Luni, 6 August, 2018 - 19:34

Protocolul încheiat de Primăria Municipiului București cu FCSB pentru întreținerea gazonului pe Arena Națională a încetat în data de 30 iunie 2018.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 14:45

Primăria Municipiului București prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) desfășoară în perioada 1-7 august 2018 o serie de evenimente dedicate „Săptămânii Mondiale a Alăptării”, ce vor avea loc în Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Filantropia, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Profesor Doctor Panait Sârbu, Spitalul Clinic Doctor Ion Cantacuzino și Spitalul Clinic Nicolae Malaxa.  

Luni, 30 Iulie, 2018 - 14:21

Primăria Municipiului București, prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS, desfășoară, in perioada iunie - septembrie 2018, un amplu program de recompensare a performanțelor școlare și extrașcolare excepționale ale elevilor de gimnaziu și liceu din Municipiul Chișinău.

Programul de cooperare București – Chișinău se desfașoară ca urmare a aprobării acestui de proiect de către Consiliul General al Municipiului Bucuresti, la inițiativa Primarului General, Gabriela Firea, cu ocazia aniversării Centenarului.

Joi, 26 Iulie, 2018 - 13:55

Primaria Municipiului Bucuresti acorda stimulente pentru persoanele varstnice, cu venituri mici, care au nevoie de ochelari 

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat astazi proiectul de hotarare “Lumina ochilor cea mai importanta. Ochelari la varsta a treia”. Proiectul a fost aprobat cu 38 de voturi pentru si 11 abtineri. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE, 3 consilieri PMP si 7 consilieri USR, in timp ce 7 consilieri PNL si 4 consilieri USR s-au abtinut. 

Primarul General, Gabriela Firea: 

Joi, 26 Iulie, 2018 - 10:14

Primaria Capitalei a publicat joi, pe site-ul www.pmb.ro, la sectiunea Anunturi, anuntul pentru inchirierea a 291 de unitati locative de 1, 2 si 3 camere in zonele B,C si D ale Municipiului Bucuresti.

Primaria Municipiului Bucuresti inchiriaza apartamentele de la proprietari, in vederea subinchirierii acestora persoanelor evacuate sau in curs de evacuare, dar si pentru cazurile sociale deosebite.

Primarul General, Gabriela Firea:

Joi, 26 Iulie, 2018 - 09:34

Primaria Municipiului Bucuresti reia procedura de identificare si negociere, in scopul achizitionarii de unitati locative cu destinatia de locuinte de serviciu pentru personalul medical si auxiliar care isi desfasoara activitatea in cadrul spitalelor aflate in administrarea Consiliului Municipiului Bucuresti, prin ASSMB.

Astfel, anuntul de cumparare locuinte de serviciu pentru personalul medical a fost publicat pe site-ul www.pmb.ro, la rubrica "Anunturi".

Miercuri, 25 Iulie, 2018 - 10:12

Primăria Municipiului Bucureşti continua tratamentele pentru combaterea ţânţarilor în toate cele şase sectoare ale Capitalei. Astfel, începând din această seară, echipele firmei responsabile cu aceste operaţiuni vor acţiona pe aliniamentele stradale, în parcuri, scuaruri, cimitire, unităţi militare, spitale şi alte zone verzi de pe raza administrativ teritoriala a Municipiului Bucureşti.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 08:30

Primaria Capitalei, prin creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti organizeaza, in perioada 27 - 29 iulie 2018, la Romexpo, cea de-a cincea editie a celui mai mare festival de arta si cultura urbana din Bucuresti – Creative Fest!

CONCERTE

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 10:07

Avand in vedere faptul ca, incepand cu data de 1 iulie 2018, au intrat in vigoare noile tarife privind utilizarea locurilor de parcare din Capitala, in functie de zona de parcare, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor Bucuresti, va centraliza solicitarile bucurestenilor privind tarifele preferentiale ( abonamente) pentru riverani aplicabile in parcajele publice cu plata.

Luni, 2 Iulie, 2018 - 09:30

Primăria Municipiului Bucureşti prin Compania Municipală Consolidări a demarat, începând din luna noiembrie 2017, un amplu program de punere în siguranţă, consolidare şi reabilitare a clădirilor cu risc seismic din Capitală.

Pentru acest domeniu prioritar s-au alocat anul acesta 10 milioane de euro şi au fost înfiinţate entităţi clare care să acţioneze rapid şi eficient pentru a recupera aproape 30 de ani de amânări.

