Miercuri, 20 Iunie, 2018 - 09:44

Încep înscrierile pentru Concursul internaţional de interpretare Cerbul de Aur 2018

- Pentru Marele Trofeu al Festivalului, în valoare de 25 de mii de euro, pe scena din Piaţa Sfatului vor urca cel mult 15 concurenţi
- Artiştii se pot înscrie până în data de 11 iulie a.c.
- Concursul are premii în valoare totală de 65 de mii de euro

Pregătirile pentru Festivalul Cerbul de Aur, ediţia 2018, au intrat în linie dreaptă: astăzi, 20 iunie, încep înscrierile pentru Concursul internaţional de interpretare.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 09:54

Dacă vreți să intrați în atmosfera celor 4 zile de concurs de la Gala HOP, să suprindeți frânturi din trăirile și pasiunile actorilor tineri, să descoperiți rolul formator al oamenilor din jur care le îndrumă pașii, ceea ce-i frământă și cum se regăsesc în imensa și, uneori, necunoscuta lume a teatrului, vă recomandăm să urmăriți cele 47 de minute ale documentarului produs de Televiziunea Română prin Casa de Producție a TVR, INSUPORTABILA SINGURĂTATE A ACTORULUI. 

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 13:57

Ştefan Negru, din Moldova, Ioana Milculescu din Oltenia, Cătălina Rotaru (din Cluj, dar reprezentând Bucovina), Alin Ienciu din Ţinutul Pădurenilor şi Manuela Bucătaru, din Bucovina, urcă pe scenă în finala talent show-ului de folclor de la TVR 1. Pe 14 iunie, la TVR 1, Iuliana Tudor ne dezvăluie a doua "Vedetă populară"!

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 11:08

În Anul Centenarului Marii Uniri, TVR iniţiază campania „Cartea care ne uneşte”, prin care îşi propune să colecteze cărţi în limba română pentru elevii din Republica Moldova. 
Proiectul debutează chiar de 1 Iunie - Ziua Internaţională a copilului, în cadrul evenimentului Joaca de-a copilăria şi va continua până în septembrie, astfel încât, cărţile să poată ajunge la copiii de peste Prut la începutul anului şcolar.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 17:50

Reprezentanţii Televiziunii Române s-au întâlnit joi, 24 mai 2018, cu autorităţile locale din Braşov pentru a discuta detalii privind organizarea Festivalului Internaţional Cerbul de Aur. La discuţie au participat: o delegaţie a TVR condusă de Doina Gradea, Preşedinte-Director General, George Scripcaru, primar al Braşovului şi Ioan Andrei Veştea, preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 11:56

Televiziunea publică va difuza o serie de programe dedicate celui care a fost Lucian Pintilie, personalitate marcantă a cinematografiei româneşti.

Joi, 17 Mai, 2018 - 15:11

Peste 17 mii de islandezi au semnat o petiție pentru retragerea țării lor din concursul Eurovision de anul viitor. Motivul petiției sunt recentele violențe din Israel și modul în care i-au tratat autoritățile pe demonstranții palestinieni.

Israelul ar trebui să găzduiască în 2019 concursul Eurovision.

Cele 17 mii de semnături nu par multe - dar ele reprezintă opțiunea a peste... 5 % din populația Islandei.

Radioteleviziunea publică nu a luat o decizie, dar afirmă că aceasta va fi influențată de situația din Israel.

Joi, 17 Mai, 2018 - 14:55

Cristian Țopescu a revenit pentru scurt timp în locul în care și-a petrecut aproape jumătate din viață. În TVR. Trupul său este depus în Studioul 2, iar cei care vor să-și ia rămas bun, pot veni să-l vadă pentru ultima dată, între orele 11.00 și 19.00.

Oameni cu care a împărțit explozii de emoții, cărora le-a arătat ce înseamnă pasiunea, devotamentul pentru meserie şi prietenia au multe de povestit despre un om de o bunătate extraordinară.

