Miercuri, 15 August, 2018 - 19:08
Baza anchetei rămân însă jandarmii!

Parchetul de la lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie transmite un mesaj al procurorului general Augustin Lazăr, pe tema anchetetei care vizează violenţele din Piaţa Victoriei, din seara zilei de 10 august.

Joi, 19 Iulie, 2018 - 10:11
După zece ani, Lazăr a cerut revocarea ordinelor

Conform unei adrese trimise de procurorul general Augustin Lazăr la CSM, document prezentat de luju.ro,, începând cu anul 2008, prin ordinul lui Daniel Morar, DNA a acordat un concediu suplimentar de odihnă de 5 zile funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul DNA.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 10:04

Abia la Bruxelles a prins curaj și Iohannis ca să spună cu gura lui, și nu prin purtătorul de cuvânt, ce a fost cu revocarea. Și de ce a semnat decretul. Pur și simplu „din respect pentru Constituție”, nu pentru Curtea Constituțională.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 17:16
Sibiul era cam mic pentru valoarea ei!

Procurorul general al României a anunțat, miercuri, că Laura Codruța Kovesi a fost delegată la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 08:00

Vorba uneia dintre victimele sale, europarlamentarul Adrian Severin: revocarea Codruței Kovesi n-a fost decât un fapt divers. Care nu îmbunătățește și nu înrăutățește starea generală cu nimic. Cel mult, de aici vor începe niște clarificări STOP  La Bruxelles Viorica Dăncilă a stat de vorbă cu un Juncker și i-a explicat că „abuzul în serviciu” mai este incriminat doar în șase țări din Uniune și că la noi a fost moștenit din jurisprudența comunistă, cu toată încărcătura sa „de clasă” STOP .

Luni, 9 Iulie, 2018 - 15:18

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, s-a răzgândit și a delegat atribuțiile de procuror-șef interimar al DNA către Anca Jurma, fost consilier al Laurei Codruța Kovesi, în locul lui Marius Iacob.

Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuțiile de procuror șef al Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Joi, 17 Mai, 2018 - 21:20

Procurorul general Augustin Lazăr a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef DIICOT pentru încă şase luni, în condiţiile în care mandatul acestuia expiră pe 19 mai, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Public.

Joi, 5 Aprilie, 2018 - 10:25
Pe care îl acuză de infracțiunea de a fi semnat protocolul cu SRI

Adian Sârbu, fostul patron al televiziunii PRO. anchetat de DNA și încarcerat  o bună perioadă, a dat publicității un denunț adresat Procurorului General pe care într-o comentare adiacentă îl califică drept „Bou”:  „Dacă nu vrei să-l citeşti pentru că nu-ţi pasă, eşti un Bou - de lemn, breloc la cheile maşinii de serviciu Audi a doctorului semiotician Codruţa Kovesi. Că om nu pot să-ţi spun!”

DOMNULE PROCUROR GENERAL,

Subsemnatul ADRIAN SÂRBU… formulez prezentul

DENUNŢ

Vineri, 30 Martie, 2018 - 16:58
Documentul încalcă normele constituţionale şi internaţionale 

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, judecătoarea Dana Gîrbovan,  realizează o primă analiză dură a protocolului de colaborare dintre SRI şi Parchetul General, publicat vineri, 30 martie, după desecretizare. Potrivit ei  documentul încalcă normele constituţionale şi internaţionale de baza privind statul de drept, democratia, separatia puterilor, independenta justitiei si respectarea drepturilor omului.

Duminică, 4 Martie, 2018 - 10:20
Nu ministrul este cel care, în mod constant, trece „linia roșie”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine, într-o postare pe Facebook, că "procedura de evaluare a procurorilor de rang înalt se realizează în baza legii şi nu a regulamentului CSM, în măsura în care acesta cuprinde norme contrare legii", răspunzând astfel unei afirmații hazardate a procurorului general.

Sâmbătă, 3 Martie, 2018 - 11:25
"Simplul fapt al constituţionalităţii unui text nu înseamnă şi că acel text de lege ar fi oportun şi că ar fi bun”

Într-un interviu acordat unei agenții de presă locale, procurorul general Augustin Lazăr a afirmat că legea privind înfiinţarea secţiei speciale de anchetare a magistraţilor "ne întoarce cu 27 de ani în urmă", deoarece nu pot fi cercetate în acelaşi loc accidente de circulaţie cu dosare de abandon în familie, denunţurile depuse de deţinuţi din penitenciare cu dosare de corupţie şi alte "lucruri imaginabile şi neimaginabile".

Subscribe to PG