Vineri, 17 August, 2018 - 09:19

Primaria Capitalei vrea sa ofere 450 de lei copiilor din invatamantul primar si gimnazial pentru achizitionarea de rechizite, carti si papetarie, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) care va avea loc joia viitoare.

Suma ar urma sa reprezinte decontarea cheltuielilor cu produsele scolare si se va oferi o data pe an scolar celor cu venit pe membru de familie mai mic de 1.900 de lei, in baza unei dovezi a platii. Municipalitatea spera ca in acest fel va fi prevenit abandonul scolar.

Luni, 13 August, 2018 - 12:41

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, organizează, pentru al doilea an consecutiv, spectacolul itinerant „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” regizat de maestrul Cristian Mihăilescu. Evenimentul artistic va avea loc pe 23 august, de la ora 19:00, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii din București și în 25 august, de la ora 20:00, în Pădurea Crihala din Drobeta Turnu-Severin. Aici, timp de două zile, în perioada 25-26 august, localnicii sunt invitați la un festival dedicat Dunării organizat în Cetatea Medievală a Severinului.

Miercuri, 8 August, 2018 - 14:19

Bucureştiul - unul din cele mai aglomerate oraşe din Europa - are, în sfârşit, prima parcare de tip Park & Ride, lângă staţia de metrou Străuleşti din nordul Capitalei.

Aflată la nici 100 de metri de staţia de metrou Străuleşti, parcarea de tip Park & Ride este terminată şi va fi livrată la cheie companiei Metrorex după ce vor fi montate aparatele de taxat.

Miercuri, 8 August, 2018 - 12:34

Primăria Capitalei prin Muzeul Naţional al Literaturii Române şi în parteneriat cu ADOC (Asociaţia pentru Dezvoltarea Obiectivelor Culturale) vă invită la cea de-a doua ediţie a proiectului Filmul şi Literatura.

După succesul primei ediţii din toamna anului 2017, la care au participat importanţi regizori români precum Cristi Puiu, Radu Jude, Marian Crişan şi Andrei Cohn, în acest an vă invităm la o serie de şapte serate de proiecţii de filme artistice şi documentare cu caracter istoric.

Luni, 6 August, 2018 - 19:40

Avand in vedere informatiile false aparute in mass-media cu privire la sumele platite de Municipalitate pentru taberele pentru seniori, organizate in Grecia, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele  PRECIZARI:

Joi, 2 August, 2018 - 19:07

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, solicită intensificarea tratamentelor de combatere a ţânţarilor şi face apel la asociaţiile de proprietari să elimine apa adunată în subsolurile inundate, pentru că reprezintă un factor favorizant dezvoltării larvelor şi ulterior populaţiilor adulte de ţânţari. Firea cere proprietarilor de terenuri să cureţe buruienile care contribuie la dezvoltarea ţânţarilor.

Joi, 2 August, 2018 - 14:00

Primaria Capitalei prin ARCUB, marcheaza finalul editiei din acest an a Festivalului International de Teatru de Strada Bucuresti B-FIT in the Street! cu un program incarcat de spectacole internationale in puncte centrale din Bucuresti, in primul weekend din luna august, respectiv perioada 04- 05 august.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 15:40

Asociațiile de proprietari vor putea pune ipotecă pe apartamentele românilor care au întâziat cel puțin două luni cu plata întreținerii, după ce legea asociaţiilor de proprietari a fost publicată în Monitorul Oficial. Pentru recuperarea datoriei se poate merge până la executare silită.

Noul act normativ permite asociaţiilor de proprietari să pună penalităţi pe sumele restante la întreţinere, însă acestea nu trebuie să depăşească 0,2% pentru fiecare zi de întârziere. Penalităţile curg abia după o lună de la termenul scadent pentru plată şi nu pot depăşi suma la care s-au aplicat.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 14:39

Referitor la "Programul de stimulare a eliminarii din traficul bucurestean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere", aprobat in sedinta Consiliul General al Municipiului Bucuresti din data de 26.07.2018, va comunicam ca:

Pentru punerea in aplicare a acestui program este necesara elaborarea unui regulament, document care este in prezent in lucru la Directiile de specialitate din cadrul Primariei Capitalei si care va fi definitivat in cel mai scurt timp.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 17:17

