Marţi, 12 Iunie, 2018 - 19:49

Referitor la declaratiile tendentioase care circula in spatiul public si care fac referire la lipsa unor masuri concrete de fludizare a traficului, precum si lipsa unor proiecte de infrastructura in Capitala, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 17:55
...și un onorariu de 145.000 euro! Dar nu i s-au rezolvat niște „probleme fiscale”...

In legatura cu informatiile aparute in presa, care citeaza afirmatiile facute de marea soprana Angela Gheorghiu, legate de distinctiile care i-au fost acordate, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:
 
La propunerea Primarului General si prin votul consilierilor generali, doamna Angela Gheorghiu a primit titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti in data de 11 septembrie 2017, in semn de apreciere si recunostinta pentru promovarea Bucurestiului si a Romaniei in lume.
 

Duminică, 10 Iunie, 2018 - 12:18
Perimetrul a fost salubrizat în doar o oră!

Avand in vedere informatiile false  care circula in mediul online, care fac referire la salubrizarea Pietei Victoriei, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

 

Sâmbătă, 2 Iunie, 2018 - 11:25
Sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 21.00

Calea Victoriei redevine pietonală în acest weekend prin organizarea evenimentului „La pas pe Calea Victoriei”, unde se vor desfăşura, între strada Strada George Enescu şi Piaţa Victoriei, mai multe spectacole cu clovni, ateliere pentru pictat, de puzzle sau de modelaj.

Calea Victoriei redevine pietonală în weekend. Zeci de spectacole organizate pe această arteră, în cadrul "La pas pe Calea Victoriei"

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 09:40

Primăria Municipiului București prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București — PROEDUS organizează în perioada 1-3 iunie 2018, a VI-a ediție a “Festivalului Copiilor”, în parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.

Joi, 31 Mai, 2018 - 19:27

Primăria Municipiului București a emis un aviz de defrișare în deplină legalitate. Terenul în cauză nu face parte din Parcul Tineretului, este proprietate privată și nu este încadrat ca spațiu verde. În spațiul public au circulat informații eronate sau insuficient documentate și au fost atribuite Primăriei Capitalei etichete pe care le respingem ferm.

 

Cu privire la situația terenului situat în str. Pridvorului nr. 34-34A, sector 4, precizăm:

Joi, 31 Mai, 2018 - 19:21

 Două tramvaie au fost implicate, joi, într-un accident de circulație pe Șos. Viilor, în stația Ștefan Hepiteș, pe sensul spre CFR Progresul, în urma căruia au rezultat patru persoane rănite (una dintre  ele este chiar conducătorul vehiculului din spate). Timp de 20 de minute (14.25-14.45) au fost blocate liniile 7, 10, 11 și 25, pe unul dintre sensuri. Persoanele rănite au fost preluate de ambulanțe și duse la spital pentru investigații. După 65 de minute s-a reluat circulația tramvaielor pe ambele sensuri.

Joi, 17 Mai, 2018 - 21:32
Pana la preluarea mandatului actualei administratii, Capitala nu a facut nici un demers concret pentru reducerea poluarii

Avand in vedere informatiile potrivit carora Comisia Europeana da in judecata Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Ungaria si Romania (Bucuresti, Iasi si Brasov) pentru nerespectarea valorilor-limită de calitate a aerului convenite la nivel european, Primaria Municipiului Bucuresti informeaza:

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 19:49

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins ieri, 8 mai, contestatiile depuse de companiile Mercedes si Karsan, in legatura cu licitatia organizata de Primaria Municipiului Bucuresti pentru achizitionarea a 400 de autobuze noi, Euro 6. Reamintim ca dupa incheierea licitatiei internationale, asocierea Otokar Europe SAS – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S. a fost declarata castigatoare.

Luni, 7 Mai, 2018 - 20:40
in perioada mai- septembrie 2018, iar alimentarea cu apa a fantanilor se va intrerupe

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Apa Nova Bucuresti, demareaza maine, 8 mai, ample lucrari de reabilitare si modernizare a ansamblului de 17 fantani din centrul Capitalei, care cuprind si Fantana Unirea.

Lucrarile sunt realizate in perioada mai- septembrie 2018, iar alimentarea cu apa a fantanilor se va intrerupe in acest interval de timp, urmand a fi reluata dupa finalizarea lucrarilor. De asemenea, exista posibilitatea ca traficul sa fie restrictionat temporar pe banda 1, in functie de lucrarile desfasurate.

