și de securitate; Comisia pentru probleme economice, știință, tehnologie și mediu; Comisia pentru democrație, drepturile omului și probleme umanitare), Biroul - și diverse alte evenimente conexe. 

Joi, 5 Iulie, 2018 - 11:39

Caravana Codului Penal a mers înainte, în corul de lătrături și schelălăituri  ale unei opoziții care oricum mai mult nu putea să facă STOP  Modificările au fost adoptate și în Camera Deputaților cu 167 de voturi - două mai multe decât erau necesare - cu concursul minorităților și al unor „trădători” dintre care unul, de la PMP, a și fost dat afară de Băsescu STOP Iohannis a reacționat la ceas de seară și a promis că va face ce n-a mai făcut: va sesiza Curtea Constituțională!

Joi, 5 Iulie, 2018 - 11:37

Update: Gabriel Vlase a depus, la Palatul Cotroceni, jurământul în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, niciunul dintre şefii Parlamentului nefiind prezent.
La ceremonia de depunere a jurământului nu au fost prezenţi Liviu Dragnea si Călin Popescu Tăriceanu. 
 

Gabriel Vlase a demisionat, joi, din funcţia de deputat şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, demisia are legatură cu faptul că a fost validat, miercuri, în funcţia de director al Serviciului Informaţiilor Externe.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 10:26

Camera Deputaţilor va vota, joi, proiectul de lege privind Codul administrativ, care prevede, printre altele, instituirea de pensii speciale pentru aleşilor locali.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 15:47

Schimbare esenţială privind pensiile din România. Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege privind modificarea stagiului de cotizare la pensii.

Vizaţi sunt românii care au muncit în condiţii grele. Astfel, pentru angajaţii care au avut grupa I de muncă stagiul de cotizare va fi de 20 de ani, iar pentru cei care au avut grupa II stagiul de cotizare va fi de 25 de ani.

Legea va ajunge pe masa preşedintelui Iohannis, iar dacă va fi promulgată, românii vizaţi pot intenta procese pentru recalcularea pensiilor.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 14:26

Coaliția PSD-ALDE a reușit să treacă Codul Penal prin Camera Deputaților cu 167 de voturi pentru, 97 împotrivă și 19 abțineri. Proiectul a trecut la mustață, pentru că limita era de 165 de voturi.

După dezbaterile de miercuri, legea ar urma să intre joi la votul final în procedură de urgenţă, iar apoi să meargă la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 10:20

Update: Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul care aduce modificări la Codul Penal, cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abţineri, în calitate de for decizional.

Update: Abuzul în serviciu a trecut în forma adoptată în comisie. Propunerile PNL, USR şi UDMR de respingere au primit vot negativ.

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 16:51

Iniţiativa adoptată, marţi de Senat, urmează să fie votată, joi, decizional de Camera Deputaţilor

Senatul a adoptat, marţi, proiectul de lege privind modificarea Codului penal, cu voturi 74 de voturi "pentru", 9 abţineri şi 28 de voturi "împotrivă. Tot marţi propunerea legislativă va fi dezbatută în comisie.

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 16:30
Doar-doar mai crește natalitatea...

Un proiect depus la Senat prevede posibilitatea ca orice femeie să iasă la pensie mai devreme cu doi ani pentru fiecare copil născut şi crescut cel puţin 10 ani. Printre motive se află declinul demografic în care populaţia se reduce cu cinci români în fiecare oră.

Proiectul semnat de grupurile PSD şi ALDE, alături de 51 de aleşi, prevede modificare art 55 alin (1) din Legea 263 pe 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, iar acesta va avea următorul cuprins: "cu câte doi ani, pentru ficare copil născut şi crescut cel puţin până la vârsta de 10 ani".

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 09:22

Modificările la Codul Penal intră, marți, în dezbaterea Senatului. Joi se dă votul decisiv în Camera Deputaților. Reamintim că luni s-a stabilit pentru abuzul în serviciu un prag la nivelul salariului minim brut pe economie.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 11:52

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și deputatul Mircea Gheorghe Drăghici au depus, miercuri, 27 iunie a.c., pentru dezbatere și adoptare în procedură de urgență, propunerea legislativă privind declasificarea hotărârii CSAT nr. 17/2005 privind combaterea corupției, fraudei și spălării banilor, precum și a tuturor documentelor care conțin informații clasificate în baza acesteia.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 15:25
In favoarea... "beneficiarilor"!

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, condusă de Florin Iordache, a început joi dezbaterile şi votul asupra modificărilor aduse Codului penal.