Proprietarii de clădiri din București vor primi amenzi între 5.000 și 8.000 de lei dacă nu reabilitează fațadele imobilelor pe care le dețin, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Consilierii generali USR și PNL au atras atenția că proiectul nu a fost în dezbatere publică, așa cum cere legea și că nu conține lista imobilelor care se vor reabilitate, așa cum ar trebui. Ei mai spun că proiectul este inaplicabil din această cauză.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 09:28

Primarul General, Gabriela Firea: "Vom infiinta in Bucuresti inca doua centre medicale ultramoderne: primul centru de Protonterapie din Romania si din sud-estul Europei si un Centru de Excelenta pentru Oncologie Pediatrica"

La propunerea Primarului General, consilierii generali au votat in unanimitate in sedinta de astazi o serie de proiecte importante in domeniul sanatatii, care vizeaza atat infiintarea unui Centru de Excelenta pentru Protonoterapie, cat si a unui Centru de Excelență în Oncologie Pediatrică.

Miercuri, 25 Iulie, 2018 - 12:56

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat astazi contractul privind elaborarea "Strategiei pentru dezvoltarea unui oras inteligent Smart City Bucuresti", document care va fi realizat de compania Deloitte Consultanta S.R.L.

Strategia va fi  realizata in termen de 17 saptamani de la data emiterii ordinului de incepere a proiectului, iar perioada pentru care se doreste realizarea ei este 2018-2025.  

Marţi, 24 Iulie, 2018 - 20:18

Incepand de marti seara, echipele firmei responsabile cu aceste operatiuni vor actiona pe aliniamentele stradale,  in parcuri, scuaruri, cimitire, unitati militare, spitale si  alte zone verzi de pe raza  administrativ teritoriala a Municipiului Bucuresti.

Informarea populatiei a fost efectuată prin afise avertizoare ce au fost amplasate la obiectivele care se supun tratamentului.

Intervalul orar de desfășurare a actiunii de combatere tantari pentru aliniamente stradale, scuaruri,spatii verzi este  intre orele 22.00 – 05.00.

Marţi, 24 Iulie, 2018 - 15:19

Primăria Capitalei a aprobat organizarea protestului românilor din diaspora în 10 august, după întâlnirea dintre primarul Gabriela Firea şi reprezentanţii SRI, SIE, ai Prefecturii, ai Poliţiei Capitalei, ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Luni, 16 Iulie, 2018 - 09:45
În mai putin de un an s-au demarat lucrarile de reabilitare la 20 de cladiri in centrul orasului

Progrese semnificative in domeniul consolidarilor: in mai putin de un an s-au demarat lucrarile reabilitare la 20 de cladiri in centrul orasului

Concomitent, se lucreaza pentru consolidarea si restaurarea Palatului Voievodal „Curtea Veche" - monument istoric reprezentativ pentru istoria Capitalei

 

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 15:19

Campania de promovare a sănătăţii orale desfăşurată în şcolile bucureştene continuă pe toată perioada vacanţei de vară, a anunţat marţi primarul general, Gabriela Firea.

"Campania de promovare a sănătăţii orale desfăşurată în şcolile bucureştene continuă pe toată perioada vacanţei de vară. Puteţi merge cu copiii la consultaţii gratuite în cabinetele stomatologice care pot fi găsite aici: www.assmb.ro/igiena-orala.php'', a scris Firea pe Facebook.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 10:30

Primăria Capitalei prin ARCUB organizeaza in perioada 13 iulie - 5 august Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street. 

Sâmbătă, 7 Iulie, 2018 - 19:36

La jumătatea mandatului de Primar al Capitalei, Demos București a realizat o analiză a activității
Gabrielei Firea și a colegilor săi de partid, analiză care pornește de la programul electoral pentru
care candidatul PSD a cerut încrederea alegătorilor.
Sub conducerea actualului primar al Capitalei și a celorlalți primari PSD, administratori ai
primăriilor de sector, am avut parte de discursuri și planuri mari. Doi ani mai târziu, cel mai
bogat oraș al României are și cele mai mari probleme. Bucureștiul se sufocă sub greutatea

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 15:38

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti a anunţat că pentru perioada 5-11 iulie sunt disponibile peste 4.000 de locuri de muncă, pentru toate categoriile de angajaţi.

