Vineri, 15 Iunie, 2018 - 10:11
15-17 iunie 2018, Parcul Tineretului, București

Vineri, începe o nouă ediție a Festivalului Amintiri din Copilărie, în Parcul Tineretului din Capitală, o ocazie perfectă pentru a petrece timp de calitate alături de întreaga familie. Festivalul este organizat de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, în perioada 15-17 iunie 2018,. 

Joi, 14 Iunie, 2018 - 19:45

Accesul la toate evenimentele organizate de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române este gratuit.

Joi, 14 Iunie, 2018 - 11:03

Teatrul "Stela Popescu" va susţine în data de 19 iunie o reprezentaţie cu Lampio şi grăuntele de lumină la Festivalul Ariel Inter Fest Râmnicu Vâlcea.

Spectacolul, prezentat de Primăria Municipiului Bucureşti prin intermediul Teatrului "Stela Popescu" va avea loc pe 19 iunie, de la ora 11, în sala cinematografului Geo Saizescu din Râmnicu Vâlcea.

Luni, 11 Iunie, 2018 - 13:41

Primaria Municipiului Bucuresti dezminte categoric informatiile vehiculate in mediul online conform carora ar fi refuzat aprobarea desfasurarii evenimentului de prezentare a trofeului castigat de Simona Halep la Roland Garros, in alta locatie decat Arena Nationala.

Pentru corecta informare a opiniei publice va informam ca ieri, in jurul pranzului, presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, a contactat Primaria Capitalei in vederea organizarii impreuna a unui eveniment care sa marcheze performanta campioanei Simona Halep.

Luni, 11 Iunie, 2018 - 08:30

Cea de-a XVI-a ediţie a Cupei MAE a continuat în week-end-ul 9-10 iunie 2018, într-o atmosferă de fairplay şi bună dispoziţie, la finalul celor două zile fiind anunţaţi câştigătorii pentru celelalte competiţii care s-au desfăşurat în acest week-end: fotbal, tenis de câmp, tenis de masă, badminton, baschet şi şah.

Pe parcursul celor două zile, s-au desfăşurat la Clubul Diplomatic semifinalele şi finalele pentru majoritatea competiţiilor sportive înscrise în Cupa MAE.

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 09:45

O nouă formula de a se apropia de publicul tânăr propune Primăria Municipiului Bucureşti, prin intermediul Teatrului "Stela Popescu", prin spectacolul Hoţul de mărgăritare prezentat în regia Amaliei Ciolan, scenografia Mihaelei Popescu şi coregrafia Ioanei Macarie.

Joi, 31 Mai, 2018 - 14:08

O nouă formula de a se apropia de publicul tânăr propune Primăria Municipiului București, prin intermediul Teatrului „Stela Popescu”, prin spectacolul Hoţul de mărgăritare prezentat în regia Amaliei Ciolan, scenografia Mihaelei Popescu şi coregrafia Ioanei Macarie.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 10:30

În premieră, Primăria Municipiului București reabilitează colectoarele principale de canalizare a Capitalei.
Primaria Municipiului Bucuresti continua lucrarile de reabilitare a colectoarelor principale de canalizare a Capitalei( A0 si B0)  pe o lungime de 10,5 km  care au ca scop reducerea nivelului de infiltraţii în reţeaua de canalizare, mărirea capacităţii de transport şi asigurarea debitului de apă uzată tranzitat către Staţia de Epurare de la Glina,  dar si consolidarea structurala si etansarea unor tronsoane afectate.

Joi, 24 Mai, 2018 - 15:40

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Generala Investitii, a incheiat un contract cu Compania Municipală Consolidări SA, prin care Palatul Voievodal Curtea Veche, monument istoric de importanță națională,
va fi consolidat, restaurat si redat circuitului turistic. Lucrarile vor incepe saptamana viitoare, in acest moment realizandu-se organizarea de santier.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 09:25

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor, a demarat luni, 21 mai, lucrarile de reparatii carosabil si trotuare pe traseul viitoarei piste de biciclete: Piata Victoriei - bd. Aviatorilor - bd. Beijing - bd. Caramfil - sos. Pipera.