UPDATE 14.20 Confiscarea averii nu se mai aplică pentru spălarea de bani, prevedere eliminată din Codul penal

Joi, 28 Iunie, 2018 - 13:55

Deputatul neafiliat, Gabriela Podașcă, a depus în Parlament un set de propuneri care vizează îmbunătățirea legislației în domeniul protecției, sprijinirii și integrării persoanelor cu tulburări de spectru autist și cu tulburări de sănătate mintală asociate. 

Joi, 28 Iunie, 2018 - 10:40

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, va avea joi, la Bruxelles, o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. 

Întâlnirea a fost anunțată de Senat, printr-un comunicat de presă, în care se precizează că pe agenda discuţiilor se vor afla stadiul monitorizării Justiţiei din România de către Comisia Europeană, prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare, şi alte teme de interes bilateral vizând Uniunea Europeană.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 17:12

Desfășurare incredibilă a protestului din fața Parlamentului, din ziua moțiunii de cenzură.

Protestatarii au forțat întrarea în Parlament, nemulțumiți că nu li se mai permite accesul în clădire. Jandarmii au intervenit pentru calmarea spiritelor.

Vom reveni cu detalii.

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 13:46

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege care abilitează Guvernul să emită ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, în domenii precum fondurile europene, agricultură, sănătate, etc.
Proiectul de Lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe a trecut cu 172 de voturi "pentru", 95 de voturi "împotrivă" şi 4 abţineri.

Sâmbătă, 23 Iunie, 2018 - 08:08
Singura soluție - adoptarea prin procedură de urgență

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, cu privire la modificarea Codurilor penale, că în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea cu procedură normală - dezbateri, adoptare şi promulgare, toate proiectele PSD-ALDE fiind blocate.

Miercuri, 20 Iunie, 2018 - 16:16

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în plenul reunit de miercuri al Parlamentului, că pe perioada în vom deţine preşedinţia Consiliului UE, România va urmări să obţină rezultate concrete pentru cetăţeni.

Miercuri, 20 Iunie, 2018 - 14:35

Mesajele protestatarilor din Parlament: "Ceauşescu n-a murit, este Dragnea travestit", "Cuib de hoţi şi de mafioţi" "Astăzi protestăm şi dumneavoastră veţi lua distanţă şi ne veţi respecta acest drept constituţional", a declarat unul dintre protestatari.

Protestul are loc în timp ce în plenul Parlamentului Viorica Dăncilă ţine un discurs despre stadiul pregătirilor pentru preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE din ianuarie 2019.

Miercuri, 20 Iunie, 2018 - 12:30

Plenul Senatului a adoptat miercuri proiectul de lege privind organizarea judiciară, în forma iniţială, şi astfel se înfiinţează o secţie specială pentru investigarea faptelor comisiei de magistraţi.

Senatul a adoptat Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, în urma cererii de reexaminare trimisă de preşedintele României către Parlamnent, cu 79 voturi "pentru", nicio abţinere şi 33 voturi împotrivă.

 

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 12:42

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis vineri, 15 iunie a.c., Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

Vă prezentăm textul integral al cererii:

București, 15 iunie 2018

Domnului Nicolae - Liviu Dragnea

Președintele Camerei Deputaților

 

În temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constituția României, republicată,

formulez următoarea

 

CERERE DE REEXAMINARE

asupra

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 12:14

Senatul a adoptat miercuri, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, propunerea de modificare a Codului de procedură penală. Proiectul a fost adoptat cu 74 de voturi "pentru" şi 28 "împotrivă".

Senatorii au aprobat toate modificările la Codul de procedură penală propuse de raportul Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache.

Printre amendamentele adoptate de Comisia pentru legile Justiţiei aduse Codului de procedură penală este și cel care prevede că procurorii pot distruge probele unei înregistrări obţinute în mod ilegal.

Luni, 11 Iunie, 2018 - 09:08

Palatul Parlamentului a fost iluminat sâmbătă, 9 iunie, ora 22, în culoarea turcoaz, culoarea bolilor rare, pentru conştientizarea bolii Batten. Asociaţia Rebeca Faith Hope Love trage un semnal de alarmă şi cere autorităţilor schimbarea legislaţiei în cazul copiilor diagnosticaţi cu boli rare. Micuţii care suferă de boala Batten nu au dreptul la tratament în ţara lor, pentru că legislaţia din România prevede ca un medicament să fie aprobat doar dacă este decontat în alte 14 ţări UE.

Subscribe to Palatul Parlamentului