Pentru românii cu studii superioare, în Bucureşti sunt disponibile 262 de locuri de muncă, angajatorii căutând, printre altele, 20 de programatori, 12 ofiţeri bancari, 10 ingineri geodez şi 10 ingineri sistem software.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 19:04

Primarul General, Gabriela Firea: "Arena Nationala, administrata mai ieftin si mai eficient dupa rezilierea contractului cu UTI. Voi continua să-mi fac datoria față de bucureșteni și nu voi abandona niciun fel de inițiativă constructivă doar pentru că sunt amenintata cu anchete si dosare penale. Este foarte bine ca DNA face ancheta! Chiar cu celeritate, constatam - e un lucru bun! Se va afla rapid ca totul a fost legal, nu s-a creat nici un prejudiciu sau avantaj, dimpotriva: am realizat mari economii, starpind 'firmele capusa' de la Primarie”.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 15:05

Apa Nova București a anunțat că actualizează tariful pentru apă potabilă și tariful pentru canalizare. Noile tarife intră în vigoare în această lună.

La circa cinci ani de la ultima ajustare tarifară ordinară – care a avut loc în luna martie a anului 2013 - Apa Nova Bucureşti a anunţat că actualizează tariful pentru apă potabilă şi tariful pentru canalizare. Compania justifică majorarea tarrifelor prin „evoluţia crescătoare a indicatorilor macro-economici: inflaţie, devalorizarea monedei naţionale, creşterea salariului minim pe economie etc".

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 12:17

Familiile a 21.089 de nou-nascuti din București au primit câte 2.500 de lei, ceea ce înseamnă că Primaria Capitalei a acordat tinerilor părinți 52,7 de milioane de lei, în cursul primului an de funcționare a programului, adică aproximativ 12 milioane de euro.

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 19:19

Primăria Capitalei anunţă că urmează a fi centralizate solicitările bucureştenilor pentru abonamentele pentru parcările publice, după intrarea în vigoare de la 1 iulie a noilor tarife privind utilizarea locurilor de parcare în Bucureşti, precizând condiţiile în care pot fi depuse cererile.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 18:45

350 de cupluri infertile s-au înscris în programul derulat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, privind acordarea unui sprijin financiar de circa 3.000 euro, pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro.. Din cele 350 de dosare depuse, aproape o treime au fost analizate și aprobate.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 14:40

Primul container-rastel pentru biciclete securizate cu aplicaţii ITva fi montat în această vară. 

Sectorul 4 al Municipiului București va implementa în perioada imediat următoare un proiect pilot privind amenajarea, în spațiile publice, a unor containere speciale destinate depozitării în siguranță a bicicletelor.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 09:56

In doar doua saptamani, Primaria Capitalei a acordat vouchere in valoare de aproape 500.000 de euro pentru peste 1.000 de femei insarcinate din Bucuresti

La initiativa Primarului General, Gabriela Firea, a fost aprobata Hotararea CGMB nr.260/2018 privind acordarea unui sprijin financiar femeilor insarcinate din Capitala, in valoare de 2000 de lei, pentru achitarea medicamentelor si serviciilor medicale, denumit Voucher-ul Materna.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 13:51

Primăria Capitalei, prin creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, organizează, în perioada 29 iunie - 1 iulie 2018, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor "Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu", eveniment care face parte din seria proiectelor organizate de Primăria Capitalei cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 16:55

Primăria Capitalei dă undă verde lucrărilor de delimitare a liniilor de tramvai 1 și 10 de traficul rutier general. Regia Autonomă de Transport București (RATB) va începe, în prima decadă a lunii iulie, lucrările de separare prin montarea de garduri, stâlpișori sau borduri între calea de rulare a tramvaielor și carosabil. În aceste zile se derulează formalitățile pentru preluarea amplasamentului, urmând ca RATB să înceapă lucrările până la data de 10 iulie a.c.

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 13:31

Primăria Capitalei dă undă verde lucrărilor de delimitare a liniilor de tramvai 1 și 10 de traficul rutier general. Regia Autonomă de Transport București (RATB) va începe, în prima decadă a lunii iulie, lucrările de separare prin montarea de garduri, stâlpișori sau borduri între calea de rulare a tramvaielor și carosabil. În aceste zile se derulează formalitățile pentru preluarea amplasamentului, urmând ca RATB să înceapă lucrările până la data de 10 iulie a.c.

Miercuri, 20 Iunie, 2018 - 16:36

Primăria Capitalei atrage atenţia că pe spaţiile verzi şi pe aleile din parcurile Herăstrău şi Cişmigiu au fost împrăştiate grăunţe otrăvitoare din capcanele securizate pentru şobolani, după ce acestea au fost sparte, şi precizează că a fost sesizată şi Poliţia pentru a-i găsi pe vinovaţi.

Subscribe to Primăria Capitalei