Vineri, 25 Mai, 2018 - 12:44

Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în guvernarea Ponta, a anunţat că demisionează din PSD şi se înscrie în partidul lui Victor Ponta.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 10:01

Vicepreşedintele PSD Mihai Fifor condamnă decizia celor care au părăsit partidul pentru a se alătura adversarilor politici şi consideră că aceştia dau dovadă de lipsă de respect faţă de electoratul PSD.

Joi, 24 Mai, 2018 - 08:39

TRANSCRIEREA DECLARAŢIILOR PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, DUPĂ RAPORTUL COMISIEI EUROPENE, 23.05.2018:

"Astăzi, Comisia Europeană a adoptat două documente extrem de importante care privesc ţările din Uniunea Europeană şi implicit care privesc România.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 20:00

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, marţi, că PNL a devenit "partidul denunţătorilor" după ce, în şedinţa Biroului Executiv, liberalii au decis să susţină plângerea formulată de Ludovic Orban împotriva premierului Dăncilă.

Luni, 21 Mai, 2018 - 15:35

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că nu s-a discutat în cadrul Guvernului sau al partidului despre o naționalizare sau desființare a Pilonului II de pensii și nici nu se are în vedere așa ceva, dar a admis posibilitatea unei suspendări temporare a plăților către acest Pilon, care nu este însă decât „o chestiunea financiar-contabilă”.

„Nu s-a discutat, noi nu vom adopta nicio măsură care să ducă la desființarea Pilonului II de pensii”, spus Dragnea, într-o conferință de presă, vizibil iritat.

Duminică, 20 Mai, 2018 - 10:22
 Victor Ponta și Pro România întregistrează deja 3%

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) lansează un studiu de tip Omnibus pentru urmărirea tendințelor politice și sociale din România.

Pe primul loc se menține Partidul Social Democrat cu 39%. PSD se află într-o ușoară scădere (-3%) față de ultimul sondaj CURS publicat în ianuarie.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 13:52

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri că plângerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă ar fi fost concepută la Cotroceni.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 10:57

Comisia pentru sănătate și familie și Grupul parlamentar al PSD, împreună cu Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG) organizează miercuri, 16 mai, o campanie gratuită de conștientizare a bolii celiace. 
În cadrul acestei acțiuni, parlamentarii și funcționarii Camerei Deputaților vor fi testați gratuit, în prezența personalului specializat de la Centrul de Management pentru Boala Celiacă (holul din față sălii de plen, nivel P1). Reamintim că pe 16 mai este marcată Ziua mondială a bolii celiace.

 

Luni, 14 Mai, 2018 - 11:28

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a spus, luni, că "propaganda" preşedintelui PSD cu privire la creşterea puterii de cumpărare este demontată de anunţul Institutul Naţional de Statistică conform căruia inflaţia a ajuns la un nivel record de 5,2%.

Sâmbătă, 12 Mai, 2018 - 19:41
Și o atacă la Curtea Constituțională, ca să facă în necaz PSD-ului

Pretextând că este nemulţumit de forma în care a ajuns la promulgare, Klaus Iohannis a anunţat, sâmbătă, la Blaj, că retrimite Legea referendumului la Curtea Constituţională. Asta deoarece PSD a anunţat în mai multe rânduri că aşteaptă promulgarea pentru a stabilit data referendumului privind definirea familiei în Constituţie.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins deja cererea de reexaminare a Legii referendumului. 

Legea a fost contestată la CCR de PNL şi USR, însă sesizarea a fost respinsă în 3 mai de Curtea Constituţională.

Sâmbătă, 12 Mai, 2018 - 19:26
„PSD face politica externa dupa ureche si risca sa ne scoata din UE”. În consecință, l-a convocat pe Meleșcanu ca să-l urecheze

Sambata, la Blaj, Iohannis s-a plâns ca Guvernul nu s-a consultat cu el cand a actionat pentru blocarea declaratiei UE, ca PSD face politica externa dupa ureche si risca sa ne scoata din UE, declarând ca decizia luata de coalitia de guvernare e nefondata si nu serveste intereselor europene ale Romaniei.

