Marţi, 12 Iunie, 2018 - 17:43

Pentru a răspunde la provocările crescânde în materie de migrație, mobilitate și securitate cu care se confruntă UE, Comisia propune pentru  următorul buget pe termen lung al UE pentru perioada 2021-2027, suplimentarea fondurilor neecsare finanțării pentru migrație și gestionarea frontierelor, de la 13 miliarde de euro, cât era pachetul financiar alocat acestui domeniu în perioada precedentă, la 34,9 miliarde de euro.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 08:43

În data de 22 mai 2018, Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat la un dejun de lucru cu Şefii de Misiuni diplomatice din statele membre ale Uniunii Europene (HOMS) acreditaţi la Bucureşti.

Alături de Premierul României, la întrevedere au fost prezenţi domnul Teodor Meleşcanu, ministrul afacerilor externe, domnul Tudorel Toader, ministrul justiţiei, şi domnul Victor Negrescu, ministrul delegat pentru afaceri europene.

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 11:28
Spune cu convingere Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a asigurat-o că până la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în anul 2019, România va intra în spaţiul Schengen şi nu va mai fi sub incidenţa MCV.

“Am discutat cu domnul preşedinte Juncker, mi-a dat asigurarea că România nu va intra în preşedinţia Consiliului Uniunii Europene fără să fie în Schengen şi în acelaşi timp cu sancţiunea MCV. (...) până la sfârşitul anului 2018 trebuie ca cele două lucruri atât de importante pentru România să se întâmple”.

Subscribe to Schengen