Luni, 25 Iunie, 2018 - 15:37

Mai mulţi senatori PNL au depus la Parlament o iniţiativă legislativă care prevede că asociaţiile de proprietari pot decide să excludă de la cheltuielile din întreţinere copiii cu vârsta sub şapte ani şi o să reducă la jumătate costurile pentru cei între 7 şi 14 ani.

Proiectul de lege, depus la Senat pe 31 mai, propune modificarea şi completarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Astfel, iniţiativa modifică mai multe puncte ale articolului 47 care vizează cheltuielile asociaţiilor de proprietari.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 14:35

Deputatul PNL, Marilen Gabriel Pirtea, a acuzat, vineri, Ministerul Educaţiei că a semnat un contract ilegal în valoare de 25 de milioane de lei cu Editura Didactică şi Pedagogică înainte ca CCR să decidă că înfiinţarea acesteia este neconstituţională.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 11:35

DECLARAŢIE DE PRESĂ A PURTĂTORULUI DE CUVÂNT AL PNL, IONEL DANCĂ: FOLOSIREA FORŢEI ÎMPOTRIVA MANIFESTAŢILOR PAŞNICI ESTE UN ABUZ SPECIFIC REGIMULUI AUTORITAR DRAGNEA - TĂRICEANU CARE TREBUI SĂ ÎNCETEZE

Alături de mulţi colegi liberali, am asistat aseară în Piaţa Victoriei din Bucureşti la scene de violenţă cu o brutalitate excesivă din partea forţelor de ordine împotriva manifestanţilor care protestau contra guvernului de marionete al lui Dragnea şi Tăriceanu.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 11:04

Senatorul PNL Florin Cîţu apune că datele Comisiei Europene (CE) arată că deficitul structural ar fi crescut în 2017 la 3.3%, dar că raportul MFP despre execuţia bugetară din 2017, arată respectarea ţintei. Cine minte, se întreabă senatorul PNL?

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 13:30

COMUNICAT DE PRESĂ AL PREŞEDINTELUI ORGANIZAŢIEI PENSIONARILOR ŞI VARSTEI A TREIA A PNL, LUCREŢIU TUDOROIU: PENSIONARII ROMANI, FURAŢI DE GUVERNAREA PSD-ALDE!

Datele Institutului Naţional de Statistică, date publicităţii astăzi, contrazic cu vocea seacă a cifrelor triumfalismul trâmbiţat pe toate canalele media de către doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu. Ele spun un singur lucru: pensiile românilor au scăzut cu 0,9% în ultimul trimestru faţă de trimestrul precedent.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 08:51

TRANSCRIEREA DECLARAŢIILOR PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, LA FINALUL BIROULUI EXECUTIV AL PNL - 11 IUNIE 2018

Liviu Dragnea şi-a arătat în ultimele zile faţa retrogradă, şi-a arătat chipul schimonosit care nu are nicio legătură cu România europeană, cu România democratică, ci are legătura cu trecutul comunist şi cu o vedere feudală asupra modului în care trebuie să funcţioneze instituţiile în România.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 08:32
MOŢIUNEA DEPUSĂ DE PNL ÎN SENAT: DANIEL ANDRUŞCĂ, PIESĂ DE MOBILIER ÎN MINISTER. INCOMPETENŢA FALIMENTEAZĂ ROMÂNIA!

Dragi colegi,

Luni, 11 Iunie, 2018 - 18:06

Deputatul liberal Florin Roman anunţă că a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PNL.

"Am înaintat astăzi demisia din funcţia de vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal după o îndelungă chibzuinţă. Atunci când începi să constaţi că, după multă muncă şi efort, părerea ta este minoritară, cred că decizia este cea corectă, iar majoritarii trebuie să-şi asume responsabilitatea unui partid care înseamnă 200.000 de membri", a scris Roman, luni, pe Facebook.

El arată că va rămâne în continuare "acelaşi deputat de opoziţie incisiv la adresa PSD".

Luni, 11 Iunie, 2018 - 13:11

Grupul parlamentar al PNL, va găzdui marți, 12 iunie, o masă rotundă pe tema Noi forme de angajare adaptate antreprenorilor pentru încurajarea muncii (sala Grupului parlamentar al PNL, etaj 2).

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 08:40

Transcrierea conferinţei de presă a preşedintelui PNL, Ludovic Orban, 07 Iunie 2018

Bună seara!