Joi, 29 Martie, 2018 - 17:05

Liviu Dragnea spune ca Legile Justitiei vor intra in vigoare, fiind "un proces pe care nu il mai poate opri nimeni".  Dragnea, a declarat, joi, la Focşani, referindu-se la faptul că pachetul de legi ale Justiţiei a fost atacat pentru a doua oară la Curtea Constituţională, că o grupare de partide susţine, în continuare, 'statul paralel', menţionând că actele normative în cauză au fost adoptate în conformitate cu prevederile Constituţiei.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 17:30

Judeţul Cluj se confruntă cu un dezastru ecologic fără precedent, responsabili pentru această situaţie fiind liderii liberali ai judeţului, consilierii judeţeni şi Executivul Consiliului Judeţean Cluj.

Conform activiştilor pentru respectarea mediului, 70.000 mc de levigat au luat calea Someşului: „Dezastru ecologic săvârșit cu premeditare la Pata Rât și dovada că Tișe / PNL e în stare de orice numai să scape. Săptămâna trecută - pe șest și pe repede înainte - s-a săpat un canal de 3m lățime și 100m lungime și s-a lăsat 70.000 mc de otravă să curgă la vale.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 19:48

Rupert Wolfe Murray, un consultant britanic, a declarat pentru Associated Press, că firma Cambridge Analytica l-a contactat înainte de alegerile parlamentare din 2016 din România, pentru a lucra pentru Partidul Social Democrat.

Murray spune că un oficial al Cambridge Analytica, Mark Turnbull, l-a contactat în august 2016. 

Murray citează dintr-un email primit de la Turnbull: "Vrem să încorporăm o echipă de două persoane pentru campania curentă...să oferim sfaturi strategice şi asistenţă pe parcursul campaniei...în următoarele două, trei luni". 

Luni, 19 Martie, 2018 - 17:21

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a povestit luni că a participat la o întâlnire cu fostul preşedinte al UNPR Gabriel Oprea, care i-a recomandat să îl susţină pe Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte interimar al social-democraţilor, după ce Victor Ponta îşi dăduse demisia din această funcţie.

Luni, 19 Martie, 2018 - 16:33

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat luni că nu susţine o lege care să mărească impozitele şi taxele locale. Întrebat cum comentează o declaraţie a liberalilor, potrivit căreia PSD vrea să majoreze impozitele locale prin noul Cod al finanţelor publice locale, Liviu Dragnea a arătat că nu este de acord cu un astfel de act normativ şi, din ce ştie el, nici Guvernul.

Luni, 19 Martie, 2018 - 16:15

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a negat că ar fi fost la ziua vreunui şef din Serviciul Român de Informaţii şi a subliniat că la toate evenimentele la care a participat, organizate de SRI, a fost în calitate oficială, alături de alţi mulţi invitaţi.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 20:22

Dupa ce, marti seara, Liviu Dragnea si Victor Ponta au decis sa dea cartile pe fata si sa se razboiasca, miercuri a fost ziua celorlalti doi lideri implicati, in acea vreme, in constructia USL: Crin Antonescu si Daniel Constantin.

Crin Antonescu: Sub nicio forma nimeni nu s-a amestecat in numiri

Marţi, 13 Martie, 2018 - 14:08

Datele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică confirmă dezastrul economic al guvernării PSD-ALDE. Inflaţia a a urcat la 4,7%, maximul ultimilor cinci ani, ceea ce a anulat 65% din creşterile salariale ale românilor. Şi e abia începutul.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 00:46

 După Congres s-a lăsat liniștea în PSD. Se fac comentarii și se trag concluzii. Cele mai multe vizează situația matrimonială a lui Dragnea.