Lucrarile fac parte din contractul incheiat cu Asocierea SC Strabag & Straco SA, lider al asocierii SC Strabag.

Reparatiile se vor finaliza pana la data de 15 iunie, moment in care vor incepe lucrarile de trasare si semaforizare a traseului de piste de biciclisti mai sus mentionat.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 18:06

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), va demara in perioada urmatoare lucrari de modernizare a retelelor de termoficare aferente punctelor termice 2 Aviatiei si 6 Aviatiei, in conditiile in care acestea erau blocate din anul 2010.

Pentru aceste lucrari se va utiliza 71% din teava existenta in depozit si nefolosita din anul 2010, respectiv 13,495 km. Lucrarea va fi executata la aceeasi valoare contractata, stabilita in anul 2010, cu termen de executie 12 luni.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 12:27

Primăria Municipiului București prin ARCUB organizează  în perioada 19-20 mai prima ediție a seriei de Pietonale în Cartierul Creativ. Proiectul a fost desemnat câștigător în cadrul campaniei “Propune pentru București”, demarată la finalul anului trecut de Primăria Municipiului București și propus de către Andrei Borțun (The Institute), inițiatorul proiectului Cartierul Creativ. Primele pietonale deschise publicului vor fi străzile Matei Millo și Ion Oteteleșanu. 

Vineri, 18 Mai, 2018 - 10:04

Apa Nova: Interventiile sunt de amploare, de la instalatii la ornamente, din considerente ce tin de uzura fizica. Nu se demoleaza fantanile integral, ci doar portiuni din zidurile de imbinare. Starea de degradare  permite retinerea în noua lucrare a cel mult 10% din partea placată

Marţi, 15 Mai, 2018 - 20:00

Avand in vedere informatiile eronate care circula in spatiul public, legate de noul spital Gomoiu, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Marţi, 15 Mai, 2018 - 17:40

„Pentru mine, ca Primar General, institutia familiei reprezinta o prioritate, lucru dovedit de masurile pe care le-am luat în aceasta directie. La propunerea mea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat acordarea de stimulente pentru casatorie, pentru nou-nascuti, pentru gravide si pentru cuplurile cu probleme de fertilitate.

De ziua Internationala a Familiei, pe care o celebram azi, un calduros la multi ani pentru toti cei care au cui sa spuna mama, tata, frate, sora, fiu, fiica, bunic, bunica, precum si pentru toti cei care ar vrea sa spuna, dar nu (mai) au cui!”.

Vineri, 11 Mai, 2018 - 10:00

Primaria Municipiului Bucuresti a primit vineri, 10 mai, comunicarea oficiala a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, in care sunt respinse, punctual si categoric, toate obiectiile celor doua companii care au contestat licitatia organizata de PMB pentru achizitionarea a 400 de autobuze Euro 6.

Concret, CNSC a respins ca nefondate contestatiile formulate de Karsan Otomovit Sanayii Ve Ticaret As si Mercedes - Benz Romania Srl, oferind argumente clare si fundamentate la fiecare aspect contestat. 

Marţi, 8 Mai, 2018 - 20:45

Primarul General, Gabriela Firea, i-a premiat astazi, la sediul Municipalitatii, pe cei 5 castigatori ai programului Eu in LicEU, eveniment care a avut ca scop familiarizarea elevilor bucuresteni cu institutiile si mecanismelele de functionare ale Uniunii Europene. Proiectul a fost derulat de Municipalitate, prin PROEDUS, in contextul preluarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre Romania.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 19:37
Și chiar construirea de locuințe sociale

Două hotărâri care vizează achiziția de locuințe pentru cadre medicale și achiziția unui teren pentru construcția de locuințe sociale, au fost aprobate astăzi de Consiliul General al Municipiului București (CGMB), la propunerea Primarului General, Gabriela Firea.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 10:40

Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS, alaturi de Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, organizeaza cea de-a cincea editie a evenimentului "Piata Statelor Membre ale Uniunii Europene", in data de 5 mai, in Parcul Cismigiu, celebrand Ziua Europei si cu aceasta ocazie, implinirea a 11 ani de la integrarea tarii noastre in Uniunea Europeana.