În ultimele luni am asistat la crearea unei majorităţi toxice în Curtea Constituţională, de către un clan politic certat cu legea care are un singur obiectiv folosind Curtea Constituţională să calce în picioare independenţa justiţiei şi să pună punct oricărei activităţi a procurorilor privitor la lupta împotriva corupţiei la nivel înalt.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 15:45

Controversata majorare a taxei de salubrizare din Sectorul 4 a fost suspendata de Tribunalul Bucuresti, aceasta fiind o prima victorie a unor consilieri PNL care au actionat in instanta hotararea Consiliului Local dominat de PSD.

Miercuri, 6 Iunie, 2018 - 16:22

COMUNICAT DE PRESĂ AL PRIM-VICEPREŞEDINTELUI PNL RALUCA TURCAN: PNL VA SESIZA CCR PE LEGEA PRIN CARE PSD-ALDE AU DAT CEA MAI PUTERNICĂ LOVITURĂ ECONOMIEI NAŢIONALE, PRIN ÎNFIINŢAREA AŞA-ZISULUI FOND SUVERAN DE DEZVOLTARE ŞI INVESTIŢII

PNL va sesiza Curtea Constituţională a României pe Legea prin care astăzi PSD-ALDE au dat cea mai puternică lovitură economiei naţionale româneşti, prin înfiinţarea aşa-zisului Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Este cel mai mare tun care se pregăteşte patrimoniului de stat din ultimii ani!

Miercuri, 6 Iunie, 2018 - 14:55

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, suspectează că angajaţi ai instituţiilor publice sunt recrutaţi pentru a fi aduşi la mitingul organizat de PSD sâmbătă în Capitală.

Miercuri, 6 Iunie, 2018 - 13:29
PNL: E "foame de bani" la Palatul Victoria. Au ajuns să terorizeze fiscal milioane de români

DECLARAŢIE DE PRESĂ A PURTĂTORULUI DE CUVANT AL PNL, IONEL DANCĂ: ATENŢIE, TEODOROVICI PREGĂTEŞTE EXECUTAREA SILITĂ A MILIOANE DE ROMANI!    

Starea dezastruoasă a vistieriei statului îi face pe guvernanţii de la PSD şi ALDE să ia măsuri disperate pentru a face rost de bani la buget.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici a anunţat că vrea să încaseze în acest an 14-15 miliarde de lei de la români, în contul unor datorii neplătite în ultimii cinci ani, aceasta fiind una dintre măsurile pentru încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB.

Luni, 4 Iunie, 2018 - 19:33

TRANSCRIEREA DECLARAŢIILOR PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, A VICEPREŞEDINŢILOR VIRGIL POPESCU ŞI VIRGIL GURAN, LA FINALUL BIROULUI EXECUTIV AL PARTIDULUI NAŢIONAL LIBERAL

Ludovic Orban

Partidul Naţional Liberal salută victoria uriaşă obţinută de Andrei Năstase în bătălia pentru funcţia de Primar General al Chişinăului.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 12:02

Intr-un comunicat de presă, liderul vrâncean al PSD atacă dur PNL acuzându-l că continuă să demonstreze că este un partid iresponsabil: 

Marţi, 29 Mai, 2018 - 16:44

TRANSCRIEREA DECLARAŢIILOR PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, LA FINALUL BIROULUI EXECUTIV AL PNL - 29 MAI 2018

Vineri, 25 Mai, 2018 - 09:14

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 24 mai a.c., un mesaj cu prilejul împlinirii a 143 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal. Mesajul a fost prezentat de către domnul Laurenţiu Ştefan, Consilier Prezidenţial, Departamentul Politică Internă, în cadrul evenimentului organizat cu această ocazie de către Partidul Naţional Liberal.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Joi, 24 Mai, 2018 - 08:39

TRANSCRIEREA DECLARAŢIILOR PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, DUPĂ RAPORTUL COMISIEI EUROPENE, 23.05.2018:

"Astăzi, Comisia Europeană a adoptat două documente extrem de importante care privesc ţările din Uniunea Europeană şi implicit care privesc România.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 20:00

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, marţi, că PNL a devenit "partidul denunţătorilor" după ce, în şedinţa Biroului Executiv, liberalii au decis să susţină plângerea formulată de Ludovic Orban împotriva premierului Dăncilă.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 18:50

Deputatul PNL, Lucian Bode, a declarat, marţi, că îl invită din nou pe ministrul Transporturilor, Lucian Şova, în Comisia pentru transporturi şi infrastructuri pentru a-şi depune mandatul din fruntea ministerului, în caz contrar, liberalii anunţând că vor depune o moţiune simplă împotriva lui.

Luni, 21 Mai, 2018 - 22:36

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut luni, 21 mai a.c., o declarație de presă, la finalul participării la evenimentul Innovation Labs – Demo Day.