Joi, 10 Mai, 2018 - 12:50

A doua semifinală a concursului este în direct joi, 10 mai, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi și online pe TVR+
•    Fanii (cu excepția celor care locuiesc în România) vor putea vota Goodbye de până la 20 de ori de pe același număr de telefon, sau prin aplicatia de pe siteul oficial al concursului

Așteptarea a luat sfârșit! În doar câteva ore, trupa The Humans va urca pe scena Eurovision în a doua semifinală a concursului. 

Calificarea României în Marea Finală se decide astăzi, în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 08:29

11 ore au durat negocierile dintre reprezentanții sindicatelor din Sănătate și cei ai Guvernului, cu participarea directă a miniștrilor Sorina Pintea și Olguța Vasilescu. Maratonul protestelor personalului care nu a fost luat în considerație la majorările salariale decât parțial - în limitele unui plafon „legal” de 30% al sporurilor - ia sfârșit prin renunțarea la greva generală în schimbul promisiunii găsirii unor soluții pentru ca angajații să nu ia mai puțini bani decât în februarie.

Marţi, 8 Mai, 2018 - 19:00
România va fi reprezentată de trupa The Humans

Eurovision Song Contest 2018 debutează marţi seară, la Lisabona, iar concursul, aflat la cea de-a 63-a ediţie, va fi difuzat în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+, de la ora 22.00.

Marţi seară, artişti din 19 ţări vor urca pe scena de la Altice Arena din Lisabona, în prima semifinală a concursului: Albania, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Islanda, Israel, Lituania (în prima parte a show-ului), Armenia, Austria, Croaţia, Cipru, Finlanda, Macedonia, Grecia, Irlanda, Elveţia (în a doua parte).

Marţi, 8 Mai, 2018 - 12:10

Încep emoțiile pentru concurenții Eurovision Song Contest! Marți, 8 mai, artiști din 19 țări vor urca pe scena de la Altice Arena, în prima semifinală a concursului.

Românii pot urmări spectacolul în direct, la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online peTVR+, începând cu ora 22.00.
 
Albania, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Islanda, Israel, Lituania (în prima parte a show-ului), Armenia, Austria, Croaţia, Cipru, Finlanda, Macedonia, Grecia, Irlanda, Elveţia (în a doua parte) sunt țările care intră astă seară în concurs.

Luni, 7 Mai, 2018 - 08:33

Peste 300 de invitaţi la petrecerea organizată de Ambasada României în Portugalia şi TVR pentru reprezentanţii de la Eurovision

- La eveniment au participat ambasadori, şefi ai institutelor culturale, diplomaţi, reprezentanţi ai Primăriei Lisabona, jurnalişti şi numeroşi membri ai comunităţii româneşti din Portugalia
- The Humans au impresionat audienţa cu un recital live
- Imagini de la eveniment, dar şi de la petrecerea delegaţiei Israelului vor fi difuzate în exclusivitate în emisiunea Drumul spre Lisabona

Duminică, 6 Mai, 2018 - 12:51

Dacă nu vede și nu-l deranjează derapajele din justiția pe care o dorește pe mai departe așa cum e, președintele se dovedește sensibil la cele din presă. Nu a pierdut prilejul de a comenta incidentul de la TVR provocat de Pătraru, afirmând că presa trebuie să fie liberă. Mai ales când e vorba să critice Puterea. Sau o anumită parte a ei STOP  TVR este o instituție media unică din acest punct de vedere. Acolo, colaboratorii își pot permite ceea ce nici nu ar visa la un canal privat.