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 11:55

Primăria Municipiului Bucureşti şi Clubul Sportiv Municipal Bucureşti vor fi alături de Crosul Veteranilor ediţia 2018, eveniment iniţiat de Ministerul Apărării Naţionale şi care va avea loc duminică, 6 mai. 

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 11:27

Referitor la informatiile false, difuzate in mediul online de catre un deputat si un consilier general, conform carora companiile Municipalitatii au conturile deschise la filiala Voluntari a Bancii Carpatica, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Cele 22 de companii care fac parte din Holdingul Municipal NU au conturi deschise la nicio filiala a bancii Carpatica, toate conturile companiilor municipale fiind deschise la banci precum Transilvania, CEC Bank, BCR, Bancpost sau Trezorerie.

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 17:00

Primarul General, Gabriela Firea, a vizitat miercuri Caminul pentru Persoane Varstnice al Municipiului Bucuresti, “Academician Nicolae Cajal”, pentru a o serba pe Marioara Mihaila, care este cazata la acest camin si implineste astazi 100 de ani.

Marţi, 24 Aprilie, 2018 - 11:30

Primăria Municipiului București informează investitorii că a finalizat emisiunea și plasamentul unui număr de 55.500 obligațiuni cu o valoare nominală totală de 555.000.000 RON, denominate în RON, emise în formă dematerializată prin înscriere în cont, negarantate, neconvertibile, cu o rată anuală fixă a dobânzii de 5,6% și o scadență de 10 ani (respectiv, 23 aprilie 2028) ("Obligațiunile"). Obligațiunile au fost vândute în România unui număr de 24 investitori calificați, astfel cum sunt definiţi în art. 2 alin. (1) pct.

Luni, 23 Aprilie, 2018 - 15:25

Referitor la situatia podului Constanta, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele PRECIZARI:

Podul Constanta se afla in proprietatea statului, administrarea Ministerului Transporturilor si concesionat Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, si nu in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti.

Prin urmare, singura institutie abilitata de lege sa execute lucrari de consolidare/reabilitare la acest obiectiv este Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 19:21
Carmen Stanescu si Ionela Prodan vor primi, post mortem, Titlul de Excelenta

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat astazi doua proiecte de hotarare care prevad conferirea titlului de Cetatean de Onoare al Capitalei domnilor Pavel Nastase, presedintele Senatului ASE, si Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice Bucuresti.  

Primarul General, Gabriela Firea:

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 18:39

Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat joi,  Parcul celor 100 de stejari, in cadrul unei ceremonii organizate de Ambasada Republicii Lituania in Romania, cu prilejul centenarului independentei Republicii Lituania si Anului Centenar al Romaniei. In cadrul evenimentului, care a avut loc in Parcul Oraselul Copiilor, au fost plantati 100 de stejari, acesti arbori fiind alesi ca simbol al rezistentei si durabilitatii.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 18:00

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au votat astazi, in unanimitate, proiectul de hotarare prin care norma de hrana pentru bolnavii internati in spitalele administrate de ASSMB sa fie majorata cu 50%.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 17:20

Programul se va derula in perioada aprilie - octombrie 2018, urmand a fi realizate cate 12 treceri in parcurile administrate de ALPAB si primariile de sector, dar si pe aliniamentele stradale si spatiile verzi publice de pe teritoriul Capitalei.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 11:23

Primăria Municipiului Bucureşti a demarat ieri, 18 aprilie, tratamentele de combatere a ţânţarilor în toate parcurile şi aliniamentele stradale din Municipiul Bucureşti.

Programul se va derula în perioada aprilie - octombrie 2018, urmând a fi realizate câte 12 treceri în parcurile administrate de ALPAB şi primăriile de sector, dar şi pe aliniamentele stradale şi spaţiile verzi publice de pe teritoriul Capitalei.

Miercuri, 18 Aprilie, 2018 - 19:19

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, maine, 19 aprilie, incepand cu ora 15.00, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, sala de Consiliu, cu urmatoarea:

ORDINE DE ZI:

1. Proiect de hotarare privind majorarea cu 50% a nivelului alocatiilor de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice aflate in administrarea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti

Subscribe to Primaria Municipiului Bucuresti