Jurnalist: Domnule Președinte, subiectul fierbinte al acestor zile a fost acea plângere penală depusă de către președintele PNL, Ludovic Orban. Dumneavoastră susțineți demersul șefului PNL?

Duminică, 20 Mai, 2018 - 10:22
 Victor Ponta și Pro România întregistrează deja 3%

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) lansează un studiu de tip Omnibus pentru urmărirea tendințelor politice și sociale din România.

Pe primul loc se menține Partidul Social Democrat cu 39%. PSD se află într-o ușoară scădere (-3%) față de ultimul sondaj CURS publicat în ianuarie.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 10:13

În sfârșit, Ludovic Orban, insignifiantul - de până acum - lider liberal are parte de ora sa astrală cu care va rămâne în istorie: este primul „simplu cetățean” care acuză un prim ministru de înaltă trădare! STOP  Te cutremuri gândindu-te  că ar putea avea dreptate și că sub masca de femeie cumsecade a doamnei Dăncilă s-ar putea ascunde un monstru politic gata să scoată la mezat prezentul și viitorul țării STOP  Este de meditat dacă date fiind circumstanțele din mintea lui Orban n-ar fi fost necesară și încadrarea de „crimă împotriva umanității” - pentru că

Joi, 17 Mai, 2018 - 20:27
După Ponta, avem din nou un premier „penal”, grație Parchetului General

Ludovic Orban a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea, pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Liderul Partidului Național Liberal a confirmat că este vorba despre o sesizare pentru cercetarea unor fapte legate de Memorandumul privind evaluarea mutării Ambasadei din Israel.

Acuzaţiile aduse sunt extrem de grave: înaltă trădare şi uzurparea funcţiei publice.

De asemenea, Orban a declarat într-o conferință de presă că a depus această ”sesizare” ”în calitate de cetățean”.

Duminică, 6 Mai, 2018 - 12:51

Dacă nu vede și nu-l deranjează derapajele din justiția pe care o dorește pe mai departe așa cum e, președintele se dovedește sensibil la cele din presă. Nu a pierdut prilejul de a comenta incidentul de la TVR provocat de Pătraru, afirmând că presa trebuie să fie liberă. Mai ales când e vorba să critice Puterea. Sau o anumită parte a ei STOP  TVR este o instituție media unică din acest punct de vedere. Acolo, colaboratorii își pot permite ceea ce nici nu ar visa la un canal privat.

Duminică, 6 Mai, 2018 - 09:49

Avand in vedere ca in ultima perioada, activitatea Primariei Municipiului Bucuresti precum si activitatea Primarului General au devenit subiectul predilect al opozitiei, in special a PNL - care a ales PMB ca tema de atac in batalia pe functii din interiorul PNL-, in dorinta de a construi inca de pe acum o campanie politica mincinoasa si denigratoare, terfelind proiectele si initiativele actualei Administratii, reamintim faptul ca in ultimii doi ani, datorita Primarului General, in Bucuresti s-au realizat o serie de demersuri in premiera, menite sa imbunatateasca atat aspectul Capitalei cat

Joi, 3 Mai, 2018 - 09:21

PNL: TĂRICEANU NU MAI VREA SĂ RIŞTE UN NOU MOMENT PENIBIL CU TUDOREL TOADER ŞI ARATĂ CĂ NU-L MAI INTERESEAZĂ SOARTA MINISTRULUI DE JUSTIŢIE

Tudorel Toader anunţă că a confirmat participarea la Ora Guvernului de la Senat la convocarea Partidului Naţional Liberal în data de 3 mai. În schimb, preşedintele Senatului şi şeful lui politic, Călin Popescu Tăriceanu amână audierea lui în plenul Camerei superioare a Parlamentului din diverse motive.

Marţi, 1 Mai, 2018 - 13:27

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor a depus sesizarea de neconstituţionalitate în privinţa hotărârii Parlamentului de înfiinţare a Comisiei speciale pentru legile securităţii naţionale.

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 13:09

Deputaţii au adoptat, miercuri, proiectul de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, persoanele condamnate pentru fapte de corupţie fiind exceptate din textul legii. Potrivit proiectului de act normativ, aceste pedepse ar urma să poată fi executate fie la domiciliu, fie doar în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat, fie prin "echivalent zile muncă în folosul comunităţii", fie în regim mixt, de "echivalent zile de muncă în folosul comunităţii si de zile de executare sâmbătă si duminică într-un centru special înfiinţat.

Subscribe to PNL