Astfel, în ultimele opt luni, au început lucrările de consolidare la 22 de clădiri din centrul Bucureştiului.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 13:00

Tarife majorate în centrul Bucureştiului pentru parcarea stradală, in zonele deservite de parcaje subterane sau supraterane

Primaria Municipiului Bucuresti pune in aplicare una dintre masurile de reducere a poluarii si a traficului cuprinse atat in Planul Integrat pentru Calitatea Aerului, cat si in Planul de Mobilitate Urbana Durabila si anume o noua reglementare tarifara a parcarilor.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 10:11
15-17 iunie 2018, Parcul Tineretului, București

Vineri, începe o nouă ediție a Festivalului Amintiri din Copilărie, în Parcul Tineretului din Capitală, o ocazie perfectă pentru a petrece timp de calitate alături de întreaga familie. Festivalul este organizat de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, în perioada 15-17 iunie 2018,. 

Joi, 14 Iunie, 2018 - 19:45

Accesul la toate evenimentele organizate de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române este gratuit.

Joi, 14 Iunie, 2018 - 11:03

Teatrul "Stela Popescu" va susţine în data de 19 iunie o reprezentaţie cu Lampio şi grăuntele de lumină la Festivalul Ariel Inter Fest Râmnicu Vâlcea.

Spectacolul, prezentat de Primăria Municipiului Bucureşti prin intermediul Teatrului "Stela Popescu" va avea loc pe 19 iunie, de la ora 11, în sala cinematografului Geo Saizescu din Râmnicu Vâlcea.

Luni, 11 Iunie, 2018 - 13:41

Primaria Municipiului Bucuresti dezminte categoric informatiile vehiculate in mediul online conform carora ar fi refuzat aprobarea desfasurarii evenimentului de prezentare a trofeului castigat de Simona Halep la Roland Garros, in alta locatie decat Arena Nationala.

Pentru corecta informare a opiniei publice va informam ca ieri, in jurul pranzului, presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, a contactat Primaria Capitalei in vederea organizarii impreuna a unui eveniment care sa marcheze performanta campioanei Simona Halep.

Luni, 11 Iunie, 2018 - 08:30

Cea de-a XVI-a ediţie a Cupei MAE a continuat în week-end-ul 9-10 iunie 2018, într-o atmosferă de fairplay şi bună dispoziţie, la finalul celor două zile fiind anunţaţi câştigătorii pentru celelalte competiţii care s-au desfăşurat în acest week-end: fotbal, tenis de câmp, tenis de masă, badminton, baschet şi şah.

Pe parcursul celor două zile, s-au desfăşurat la Clubul Diplomatic semifinalele şi finalele pentru majoritatea competiţiilor sportive înscrise în Cupa MAE.

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 09:45

O nouă formula de a se apropia de publicul tânăr propune Primăria Municipiului Bucureşti, prin intermediul Teatrului "Stela Popescu", prin spectacolul Hoţul de mărgăritare prezentat în regia Amaliei Ciolan, scenografia Mihaelei Popescu şi coregrafia Ioanei Macarie.

Joi, 31 Mai, 2018 - 14:08

O nouă formula de a se apropia de publicul tânăr propune Primăria Municipiului București, prin intermediul Teatrului „Stela Popescu”, prin spectacolul Hoţul de mărgăritare prezentat în regia Amaliei Ciolan, scenografia Mihaelei Popescu şi coregrafia Ioanei Macarie.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 10:30

În premieră, Primăria Municipiului București reabilitează colectoarele principale de canalizare a Capitalei.
Primaria Municipiului Bucuresti continua lucrarile de reabilitare a colectoarelor principale de canalizare a Capitalei( A0 si B0)  pe o lungime de 10,5 km  care au ca scop reducerea nivelului de infiltraţii în reţeaua de canalizare, mărirea capacităţii de transport şi asigurarea debitului de apă uzată tranzitat către Staţia de Epurare de la Glina,  dar si consolidarea structurala si etansarea unor tronsoane afectate.

Joi, 24 Mai, 2018 - 15:40

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Generala Investitii, a incheiat un contract cu Compania Municipală Consolidări SA, prin care Palatul Voievodal Curtea Veche, monument istoric de importanță națională,
va fi consolidat, restaurat si redat circuitului turistic. Lucrarile vor incepe saptamana viitoare, in acest moment realizandu-se organizarea de santier.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 09:25

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor, a demarat luni, 21 mai, lucrarile de reparatii carosabil si trotuare pe traseul viitoarei piste de biciclete: Piata Victoriei - bd. Aviatorilor - bd. Beijing - bd. Caramfil - sos. Pipera.

