Joi, 14 Iunie, 2018 - 11:38

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Cristina Tarcea, a spus, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, că va sesiza Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi Inspecţia Judiciară, pentru afirmaţiile apărute cu privire la vizitele sale în vilele aparţinând SRI.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 10:58

Instanța Supremă a emis, în ultimii nouă ani, peste 26.000 de mandate de siguranță națională, între care doar două propuneri au fost respinse, au anunţat reprezentanții instituției.

Duminică, 10 Iunie, 2018 - 10:22
Anti-Iohannis, anti-Kovesi, anti-Statul Paralel

"Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie / Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?”, spunea, sâmbătă seară, primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe scena amplasată în Piaţa Victoriei, în faţa a peste 150.000 de oameni veniţi din toate judeţele la mitingul PSD pentru "apărarea democraţiei şi a statului de drept". Manifestanţii au recitat împreună cu edilul - îmbrăcat în ie - versurile lui Eminescu.

Sâmbătă, 9 Iunie, 2018 - 08:39
Și a dezvăluit-o în limba engleză!

Florian Coldea a susţinut, vineri, la Institutul de Istorie din Cluj-Napoca o prelegere în limba engleză despre gestionarea problemelor legate de terorism în cadrul conferinţei internaţionale „Governance, Intelligence and Security” organizată de Departamentul de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană al Facultăţii de Istorie şi Filosofie a UBB. Coldea predă ca profesor asociat cursul de masterat ”Intelligence și decizie politică” la acest departament.

Joi, 31 Mai, 2018 - 20:01

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Claudiu Manda, a explicat astăzi ce obligaţie are Servciul Român de Informaţii faţă de românii ale căror telefoane le-a interceptat:  persoanele care au fost interceptate ar trebui să fie obligatoriu notificate, iar în cazul în care nu se întâmplă acest lucru să existe sancţiuni,

Duminică, 20 Mai, 2018 - 18:51

Atât de puternic a fost suflul exploziei provocate de denunțul lui Orban privitor la „înalta trădare” a mignonei doamne Dăncilă încât politica parcă s-a oprit în loc și până la finalul săptămânii nu s-a mai întâmplat nimic notabil STOP  Singurul care a înfruntat „schijele” publicității negative cu binecunoscutu-i curaj a fost Băsescu, după a cărui părere Orban habar nu are ce scrie în denunț, pentru că, de fapt, acesta a fost compus în altă parte, de specialiști în domeniu.

Sâmbătă, 19 Mai, 2018 - 11:19
Ceea ce constituie o infracțiune!

Fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea, ar fi recunoscut în fața Comisiei de Control a SRI faptul că anumiți martori au dat declarații în locații conspirative ale SRI sau în camere de hotel.

Potrivit surselor citate de Antena 3, anumiți denunțători cereau să facă denunțuri în locații conspirative, pentru a nu fi purtați prin fața presei, la intrarea în DNA.

Florian Coldea ar fi recunoscut că aceste declarații erau luate de procurori DNA, împreună cu ofițeri SRI.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 20:18
Aceștia „primeau țintele din partea SRI și apoi lansau mesajele în media”

Președintele Comisiei de Control a SRI, Claudiu Manda, a explicat, după audierea fostului ofițer SRI, Daniel Dragomir, că acesta a furnizat Comisiei o listă cu un grup de 9 jurnaliști care acționează la comanda generalului SRI, Dumitru Dumbravă. Manda a explicat că jurnliștii primesc țintele de atacat din partea SRI și mesajele pe care trebuie să le transmită împotriva acestora.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 13:53

Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut public, miercuri, un document al SRI, despre care spune că ar viza dosarul Gala Bute.

Duminică, 13 Mai, 2018 - 11:12
DNA își continuă neabătut „programul”

Alina Mungiu Pippidi reacționează după achitarea fostului premier Victor Ponta, într-un editorial publicat în România Curată că decizia era una previzibilă:

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 08:29

11 ore au durat negocierile dintre reprezentanții sindicatelor din Sănătate și cei ai Guvernului, cu participarea directă a miniștrilor Sorina Pintea și Olguța Vasilescu. Maratonul protestelor personalului care nu a fost luat în considerație la majorările salariale decât parțial - în limitele unui plafon „legal” de 30% al sporurilor - ia sfârșit prin renunțarea la greva generală în schimbul promisiunii găsirii unor soluții pentru ca angajații să nu ia mai puțini bani decât în februarie.