Sâmbătă, 10 Martie, 2018 - 16:00
Primul eșalon rămâne pe poziție

Social-democratii  participa la Congresul extraordinar al PSD convocat de Liviu Dragnea pentru a primeni o parte din esalonul doi al partidului.

Functia de presedinte nu este in niciun fel pusa in discutie, desi demersul a pornit initial de la ideea ca Liviu Dragnea sa ia astfel pulsul partidului si sa verifice nivelul increderii de care se bucura..

Vineri, 9 Martie, 2018 - 23:38

 Ca să nu iasă vorbe degeaba, toate candidaturile pentru funcțiile scoase la licitație în congres au fost acceptate.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 18:10

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, senatorul de Arad Mihai Fifor, şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al Regiunii Vest. În contextul alegerilor interne pentru cele 16 funcţii de vicepreşedinţi regionali, opt pentru femei şi opt pentru bărbaţi, ministrul Apărării Naţionale va candida în tandem cu ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, în cadrul Congresului Extraordinar din 10 martie.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 16:45

Comitetul Executiv al PSD a validat, vineri, toate candidaturile depuse pentru funcţiile de conducere din partid, care vor fi alese la Congresul extraordinar de sâmbătă. Astfel, pentru postul de preşedinte executiv sunt trei candidaţi - Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, iar pentru cel de secretar general candidează Marian Neacşu şi Codrin Ştefănescu. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ţinut declarat, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că îl va propune pe Niculae Bădălău pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. 

Vineri, 9 Martie, 2018 - 15:40

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă declară:

Preocupați de luptele interne pentru putere, liderii PSD și membrii guvernului Dăncilă sunt total dezinteresați de problemele românilor și obiectivele strategice ale țării.

Ultimul raport de țară al Comisiei Europene arată cum guvernarea PSD a abandonat integrarea României în Uniunea Europeană însă nimeni de la PSD, nici la Palatul Victoria și cu atât mai puțin la partid, nu a catadicsit să dea un răspuns la constatările grave ale oficialilor europeni.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 15:37

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a respins categoric, vineri, informaţiile apărute în presă potrivit cărora s-ar lua în calcul varianta candidaturii la preşedinţie din partea partidului a Principesei Margareta.

Întrebat dacă a luat în considerare ca Principesa Margareta să fie o variantă de candidatură la preşedinţie din partea partidului, Dragnea a răspuns: "Nu, categoric nu".

Joi, 8 Martie, 2018 - 18:25

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că premierul Viorica Dăncilă l-a sunat astăzi şi l-a anunţat că a decis să candideze pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului, la congresul de sâmbătă, iar el o va vota cu toată convingerea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că Dăncilă i-a spus că în ultimele zile a fost sunată de foarte mulţi colegi şi membre ale Organizaţiei de Femei a PSD, care au îndemnat-o să candideze.

Viorica Dăncilă l-a anunţat că a decis să candideze pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului.

Joi, 8 Martie, 2018 - 16:02

Deputatul social-democrat Cătălin Rădulescu, prezent joi la sediul PSD pentru a-şi depune candidatura la funcţia de vicepreşedinte al formaţiunii şi a specificat că face acest lucru pentru a reliefa modul în care se desfăşoară alegerile interne în partid.

Joi, 8 Martie, 2018 - 15:47

Senatorul Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al social-democraţilor, a anunţat joi că şi-a depus candidatura la funcţia de preşedinte executiv al PSD.

'Am depus-o în ideea nu că alerg după funcţii, niciodată nu am făcut asta, dar cred că trebuie menţinută competiţia în partid şi reprezentanţii PSD la congres decid prin votul lor. (...) Am depus-o, sper că legal, că nu am făcut niciodată nimic ilegal, am depus un dosar în care am un CV şi o cerere şi sper să fie ok', a declarat Ecaterina Andronescu, la sediul PSD.

Joi, 8 Martie, 2018 - 15:31

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a anunţat joi că îşi va depune candidatura pentru funcţia de secretar general al partidului.

Subscribe to PSD