Sâmbătă, 5 Mai, 2018 - 10:33
Sunt presiuni făcute de Dragoş Pătraru, în contextul în care contractul lui se apropie de final şi ar trebui renegociat

Doina Gradea afirmă într-un comunicat pentru presă că discuţiile făcute publice de jurnalistul Dragoş Pătraru au fost trunchiate şi că acestea ar fi fost purtate într-un cadrul privat. Directoarea cataloghează publicarea înregistrărilor drept presiuni făcute de Dragoş Pătraru, în contextul în care contractul lui Pătraru cu TVR se apropie de final şi ar trebui renegociat.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 11:03

Până la urmă nu a mai fost nevoie de „medierea” prezidențială pentru ca Guvernul și BNR să se întâlnească și să analizeze cauzele creșterii inflației și a năzdrăvanului de ROBOR.

Joi, 3 Mai, 2018 - 13:21

Vineri, 4 mai, începând cu ora 18.00, VIRGIL IANŢU, gazda emisiunii "Câştigă România!", invită în Promenada Mall pe toţi pasionaţii concursului de cultură generală difuzat de TVR 2.

Ajunsă la cel de-al treilea sezon, "Câştigă România!", singura emisiune-concurs de cultură generală din România se bucură de o notorietate din ce în ce mai mare. Virgil Ianţu vă aşteaptă în incinta Promenada Mall, din Bucureşti, intrarea dinspre Calea Floreasca, vineri, 4 mai, începând cu ora 18.00, unde va avea loc, pe lângă preselecţii, un concurs ad-hoc cu premii şi o sesiune de autografe.

Marţi, 1 Mai, 2018 - 10:10

Ce au în comun armata şi muzica populară? Ne-a demonstrat Oana Elena Venţel, prima semifinalistă Vedeta populară de la TVR 1. Şi în sezonul doi Vedeta populară, Iuliana Tudor ne face cunoştinţă cu interpreţi de folclor care participă la cel mai mare talent show de folclor din România. În fiecare duminică, la ora 21.00. 

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 22:33

După declarațiile hazardate de ieri, despre „afacerile necurate ale lui Dragnea cu evreii”, Iohannis pare să-și mai fi revenit în fire, trecând de la poza iritată la cea marțială: „Solicit public(?!) demisia doamnei Dăncilă!” - a anunțat președintele, motivându-și cererea prin „pierderea încrederii” STOP  Da de ce?

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 20:24
Protejarea imaginii instituției versus libertatea de exprimare

După acuzațiile relizatorului Dragoș Pătraru  potrivit căruia administrația postului public i-ar pune pumnul în gură, TVR a dat un comunicat din care ori nu se înțelege nimic, ori se poate înțelege orice.

„Ca urmare a articolelor apărute în mediul online şi a afirmaţiilor făcute de dl. Dragoş Pătraru în emisiunea „Starea Naţiei”, difuzată pe TVR 1, de luni până joi, de la ora 22.30, SRTv face următoarele precizări:

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 10:53

Viorica Dăncilă face o vizită în israel. Nu de una singură, ci ținută de mână de Dragnea, care a absentat la termenul procesului care îi poate hotărî soarta.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 08:00

Ziua de miercuri a sat sub semnul fotbalului. A unui fotbal tot mai inexistent la nivel de performanță, dar tot mai îndârjit la nivel de influență politică și financiară STOP  Miza alegerilor de la FRF sunt cele vreo 20 de milioane de euro dintr-un buget care stă în vârful pixului președintelui - vorba răposatului Mischie.

Miercuri, 18 Aprilie, 2018 - 20:36
A hotărât de capul lui difuzarea interviului cu Ghiță

Moderatorul Ionut Cristache a incalcat procedurile interne ale TVR, dar mai ales principiile fundamentale ale jurnalismului si a implicat astfel Televiziunea Romana intr-o campanie de presa concertata de manipulare, prin difuzarea interviului luat de Ion Cristoiu lui Sebastian Ghita in Serbia, unde aceasta se ascunde de justitie.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 13:33

In cazul lui Cico Dumitrescu se arata ca acesta, in tinuta militara, ar fi lansat personal prin intermediul TVR (incepand cu 22 decembrie 1989, orele 14:25) informatii false, cu caracter diversionist, "ce au avut drept efect instaurarea la nivelul intregii tari a psihozei fenomenului terorist, cu consecintele grave aratate mai sus, respectiv pierderi de vieti omenesti, vatamari corporale si lipsirea de libertate a numeroase persoane pe teritoriul Romaniei".