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 09:16

Concursul național PatriotFest este organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP în parteneriat cu asociația New Strategy Center. 
Inovatorii români, din țară și din străinătate, sunt invitați să-și prezinte inovațiile sub formă de prototipuri funcționale în următoarele 4 tematici: agilitatea cunoașterii, optimizarea performanței umane, siguranța pericolului și creativitate pentru securitate.
Vor fi apreciate în mod deosebit acele prototipuri funcționale care prezintă potențial de utilizare în activitățile specifice domeniului securității naționale.

Luni, 16 Aprilie, 2018 - 10:00

Așa cum era de așteptat, Iohannis nu a stat pe gânduri pentru a semna cererea Parchetului Militar pentru urmărirea penală a lui Iliescu, Roman și Voican Voiculescu. Nici măcar nu a observat că semnătura sa ar putea deveni nulă prin faptul că procurorii declanșaseră deja urmărirea penală înaintea aprobării - cum reiese din citația adresată fostului președinte în calitate de suspect. Ceea ce este contrar legii.

Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 14:53

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, s-a întâlnit cu şefi ai Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), ai Biroului Federal de Informaţii (FBI), dar şi cu membri din cadrul Departamentului de Stat din SUA, anunţă SRI.

Potrivit sursei citate, Eduard Hellvig a avut discuţii la sediul CIA cu conducerea instituţiei, dar şi cu înalţi responsabili din principalele domenii de activitate ale agenţiei. Discuţiile s-au concentrat pe cooperarea dintre cele două servicii partenere privind prevenirea şi combaterea riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii.

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 19:55
Că era o unealtă a „mentorului” său de la SRI, Maior

Horia Georgescu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, acum pocăit,a declarat, după audierea în comisia parlamentară de control al SRI, că a avut o relaţie apropiată instituţională şi personală cu fostul şef al SRI, George Maior, pe care l-a considerat prieten şi mentor. Acum îşi pune semne de întrebare cu privire la această relaţie.

Joi, 5 Aprilie, 2018 - 19:43
Avertisment, amenințare ?...

La finalul celei de-a doua audieri de la Comisia de Control SRI, fostul adjunct Florian Coldea a oferit asistenței o parabolă al cărei sens este dificil de a fi înțeles: ”Aș vrea să reamintesc și de un celebru personaj biblic, care în urmă cu 2000 de ani a trădat pentru 30 arginți. Ce dacă ulterior l-au apucat remușcările? Ca orice trădător, acesta a avut parte de un sfârșit tragic. Din aceste motive constat că unii în mod vizibil practică acest lucru cu interesele statului român, ba mai mult, fac un titlu de glorie din faptul că au trădat interesele statului și ale instituțiilor statului.

Joi, 5 Aprilie, 2018 - 13:06

Dacă un protocol SRI - DNA mai mergea, închizând ochii, nu același lucru se poate spune despre cel dintre SRI și ÎCCJ. Este ca și când se înfrățesc hoții cu vardiștii, propunându-și să devină „parteneri de nădejde”, vorba Liviei Stanciu STOP  Ea este cea care, foarte probabil, a semnat protocolul care a lăsat-o fără grai pe Dana Gârbovan.

Vineri, 30 Martie, 2018 - 23:41

 S-a produs evenimentul mult așteptat al desecretizării protocolului dintre SRI și Parchetul General, recte DNA. Datând din 2009, când Codruța Kovesi era șefa PG, protocolul a funcționat până în februarie 2016 când Curtea Constituțională l-a scos din circulație.

Vineri, 30 Martie, 2018 - 16:58
Documentul încalcă normele constituţionale şi internaţionale 

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, judecătoarea Dana Gîrbovan,  realizează o primă analiză dură a protocolului de colaborare dintre SRI şi Parchetul General, publicat vineri, 30 martie, după desecretizare. Potrivit ei  documentul încalcă normele constituţionale şi internaţionale de baza privind statul de drept, democratia, separatia puterilor, independenta justitiei si respectarea drepturilor omului.