Duminică, 6 Mai, 2018 - 09:49

Avand in vedere ca in ultima perioada, activitatea Primariei Municipiului Bucuresti precum si activitatea Primarului General au devenit subiectul predilect al opozitiei, in special a PNL - care a ales PMB ca tema de atac in batalia pe functii din interiorul PNL-, in dorinta de a construi inca de pe acum o campanie politica mincinoasa si denigratoare, terfelind proiectele si initiativele actualei Administratii, reamintim faptul ca in ultimii doi ani, datorita Primarului General, in Bucuresti s-au realizat o serie de demersuri in premiera, menite sa imbunatateasca atat aspectul Capitalei cat

Duminică, 22 Aprilie, 2018 - 09:45
Dintr-un proiect mai amplu de 240 km

Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat ca a fost aprobat in Comisia Tehnico- Economica a Ministerului Mediului proiectul pentru realizarea pistelor de biciclete, pe o distanta de 67 de kilometri.

Valoarea lucrarilor este de 10 milioane de euro, iar lucrarile vor demara in acest an.

Sâmbătă, 21 Aprilie, 2018 - 17:53

In legatura cu Proiectul de Hotarare “privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in Municipiul Bucuresti incepand cu anul 2019”, aprobat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti din data de 19 aprilie, pentru corecta informare a opiniei publice, Directia de Presa a Primariei Municipiului Bucuresti transmite urmatorul comunicat:

Dupa cum Primaria Capitalei a anuntat public si in luna februarie a acestui an, NU Primarul General, Gabriela Firea, majoreaza taxele si impozitele locale asa cum in mod eronat si tendentios sugereaza unele publicatii.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 18:42

Referitor la informatiile vehiculate in spatiul public de reprezentantii PNL, care au ca subiect construirea unei baze sportive in Snagov si care acuza Municipalitatea ca ''finanteaza din banii bucureştenilor obiective de investitii din alte judete", Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

 

Miercuri, 11 Aprilie, 2018 - 20:39
„Admirarea florilor de cires”

Sambata, 14 aprilie 2018, intre orele 14:00 - 16:00,are loc inaugurarea Gradinii Japoneze din parcul Herastrau,  cu ocazia Hanami – „Admirarea florilor de cires”, eveniment prin care, in Japonia, este sarbatorita sosirea primaverii. Evenimentul este organizat de catre Ambasada Japoniei la Bucuresti.

Marţi, 3 Aprilie, 2018 - 17:40
Se va derula in perioada 04.04.2018-01.10.2018

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul de Protectie a Plantelor Bucuresti(CPPB), demareaza maine, 4 aprilie, Campania de igienizare a spatiilor verzi publice din Municipiul Bucuresti, prin aplicarea de tratamente pentru combaterea bolilor si a daunatorilor la plante in toate sectoarele Capitalei.

 Astfel, CPPB va efectua maine, 4 aprilie, incepand cu ora 08.00, o serie de tratamente in parcurile din Sectorul 4 al Capitalei, dupa cum urmeaza: Parcul Tineretului, Parcul Carol, Parcul Lumea Copiilor, Parcul Oraselul Copiilor.

Vineri, 30 Martie, 2018 - 18:47

Referitor la informatiile potrivit carora "Armata plateste o suma imensa pentru ca Steaua-Rapid sa se joace pe National Arena", pentru corecta informare a opiniei publice, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

 

Tariful de inchiriere al Arenei Nationale pentru partidele din campionatul intern este, conform HCGMB 59/2017, in cuantum de 13.000 Euro fara TVA. Operarea evenimentului este, conform aceleiasi Hotarari, de 10.000 Euro.

 

Joi, 29 Martie, 2018 - 19:08

Primaria Municipiului Bucuresti a atribuit astazi, 29 martie, contractul pentru elaborarea "Strategiei pentru dezvoltarea unui oras inteligent Smart City Bucuresti" companiei Deloitte Consultanta S.R.L., parte a brandului international Deloitte, in cadrul caruia colaboreaza mii de specialisti din firme independente din intrega lume.

Deloitte, cu sedii in mari orase ale lumii precum New York, Washington, Los Angeles, Londra, Viena, Tokyo, este parte a grupului international de profil Big Four, care reuneste cele mai mari patru firme de consultanta.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 19:13

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat astazi proiectele de hotarare privind delegarea unor servicii publice catre 9 dintre cele 22 de companii care formeaza Holdingul Municipal.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 15:53

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au  adoptat, astazi, in unanimitate, un proiect care prevede conferirea titlului de cetatean de onoare al Capitalei actritei Tamara Buciuceanu Botez.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 15:49

La propunerea Primarul​ui​ General, Gabriela Firea, consilierii generali au  aprobat in sedinta de astazi, 28 martie a.c., proiectul de hotarare care prevede ca Primăria Capitalei sa  demareze, incepand din acest an, în premieră, un program propriu, multianual, privind creșterea performanțelor energetice ale blocurilor din București.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 14:52

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, în şedinţa de miercuri, un proiect referitor la delimitarea liniei de tramvai 1/10 de traficul auto general, pe o lungime de 21,6 kilometri, valoarea investiţiei depăşind 6,2 milioane de lei.