Lucrarile fac parte din contractul incheiat cu Asocierea SC Strabag & Straco SA, lider al asocierii SC Strabag.

Reparatiile se vor finaliza pana la data de 15 iunie, moment in care vor incepe lucrarile de trasare si semaforizare a traseului de piste de biciclisti mai sus mentionat.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 18:06

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), va demara in perioada urmatoare lucrari de modernizare a retelelor de termoficare aferente punctelor termice 2 Aviatiei si 6 Aviatiei, in conditiile in care acestea erau blocate din anul 2010.

Pentru aceste lucrari se va utiliza 71% din teava existenta in depozit si nefolosita din anul 2010, respectiv 13,495 km. Lucrarea va fi executata la aceeasi valoare contractata, stabilita in anul 2010, cu termen de executie 12 luni.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 12:27

Primăria Municipiului București prin ARCUB organizează  în perioada 19-20 mai prima ediție a seriei de Pietonale în Cartierul Creativ. Proiectul a fost desemnat câștigător în cadrul campaniei “Propune pentru București”, demarată la finalul anului trecut de Primăria Municipiului București și propus de către Andrei Borțun (The Institute), inițiatorul proiectului Cartierul Creativ. Primele pietonale deschise publicului vor fi străzile Matei Millo și Ion Oteteleșanu. 

Vineri, 18 Mai, 2018 - 10:04

Apa Nova: Interventiile sunt de amploare, de la instalatii la ornamente, din considerente ce tin de uzura fizica. Nu se demoleaza fantanile integral, ci doar portiuni din zidurile de imbinare. Starea de degradare  permite retinerea în noua lucrare a cel mult 10% din partea placată

Marţi, 15 Mai, 2018 - 20:00

Avand in vedere informatiile eronate care circula in spatiul public, legate de noul spital Gomoiu, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Marţi, 15 Mai, 2018 - 17:40

„Pentru mine, ca Primar General, institutia familiei reprezinta o prioritate, lucru dovedit de masurile pe care le-am luat în aceasta directie. La propunerea mea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat acordarea de stimulente pentru casatorie, pentru nou-nascuti, pentru gravide si pentru cuplurile cu probleme de fertilitate.

De ziua Internationala a Familiei, pe care o celebram azi, un calduros la multi ani pentru toti cei care au cui sa spuna mama, tata, frate, sora, fiu, fiica, bunic, bunica, precum si pentru toti cei care ar vrea sa spuna, dar nu (mai) au cui!”.

Vineri, 11 Mai, 2018 - 10:00

Primaria Municipiului Bucuresti a primit vineri, 10 mai, comunicarea oficiala a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, in care sunt respinse, punctual si categoric, toate obiectiile celor doua companii care au contestat licitatia organizata de PMB pentru achizitionarea a 400 de autobuze Euro 6.

Concret, CNSC a respins ca nefondate contestatiile formulate de Karsan Otomovit Sanayii Ve Ticaret As si Mercedes - Benz Romania Srl, oferind argumente clare si fundamentate la fiecare aspect contestat. 

Marţi, 8 Mai, 2018 - 20:45

Primarul General, Gabriela Firea, i-a premiat astazi, la sediul Municipalitatii, pe cei 5 castigatori ai programului Eu in LicEU, eveniment care a avut ca scop familiarizarea elevilor bucuresteni cu institutiile si mecanismelele de functionare ale Uniunii Europene. Proiectul a fost derulat de Municipalitate, prin PROEDUS, in contextul preluarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre Romania.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 19:37
Și chiar construirea de locuințe sociale

Două hotărâri care vizează achiziția de locuințe pentru cadre medicale și achiziția unui teren pentru construcția de locuințe sociale, au fost aprobate astăzi de Consiliul General al Municipiului București (CGMB), la propunerea Primarului General, Gabriela Firea.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 10:40

Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS, alaturi de Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, organizeaza cea de-a cincea editie a evenimentului "Piata Statelor Membre ale Uniunii Europene", in data de 5 mai, in Parcul Cismigiu, celebrand Ziua Europei si cu aceasta ocazie, implinirea a 11 ani de la integrarea tarii noastre in Uniunea Europeana.

Subscribe to Primaria Municipiului Bucuresti