Joi, 22 Martie, 2018 - 18:22

Noul sezon al emisiunii 'Garantat 100%' începe cu o ediţie emoţionantă, dedicată istoricului Neagu Djuvara. Duminică, 25 martie,  TVR 1, de la ora 23.00, Cătălin Ştefănescu ne poartă într-o călătorie prin fascinantele idei ale fostului cărturar, recent dispărut dintre noi.

De-a lungul anilor, Neagu Djuvara a fost de mai multe ori invitatul emisiunii 'Garantat 100%'. Acum, în debutul sezonului cu numărul 37, a venit momentul unui remember  Djuvara, într-o ediţie În memoriam.

Joi, 22 Martie, 2018 - 14:22

Dupa ce a lansat “O nefericita si un nebun” si “Partea Rea (52)”, Andrei Leonte incheie trilogia muzicala inceputa in 2016 si revine cu “Dragoste in haine de casa”, piesa care dezvaluie povestea de dragoste ce a inspirat toata aceasta mini-serie. Single-ul est compus de Victor Razvan Alstani (care a semnat si “O nefericita si un nebun”) iar versurile sunt scrise, ca de obicei, de catre Andrei Leonte, care a semnat si scenariul scurtmetrajului, regizat de Anthony Icuagu. 

Marţi, 20 Martie, 2018 - 14:58

Partidele Rusia-România şi România-Rusia, din preliminariile Campionatului European de Handbal feminin, pot fi vizionate la TVR 1 şi TVR HD miercuri, 21 martie, ora 17.30 şi duminică, 25 martie, ora 18.30.

Handbal de 5 stele la TVR în această săptămână. Europa este cu ochii pe cel mai tare meci din calificări. Într-o dublă de foc, România se duelează cu Rusia, campioana olimpică, pentru un loc la Campionatul European din Franţa.

Luni, 19 Martie, 2018 - 21:32

 Week end-ul a fost bântuit de dezvăluiri și controverse pe seama acestora STOP  Ponta a lansat teoria „flagrantului” organizat de DNA pentru Dragnea, pe care el l-ar fi împiedicat printr-o intervenție hotărâtă pe lângă „statul de drept” coordonat de Oprea.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 22:39

 Ne-a lăudat șeful NATO în raportul său anual: suntem pe primul loc la cheltuielile pentru înarmare! Dăm mai mulți bani decât orice alt stat membru (proporțional cu PIB-ul) pe rachete, avioane și transportoare blindate, și mai puțin pe grădinițe, școli și spitale. Securitatea costă!(și astăzi, ca și ieri) STOP  Membrii CSM au trudit din greu ca să aștearnă pe 50 de pagini motivatea avizului (pe care l-au dat în cîteva minute, după audiere) cererii ministrului Justiției de revocare a șefei DNA.

Joi, 15 Martie, 2018 - 21:57

 Faimosul interviu cu Ghiță a reușit performanța ca audiența de la cele patru canale TV care s-au înfrățit miercuri seara ca să aducă națiunii mesajul marelui dispărut peste hotare, să nu însumeze nici jumătatea celei a unui banal concurs de la Kanal D STOP  A fost un remarcabil „fâs” la care au pus „botul” televiziuni cu pretenții și chiar cu obligații față de telespectatorii care le plătesc funcționarea STOP  Comisia de Cultură de la Senat vrea să afle ce a făcut-o pe interimara Doina Gradea de la TVR să dea undă verde unei fantezii de-a lui Cristache, iz

Subscribe to TVR