Luni, 26 Martie, 2018 - 22:29

 Cazanul Justiției stă să bufnească. Înalta Curte a retrimis dosarul familiei Cosma la DNA pentru a fi refăcut și rejudecat. Motivele stau în folosirea de probe obținute în mod dubios de către „unitatea de elită” din Ploiești, nu în eventuala nevinovăție a inculpaților STOP Apropo de „penali”: mulți observatori au fost surprinși de reacția lui Iohannis față de scrisoarea lui Dăncilă către Juncker, pe care a găsit-o justificată. Cum așa? Explicația este simplă și n-a prea fost băgată în seamă de cei care au citit scrisoarea doamnei Day pe diagonală.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 22:58

 A venit primăvara! Un echinocțiu cu ninsoare polei și ger. Aiureala asta meteorologică se potrivește mănușă cu tot ce se întâmplă în țara asta, pe dos STOP  Unde de un an nu se vorbește decât de justiție, cum trebuie ea perfecționată sau lăsată așa cum e STOP  Apropo: primele trei legi modificate au fost aprobate de Cameră și urmează să meargă la Senat.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 17:08

În plin scandal al „protocoalelor”, fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu, toarnă și el gaz pe foc, într-o postare pe facebook:

Luni, 19 Martie, 2018 - 21:32

 Week end-ul a fost bântuit de dezvăluiri și controverse pe seama acestora STOP  Ponta a lansat teoria „flagrantului” organizat de DNA pentru Dragnea, pe care el l-ar fi împiedicat printr-o intervenție hotărâtă pe lângă „statul de drept” coordonat de Oprea.

Luni, 19 Martie, 2018 - 15:17

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, şi-a exprimat disponibilitatea pentru desecretizarea, în perioada următoare, a protocolului dintre SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a declarat luni preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda.

Luni, 19 Martie, 2018 - 09:38
„Ocupatia americana este cea mai dura ocupatie la care a fost supus poporul roman”

Într-o postare pe fecebook, fostul șef al SPP din mandatul lui Ion Iliescu, generalul Dumitru Iliescu radigrafiază nașterea și dezvoltarea „statului paralel”:

Joi, 15 Martie, 2018 - 10:37

 Membrii Comisiei de control al SRI au ajuns - după audierea lui Coldea - la concluzia că au nevoie de o documentare serioasă despre locul și rolul serviciilor secrete în societate. Așa că vor pleca într-un turneu de documentare în Germania, Anglia, Italia și Statele Unite, pentru a discuta cu responsabilii de resort căile prin care controlul poate deveni mai eficient.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 20:22

Dupa ce, marti seara, Liviu Dragnea si Victor Ponta au decis sa dea cartile pe fata si sa se razboiasca, miercuri a fost ziua celorlalti doi lideri implicati, in acea vreme, in constructia USL: Crin Antonescu si Daniel Constantin.

Crin Antonescu: Sub nicio forma nimeni nu s-a amestecat in numiri

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 16:03

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig, a fost la DIICOT pe 28 februarie pentru a da declaraţii în legătură cu dosarul 'Black Cube'.

''Domnul director al Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a fost la data de 28 februarie la sediul DIICOT pentru a da declaraţii în legatură cu dosarul 'Black Cube'. În cadrul declaraţiilor, domnul Eduard Hellvig a reiterat faptul că nu are nicio implicare în acest dosar şi că îşi exprimă totala disponibilitate pentru a sprijini orice instituţie a statului român în demersurile sale legale'', precizează SRI.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 00:57

 Opt ore a muncit Florian Coldea la Parlament, în fața membrilor comisiei pe care i-a amuțit cu bilanțul realizărilor sale din perioada în care a fost „numărul 2” în organigrama SRI și „numărul 1” în statul paralel, pe care el preferă să-l denumească „vertical” STOP  Cu toate eforturile lor, colegii lui Manda nu au aflat mare lucru de la stâlpul de rezistență al „binomului” STOP  N-a rezistat însă Coldea să nu arunce o săgeată (meritată) spre cei care astăzi îl înjură, după ce până mai ieri „îl cultivau cu insistență”.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 19:49

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a declarat, după audierea maraton de la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI că că a vorbit despre „o serie de chestiuni din spațiul public ale unor foști beneficiari, jurnaliști, o parte ne cultivau cu insistență, foști colaboratori din instituție: am explicat în detaliu care sunt procedurile și modul de relaționare cu toți aceștia cu care instituția a relaționat în limitele legii”.

Subscribe to SRI