'Se aprobă documentaţia tehnico-economică - faza 'Studiu de fezabilitate' pentru obiectivul de investiţii 'Delimitarea amprizei liniei de tramvai 1/10 faţă de traficul auto general'', prevede proiectul de hotărâre.

Finanţarea investiţiei va fi realizată din bugetul local al municipiului Bucureşti.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 14:38

Femeile însărcinate din Bucureşti vor fi sprijinite cu vouchere în valoare de 2.000 de lei, după ce miercuri Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat un proiect de hotărâre în acest sens.

Marţi, 27 Martie, 2018 - 19:28

Consilierii generali ai Capitalei se vor întruni în şedinţă miercuri, de la ora 11,00, pe ordinea de zi figurând acordarea titlului de cetăţean de onoare al Capitalei filosofului Mihai Şora şi maratonistului Tiberiu Uşeriu, dar şi aprobarea bugetelor pentru cele 22 de companii municipale, în valoare totală de peste 1,2 miliarde de lei.

Astfel, CGMB urmează să dezbată 22 de proiecte de hotărâre privind bugetele companiilor municipale, care prevăd pentru anul 2018 venituri în valoare totală de 1.221,9 milioane lei.

Luni, 26 Martie, 2018 - 19:16

În legătură cu 'proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului - cadru, a Caietului de sarcini şi a contractului de atribuire în gestiune delegată pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport local în regim de taxi şi abrogarea Hotărârii C.G.M.B. nr. 178/ 2008', aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu din data de 28  martie, Primăria Municipiului Bucureşti informează:

Luni, 26 Martie, 2018 - 10:01
Încep lucrarile pentru organizarea de santier la proiectul “Extinderea Stației de Epurare a Apelor Uzate și construcția incineratorului de nămol”

Primăria Municipiului Bucureşti a inceput in data de 14 martie lucrările de construire pentru organizarea de santier in vederea executarii lucrarilor contractului “Extinderea Stației de Epurare a Apelor Uzate și construcția incineratorului de nămol”.

Vineri, 23 Martie, 2018 - 18:54

Primaria Municipiului Bucuresti a transmis spre publicare in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) licitatia  privind achizitionarea celor 106 ambulante, destinate dotarii Serviciului de Ambulanta Bucuresti. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 14 mai 2018. Anuntul va fi publicat si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Vineri, 23 Martie, 2018 - 18:05

Asociaţia pentru sprijinirea pacienţilor cu TB-MDR, în parteneriat cu Primăria Capitalei, marchează 24 martie - Ziua Mondială de luptă împotriva tuberculozei prin iluminarea în roşu a clădirii Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti şi prin realizarea unei expoziţii dedicate, intitulată 'Feţele tuberculozei, boala nu ocoleşte pe nimeni'.

Iluminarea faţadei centrale a clădirii Primăriei Capitalei se va face în seara de 24 martie 2018, în intervalul 19:30 - 20:30, mişcarea aliniindu-se iniţiativelor Stop TB Partnership din mari oraşe ale lumii, precum Barcelona sau Abu Dhabi.

Vineri, 23 Martie, 2018 - 12:59
Autostrada A2 este închisă

Meteorologii au actualizat vineri dimineaţă avertizările cod portocaliu şi cod galben de ninsori abundente, viscol şi vreme deosebit de rece, fiind restrâns numărul judeţelor aflate sub cod portocaliu. Astfel, până la ora 15.00, sunt sunt avertizare cod portocaliu Capitala şi zece judeţe, iar de la ora 15.00 intră în vigoare o avertizare cod galben care vizează 13 judeţe.

Joi, 22 Martie, 2018 - 16:11

Aurelian Andrei Popa a fost detaşat, conform legii, în funcţia de director general la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti începând cu data de 31.01.2018, pe o perioadă de maxim 1 an.

Potrivit Certificatului de cazier judiciar nr.15604657 din 05.03.2018, domnul Popa Aurelian Andrei nu este înscris în cazierul judiciar.

Subscribe to PMB